Poradíte krbovú vložku, čo nezruinuje rozpočet?

Ahojte, prosim poradte typ krbovej vlozky co nezruinuje nas rozpocet. Krb sa bude vyuzivat len na prekurenie obyvacky a kuchyne nie na vykurovanie celeho domu. Hladam mensiu, sikovnu krbovu vlozku. Mate prosim skusenosti? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
@di16 Neviem, čo chceš počuť... lacná a kvalitná veľmi neide dohromady. Najlacnejšie sú v hobby marketoch - tie ti ale zatratí každý krbár. Normálne vložky stoja od 2 tisíc vyššie. Ale to nie je finálna cena krbu. Cena vložky je len asi polovica ceny krbu. Už som viackrát písal, z čoho sa skladá cena krbu, tu si pečítaj: http://www.modrastrecha.sk/forum/obyv...
Odpovedať
@chrobak7 dakujem za tvoj nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@di16 skúste pozrieť Kobok, Romotop...ale neviem aký rozpočet vás nezruinuje, tak len takto...
Odpovedať
Profilova fotka
@di16 mozno by bolo celkom na mieste, keby si napisala aky mate rozpocet, aby sme ti vedeli objektivnejsie poradit, predsa kazdy mame iny stop, aj pri financiach, moznosti mas viacero, len krbovym vlozkam v roznych hobby marketoch by som sa na tvojom mieste vyhla uplne =-)
Odpovedať
@brunete rozpocet do 1500 eur, krb bude naozaj vyuzivany len doplnkovo v prechodnom obdobi jesen a jar. Dajme tomu imidz ;-) a necham si poradit, sama sa tomu rozumiem ako hus do piva :-) krb bude umiestneny medzi obyvackou a kuchynou, bungalov 100 m2. A nie rohovy, sklo len z prednej strany.
Odpovedať
@di16 To akože celý krb za 1500 €? Alebo len vložka? Ak celý krb, tak to ani nerob. Do tej ceny by si sa nevošiel: - komín - min. 500 - 1000 € - vložka - ak kúpiš najlacnejšiu - 500 € - materiál na obloženie a obmurovanie - 500 € - práca - musela by si si to obmurovať sama - inak robota 500 - 800 € - obklad - muselo by to byť bez obkladov.
Odpovedať
Predpokladám, že komín už majú, druhá vec je, že práve menšie, menej výkonné vložky(vhodné do NED domov) sú z tých drahších. Vzory krbov(iba materiál) https://stavba-krbu.s9.upgates.com/s/... Ako často budete krb využívať nemá žiadny vplyv na cenu materiálu.
Odpovedať
Hladam iba krbovu vlozku ako je aj v nazve diskusie do 1500 eur, komin je postaveny schiedel. A material a stavbu krbu nerieste, to uz mame zabezpecene. Ak mate skusenost, tiez mate doma podobnu situaciu len ako doplnkove kurenie, budem rada za odpoved.
Odpovedať
@di16 vyber hocijakú podľa požadovaného výkonu na ktorú máš, stačí zadať do google a ihned máš milion odkazov, výber je ako u každého iného tovaru napr. auto každé je na presun no niektoré veľmi jednoduché a niektoré luxusné Ferari vložka tak isto , najjednoduchšie prevedenie rovné sklo otváranie do strany, bezpečná musí byť každá ináč nedostane Atest
Odpovedať
@di16 uz to tu bolo spomenute za tu cenovu relaciu sa popozeraj po romotope
Odpovedať
Profilova fotka
@di16 dost nizky strop by som povedala, ale tak to je moj pohlad :-) My tiez vyuzivame krb v tom obdobi hlavne ako to aj ty mas v plane, ale zainvestovali sme do neho viac a nelutujem to. Je vela toho, na co treba si dat pozor pri stavbe krbu, to neni len, ze kupim krbovu vlozku a zabezpecim si nejaky material a urobi mi to doma nejaky znamy alebo popripade manzel, ale neber to v zlom :-) Pisem len zo svojej skusenosti, ze ked uz ist do toho tak aby to bola aj kvalitna krbova vlozka, aj kvalitna robota potom, lebo ty si sice povies, ze budete kurit len sporadicky, ale aj pri takomto nie dennodennom kureni mozu nastat problemy a s ohnom, s krbom to sranda neni ;-(
Odpovedať
skus znacku kratki mam ju doma a je to pecka. konkretne lucy 16.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@joyoorg Dakujem! Za radu a aj za presnu odpoved na moju otazku ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu len aby potom nemala problem najst aj krbara, ktory by jej to spravil, ked to bude nejaka lacna vlozka :-S
Odpovedať
My sme dali Romotop a zatial sme spokojni. Cena bola 1750 s DPH, no maju aj lacnejsie. Podla mna pomer kvalita cena idealny.
