Pomôže rekup. pri susedoch fajčiaroch?

Poprosila by som Vás, nasťahovali sme sa do nového bytu, ale klasický panelák, kde susedia pod nami, sú tuhí fajčiari, čiže v tomto zmena nehrozí. Máme malé deti a v noci, ale najmä ráno keď máme stále otvorené okno kvôli vetraniu, je izba neskutočne zafajčená až hrôza. Potrebovali by sme to nejako vyriešiť, chcem aby deti mali v izbe dobrý vzduch, aj my máme radi, keď aj počas noci máme čerstvý vzduch. Pomohla by nám v tomto lokálna rekuperácia? Tú jednotku, ktorá ťahá čerstvý vzduch by sme otočili na stranu, kde nefajčia, alebo RJ vie aj nafajčený vzduch zmeniť ns normálny tými filtrami? Veľmi pekne ďakujem za rady.
Odpovedať
@kefrinky myslim si, ze by to mohlo pomoct. Lokalka rekuperacia v takychto pripadoch je dobra vec.
Odpovedať
Profilova fotka
@kefrinky lokálna rekuperácia nemení kvalitu vzduchu, ale ako vetranie z opačnej strany budovy to možné je. Len reku stojí 500€ /treba dve ak to má byť rekuperácia) a ventilátor 15€, potrubie je rovnaké.
Odpovedať
ked som byval v panelaku, amli sme rovnaky problem, nasi susedia pod nami boli silni fajciari, ale az tak, ze museli rano o 5 vstavat, aby si zafajcili. klasika. kazde rnao v lete zamrdeny cely byt, + cccez stupacku vsetko islo hore a nam vzdy smrdelo wc aj kupelna a islo to do bytu dovnutra. proste katastrofa. Nevedeli sme si pomoct s nimi... ale ked nam spravili po 8 rokoch stupacku, trocha sa to zmiernilo, ale stale to bolo zle, tak sme sa nakoniec aj tak uz odstahovali, takze si nemyslim, ze je neajke riesenie, ktore vam uplne pomoze..
Odpovedať
@janohano Hmm presne...rano o pol siestej máme prvy budicek.... Je mi smutno z toho, ze si novy byt ani vychutnať nemozeme.... Skoda :-(
Odpovedať
@kefrinky rekuperacka s filtrom áno pokiaľ to nejde stupackou.
Odpovedať
@slavoslav To najma oknom v detskej...a potom klasika na nas balkon z toho ich... Čiže s tou rekup. by sme si vedeli pomoct?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
jedine riesenie je ostahovat sa. ak tam chcete zostat, tak centralna rekuperacia a vstup vzduchu z opacnej strany ako susedia fajcia na balkone.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kutil_sused:

jedine riesenie je ostahovat sa. ak tam chcete zo…
@kutil_sused Je tomu 5 rokov .... možno už sa odsťahovali, či už susedia alebo zadávateľ. Treba pozrieť dátum založenia témy, aby si zbytočne nevyťahoval staré témy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?