Pomohlo by pomocne cerpadlo?

Nazdar, prejdem rovno k problemu. Mame rodinny dom, ktory v podpivnicenej casti ma radiatori, ktore temperuju pivnicne priestory, a na zvysnych troch poschodiach je podlahove kurenie. Vsetko o rozlohe cca 300m2. Kurenie zabezpecuje kondenzacny kotol Protherm Lev 24kw, a teraz k otazke. Na druhej a tretom poschodi je vykon podlahovky nepostacujuci, ako keby kotol nevytlacil dostatocne mnozstvo teplej vody vyssie. A teda pomohlo by silnejsie cerpadlo, ktore by pomahalo rozhanat medium aj do najdalsich casti domu?? Dakujem za Vase postrehy.
Odpovedať
a kam sa stratí teplo z tak veľkého výkonu?kotol ide stále naplno a i tak nestačí?aké množstvo plynu spotrebuje za hod.prepočítať m3 na kW, pri max výkone?čerpadlo má 3 stupne,
Odpovedať
To nemyslite vazne ze vam pohana 3 podlazia jedno kotlove cerpadlo z coho je 1x radiatorove a 2 x podlahove kurenie! Ak je to tak tak pochvala kurenarovi este pekne ze to nefunguje normalne.
Odpovedať
Jednoznacne urobit samostatne okruhy a ked to bude robit kurenar treba pozriet aby trubky boli dostatocne dimenzovane na prietok. Je dost mozne ze kurenar mavol rukou a dal tam rozvod s malym prietokom voci vzdialenosti a sile cerpadla. Samozrejme umiestnenie kotla strategicky do stredu stavby ak je to mozne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?