Odpovedať
@eduardcho problém je oveľa väčší s nainštalovaním , tej najdrahšej, s výsuvom a elektronikou, a najdrahšou obostavbou
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu to je sice mozne, ale ked idem kupovat krbovu vlozku, teda aspon moj pohlad je taky, ze viem, ze krbar mi to bude robit, tak sa s nim poradim o tom, co by odporucal, aby to nebolo, ze ja kupim akukolvek vlozku a on potom to nebude chciet urobit, lebo nevie aka je kvalita takej vlozky a nebude sa chciet za nu zarucit, ci? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eduardcho odpovedali ste si sam :-) Kazdy poriadny kachliar sa za daky neovereny produkt (vo velkej miere daky šmejd z hobby marketu) urcite nezaruci a preto na rady od tunajsieho “odbornika” na vetu “vsak kazda musi mat Atest” sa netreba vobec spoliehať..papier toho znesie vela ;-)
Odpovedať
@eduardcho krbár ti najskôr poradí vložku , ktorú najčastejšie inštaluje,overené časom, mnohý majú tichú dohodu či zmluvu z výrobcom a dostanú množstevnú zľavu, iná vec je za čo to predá tebe, niekedy pri veľkom bume tu bol internetový predajca i poradca predal ti podľa tvojej potreby tú naj a zaistil i krbára i kominára a máš potvrdenie pre poisťovňu, len dnes to už asi nie je veľký biznis, u nás v meste je už len jeden penzista ,niekedy bolo 12 predajní
Odpovedať
Profilova fotka
@atrac3 ved to aj bola recnicka otazka :-) Mne je jasne, ze seriozny krbar nebude ochotny sa zarucit za kvalitu a spolahlivost nejakej krbovej vlozky, o ktorej nic dokopy nevie a nema s nou skusenost. Pretoze podla mna sa velmi rychlo pri takomto niecom moze stat, ze sa objavia nejake problemy a potom co. :-S Zbytocne problemy tak mozu vzniknut, aspon z mojho pohladu :-.
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu to bolo kedysi no, dnes je to inak veru, len to chcem povedat, ze mozne to je, ze by mi krbar predal taku vlozku, ale kedze ma s nou skusenosti vie co a ako, tak nie je problem s tym aby sa mi za tu svoju robotu a tiez vlozku zarucil, co je pre mna dolezite. Aby aj ked nahodou sa cosi stalo, tak viem, ze sa mi zarucil krbar, ze sa mozem na neho obratit :-D
Odpovedať
Krbár odporučí vložku z ktorej má najväčší profit. Logicky z lacnej vložky, na ktorej má profit pár desať euro, alebo si ju dokonca kúpite vy, tak takú vám ani nenainštaluje. Napriamo vám to takto nepovie, bude sa oháňať zárukou, všetci vieme ako je to býva s reklamáciami.
