Poradíte ohľadom kotla Viadrus u 26?

pekny večer mam otazku niesom odbornik na kotol viadrus u26 mam ho novy a začinam vykurovat ale neviem či pri dosiahnuti určitej teploty či mam zavriet kominovu klapku na kotly uplne alebo napolovicu alebo nezatvarat vobec dakujem vopred .
Odpovedať
Tak urcite ju nezatvaraj celkom staci ju iba privriet na polovicu aby tie spaliny mali kadial odchadzat. To uvidis casom si na to zvyknes a uvidis ako bude tebe vyhovovat. Zalezi to aj od tahu komina. Ja zvyknem kurit tak pri zakurovani ze nalozim drevo a necham ho zorhoriet a ked uz hori tak klapku zavriem na polovicu a nastavim si na retiazke teplotu 60. Takto vyhori cely kotol s drevo a dosiahne sa aj pozedovana teplota. Pri dalsom prilozeni klapku trochu este povytiehnem tak asi o 2 cm a takto potom kurim cely den. Cital som ze to nie je velmi vhodne mat klapku povytiahnutu lebo ze vraj sa potom zanasa kotol sadzami ale tak ja som vo svojom kotli nic take nespozoroval. :-)
Odpovedať
u kotla takehoto typu to funguje uplne tak isto ako na obycajnych kachliach starej matere :-) osobne som tymto kotlom kuril 7 rokov a uz taketo kurenie nechcem ani vidiet.robota okolo dreva je velmi zdlhava vec co som si ja nemohol dovolit.ale 100ludi 100 chuti. na vasom mieste by som ale klapku nezatvaral vobec.pochybujem , ze v nom kurite suchym drevom (suchy znamena max.20% vlhkosti tzn. odlezane aspon 2roky vonku pod pristreskom) ,preto pokial budete tuto klapku zatvarat - je pravda ze vam palivo vydrzi horiet dlhsie.je to vsak na ukor zivotnosti kotla a v nepoelsendej rade aj komina.v podstate ten kotol dusite a on nemoze dychat a tak len dymi.co sposobuje sadze,kondenzovanie kotla atd atd. a pokial nie je novy komin ,ktory nema dostatocny tah - tak v tom pripade uz vobec nezavierat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?