Poradite aky kotol do RD?

Ahojte chceme kupit plynovy kotol len neviem aky silny, mame cca 130m2, momentalne nemame este zatepleny dom to planujeme tak do 5rokov a mame vymenene okna za plastove. Viete poradit nejaky dobry kotol nie vsak moc drahy? co sme sa boli pytat v jednej predajne tak nam ponukali nejaky za 1500e a to sa mi zda dost vela, vopred dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kaculda2 dolezita nie je ani tak plocha ako skor potreba tepla na vykurovanie (tepelne straty domu) a sposob kurenia. podlahove kurenie, radiatory... hm?
Odpovedať
@richard71 aha tak podlahove je len v kupelni a radiatori mame liatinove v kazdej izbe
Odpovedať
Profilova fotka
@kaculda2 v kupelni to bude asi elektricka rohoz nezavisla na kureni.. takze kotol urcite nie kondenzacny ale klasicky..
Odpovedať
Ten za 1500 bol kondenzacny to je normalna cena. Mozete kupit aj nizkoteplotny turbo kotol cena 900 eur. kondenzacny bude v prechodnom obdobi uspornejsi ako nizkoteplotny. Ja by som siel do kondenzacneho ale s boilerom bud v sebe alebo externe 40/100l Nepotrebujete celu vykurovaciu sezonu kurit na 60-70 C v zavislosti na vonkajsel teplote vam ubere z teploty vody a tym padom sa dostavate do kondenzacneho rezimu co vam setri peniaze.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?