Odpovedať
Profilova fotka
@roman_x No ako to teda je? Koľko ste tých vložiek od tých "z ktorých máte najväčší profit" zabudovali resp. predali? ..poznám min. dvoch výrobcov krbových vložiek, ktorý nebudú od prípadnej reklamácie dávať ruky preč a vyreklamujú mnohokrát aj to, čo by nemuseli. Aj to je pridaná hodnota drahšieho výrobku. A to nehovorím o možnostiach servisu vložky počas celej doby užívania bez toho aby ste tú vložku s polkou krbu v prípade dákeho problému museli rozbúrať. Ale to už internetoví "všeznalci" nevidia.. Pozerajme len na cenu a profit kachliara... najjednoduchšie.. ;-) ..tak ako vypisovať blbosti, ktoré sedia práve na tých šmelinárov, ktorí na vás akurát dobre zarobia a keď budete mať za 2 roky problém tak nebudú existovať... :-)
Odpovedať
@eduardcho len krbár je tu dnes a zajtra už byť nemusí ,, výrobca musí dostať atest na vložku ktorú predáva, to môžeš reklamovať, neuvádza ktorý krbár ju má robiť ,ale ako ju správne inštalovať,.postup i vhodný materiál na obostavbu, správnosť inštalovania a prevádzku hodnotí i potvrdzuje kominár, nie krbár, len sa odporúča aby bol z cechu
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu hej kamarát, dlho sme sa nečítali a som rád, že nepoľavuješ v táraninách o krboch ;-) Takže, som kachliar od februára 1992, spočítaj si to... Ak zdravie dovolí, chystám sa ešte pár rokov potiahnuť, napr. cez víkend idem obzrieť svoju pec, ktorú som staval "na hlinu" pred cca 20 rokmi, treba ju už prestavať a keďže číslo telefónu som nikdy nemusel meniť, klient zavolal a ja som zdvihol... To len na margo, že zajtra tu nejaký krbár byť nemusí... Samozrejme sú aj niekoľkotýždňoví majstri, súhlasím ;-) http://www.brunner.sk/kontakt ...tu sa dočítaš, ktorý kachliar pre túto firmu má robiť... Áno, môže aj iný, ale s úplne inými záručnými podmienkami. Zákazník, vyber si... kominár revíznou správou odobruje stav komína a napojenie ohniska na komín, o správnosti inštalovania a prevádzke kominár ani netuší. Mnohé stavebné úrady už bežne žiadajú ku kolaudácii aj okrúhlu pečiatku príslušnosti k Cechu Kachliarov, ktorá je zo zákona "zatiaľ nepovinná". Už sa mi stalo, že nemenovaná firma si chcela odomňa kúpiť toto potvrdenie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@reward Dobrý majster je hrdý na svoju prácu a nemyslím sí, že by jeho cieľom bolo pracovať v odbore len dva roky. Takto rozmýšľame viacerí. :-) Je pravdou, že legislatívom platná pečiatka o tom, že dielo staval vyučený krbár, alebo kachliar by prinášalo veľké zlepšenie kvality a bezpečnosti kachliarských stavieb na Slovenskom trhu. V Maďarsku to funguje už roky a preto hocijaký murár, alebo dvojtýždňový majster kachliarské dielo nemôže odovzdať. Resp. ak odovzdá dielo, stavbu sa nedá skolaudovať. Nie je to spojené s cechmi, ale pri odovzdaní diela majster musí odovzdať objednávateľovi aj „vyhlásenie dodavateľa“ (v preklade od slova do slova), v ktorom musí uviesť aké dielo odovzdal, v prípade krbu akú vložku používal a číslo výučného listu. Preto túto zmenu by som každopádne vítal.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme robili krb v januari, kupovali sme vlozku aj vsetko ostatne v polsku, znacka kratki, maju ich aj na sk, napriklad na orave. vyslo nas to asi do tych 1500. bez roboty. Vlozka bola vacsia, ratali sme tak, aby vykurila cele poschodie, co mame rozlohu cca 160 metrov stvorcovych. Takze sme kupovali aj dlhsie hadice, aby vysli do vsetkych izieb + sme brali aj ventilator, nech nam ten teply vzduch rozhana. Takze by ste mali asi mensie naklady.
Odpovedať
@reward > 1. Stavebny urad, ktory pozaduje nieco, na co nema oporu v zakone by u mna velmi skoro narazil. 2. O rozlicnych cechoch a komorach a povinnej ucasti v nich si myslim svoje.
Odpovedať
@asdfb - cechy sú vo svojej podstate lobbistické združenia slúžiace v prvom rade na presadzovanie záujmov svojich členov. O pečiatkároch si myslím svoje.
Odpovedať
@reward k čomu bol dobrý tvoj príspevok? aby si napísal aký si extra majster sveta s okrúhlou pečiatkou, ktorá je k ničomu, sám si potvrdil , že je moja "táranina" pravdivá, ja mám okrúhlu pečiatku k elektro, tá ale je potrebná, v krbe viem akurát kúriť a aké sú potrebné pečiatky pre bezpečnosť
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?