Pokazený bojler Drazice

nedávno som tu riesila vysoku spotrebu elektriky. po odpisovaní sme zistili ze to bude asi bojlerom, chceli sme ho vyregulovat a zistili sme ze to nejde funguje v rezime normal... po prestudovaní navodu som zistila, ze píse chybu err 2 co znamená: Porucha jedného zo snímacov teploty, bojler funguje len v rezime normal -nudzový rezim, pri poruche oboch er3 teleso nehreje... volala som servis prídu to opravit, boiler mame cca mesiac otázka: mohlo to spôsobit vysoku spotrebu? čo mam pozadovat pri oprave? a kolko by mal taký boiler mat normálku spotrebu pri 50stupnoch, len vecer sa umyvame, inak máme myčku, cez den pouzivam len studenu vodu . dakujem
Odpovedať
@my4 Neviem, ako riesit chybu, ale k tej spotrebe - sme 2+1, Drazice OKHE (hranaty, 2kW spirala, obyc. termostat) a za tyzden nam to robi 40-45 kWh. Riad len v mycke. Sprchovanie, nie kupanie. Usporne baterie. Obehove cerpadlo ide kazdu stvrtu stvrthodinu. Aku teplotu ti ukazuje snimac? 50°C?
Odpovedať
snímac ukazuje momentálne 50 ale vcera bolo 54 @matorado
Odpovedať
@my4 50°C na displeji a nudzovy rezim (normal, cize manualne nastavenie teploty) na termostate, myslim, ze ti to nema dovod robit vyssiu spotrebu. V kazdom pripade odporucam merac spotreby si kupit.
Odpovedať
No lenze to je nastavené niekedy tam skočí viac.Aj do 60.pravdepodobne chybný termostat.ale ešte nemaju s tymto skusenosti @matorado
Odpovedať
@matorado on ukazuje aj spotrebu.cca 8-10 kw za den. Len sprcha večer.a včera 2 kw |-|
Odpovedať
Profilova fotka
@my4 no tepla voda je draha zalezitost, s tym sa treba zmierit. Na ohriatie 1000l vody z 15C na 50C potrebujes cca 40kWh, cize ak minies denne nejak 200l je to tych 8-10kWh.
Odpovedať
Profilova fotka
@my4 Nám po 3 zhorených špirálach za 3,5 mesiacov od spustenia a mojom neúnavnom tvrdení, že je chyba v termostate a jeho elektronike, mi napokon na 4x uznali, že som mala pravdu a vymenili nielen termostat, ale museli aj bojler ! Aj keď nám vymenili termostat, tak na 50 st.nevypol, mal dojazd ešte +15 st. t.j. vypol až na 65st. ]-( A kontrolný merač žiaľ nezapojím, lebo je to napriamo s kotlom na nejaké istenie. Ak máš takú možnosť, tak to urob ! Spotreba bola neskutočne vysoká, lenže sa to nedalo odkázať, či to bol bojler, alebo el.kotol, Od vtedy je to už OK, ale spotrebu nám nikto nepreplatí :-S Držím palce a nenechaj s odbiť! ;-) V prípade otázok napíš IP.
Odpovedať
Viaceri ludia to tu na fore popisali, ze Drazice SMART bojlery su poruchove - odchadza elektronika. Ani oprava sa neoplati, rovno novy.. Preto som ja zobral obycajny, ale hranaty OKHE, lebo ten je aspon lepsie izolovany. Takisto odchadzaju tie 4kW spiraly, to som tiez povodne chcel.. @ve_ki Aky mate bojler a spiralu?
Odpovedať
@matorado @ve_ki dakujem uz som cosi nasla tu na fore ze sa to zvykne kazit, presne aj nas tak hreje a nevypne... skôr ma prekvapilo, ze z obchodu mi volali ze niekoho poslu, potom ze z inej firmy. a dnes zase volal pan z tej firmy nech im to opísem, lebo on s tým nema skusenosti, ze ide volat do výroby ze co s tým robit. este to nerobil.. a manzel vravi ze to Er2 tam svietilo od zaciatku, len on nerad číta navody a myslel ze to tak ma byt
Odpovedať
@ve_ki aj vy máte drazice?
Odpovedať
Profilova fotka
@my4 Máme Dražice a u nás bol naposledy priamo servisák od nich a za prítomnosti projektanta kúrenia a inštalatéra, ktorí boli z firmy, ktorá nám robila kúrenie a zapájala kotola aj bojler. Tie takmer 2 hodiny, ktoré som im stála za chrbtom a názorne to konečne videli na vlastné oči, stáli za to. ;-)
Odpovedať
@ve_ki Aky presne typ? Smart? Vykon spiraly 2 ci 4kW?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@matorado Prečo sa pýtaš ?
Odpovedať
@ve_ki ďakujem. Zatiaľ sa nám nikto neozval. Dnes to idem znova obvolat :-|
Odpovedať
@ve_ki Pre ostatnych - aby vedeli, comu sa vyhnut, nie? ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?