Podložka pod plávajúcu podlahu pri podlahovom kúrení

Ahojte, rada by som sa spýtala, akú podložku odporúčate - aj konkrétnu značku pod plávajúcu podlahu, ak je podlahové kúrenie? Penu +fóliu či radšeej 3 v 1? Akú značku? Ďakujem.
Odpovedať
@mariamatusko Akú plávajúcu podlahu? Laminátovú? Vinylovú? Alebo drevenú? Je to dosť rozdiel. Napr. ja mám vinylovú a pôvodne som chcel dať Selitflex 1,5 mm: http://www.selit.com/heim-und-handwer... Ale tá je určená pre laminátové a drevené podlahy. PRe vinylovú treba trvrdšiu podložku, tak som dal Selitblok 1,5 mm: http://www.selit.com/heim-und-handwer... Ak chceš naozaj dobrú podložku, tak treba rátať s cenou 3-4 EUR/m2. Ak ti je to jedno a dávaš laminát, tak daj obyčajnú penu za 0,4 EUR/m2. Ak ide o vinylovú podlahu, tak z ponuky tejto firmy je tiež vhodná Acoustic LVT: https://www.parkettmann.sk/podlozky-p... Na podlahové kúrenie je dobrá čo najtenšia.
Odpovedať
@chrobak7 je to laminatova podlaha. Ale vraj ak dam penovu alebo polystyrenovu podlozku, musim dat aj foliu. Ta 3v1 ma v sebe vraj vsetko. Tak neviem, ci je naozaj o tolko lepsia a aj tych je strasne vela druhov. Ktora by bola cenovo dostupna a aj dobra.
Odpovedať
@mariamatusko Nemusíš dať fóliu. Je len na tebe, koľko si ochotný do toho investovať. Ak chceš dať takú 3v1, tak to vyjde cca 2 €/m2 u laminátu. Ak máš lam. podlahu za 8 EUR, tak to je zbytočne drahé. Ale napr. túto môžeš kľudne dať, nie je až tak drahá: https://www.parkettmann.sk/parkety/ac...
Odpovedať
@chrobak7 dakujem. 😀
Odpovedať
@mariamatusko daj selitflex z OBI
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?