Porad te kurenie :)

dobry den kupili sme s manzelkou dom: 2 poschodia plus podpivniceny nezatepleny a plastove okna kotol na kurenie plynovy a bojler na ohrev vody elektricky a radiatory su liatinove chceli by she poradiť chceme vymenit kotol a bojler rozhodujeme sa medzi kotlom na pelety a kondenzacnym kotlom dakujeme
Odpovedať
Profilova fotka
@untitled tam nie je o com rozmyslat, kondenzacny kotol...
Odpovedať
@majkoj chcem sa spytat ci mate doma kondenzacny kotol a volake blizsie info kolko vas vysiel a kolko platite mesacne za plyn dakujem
Odpovedať
@untitled cena 1 kwh získanej z plynu a z peliet je približne rovnaká, takže keď je tam plyn, nechajte plyn... kond. kotol je lacnejší ako kotol na pelety, nemusíte zháňať a skladovať palivo, netreba obsluhu jednoznačne plyn
Odpovedať
@untitled Ak ste ku kúpnopred. zmluve dostali energ. certifikát, tak z toho sa dá zhruba vyčítať, koľko prekúrite. Výkon kotla treba zvoliť podľa tepelnej straty (tá v EC nie je):
Odpovedať
Profilova fotka
@untitled nie nemam, ja mam TC, ale pokial mas plynovu pripojku, nenajdes nic lepsie s pomerom investicia/prevadzkove naklady/ narocnost obsluhy ako kondenzacny kotol.
Odpovedať
dakujem za rady a este ma tu niektonskusenosti s dobrym kotlom ?
Odpovedať
@untitled a samozrejme pomocou plynového kotla pripravovať aj TUV el. bojler nechať v zálohe
Odpovedať
@blacksr aj kotol kondenzacny aj bojler ?
Odpovedať
@untitled Kotlov su stovky. Mozno by si mal skor patrat po dobrom kurenarovi. ;-)
Odpovedať
@untitled Ešte raz: kotol nech kúri aj ohrieva TUV. Súčasný bojler - ak je dobrý, nevyhadzovať, nechať ho v zálohe. Ak by sa kotol pokazil, tak TUV zohrejete elektricky. Ak dobrý neni, tak vyhoďte.
Odpovedať
@untitled stary bojler by som dal prec aj ked je dobry, ako zaloha je to kopec miesta navyse a problemy so zapojenim a pod a v podstate zbytocne. Kondenzacny kotol hreje kurenie a ma v sebe ventil ktory ho automaticky prepina na ohrievanie tuv ked je treba, idu z nejo ruky do bojlera ktore ho ohrievaju. To zapoji kurenar nemusis riesit, kotol kup co ma blizko servis.
Odpovedať
napr. skus pozriet http://www.atria.sk/kondenzacne-kotly/ podla mna taka zlata stredna cesta je napr. znacka Vaillant- nemecka kvalita.
Odpovedať
Článok sa načítava...
mam 3 kotlarov 😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?