Podlahovka PEX alebo PE-RT?

Profilova fotka
Z akych rurok je lepsie tahat podlahove kurenie? PE-RT alebo PEX-AL-PEX a preco?
Odpovedať
Pre podlahove kurenie je najidealnejsia rura bez hliniku. Napr tiemme cobrapex , viessman 5 vrstvova.atd
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek to vieme, ale vzhladom na to, ze mame nejaky ten rozpocet tak musime volit jednu z tychto viariant. Bola nam doporucena univentou radsej PE-RT. chceme vsak pocut viac nazorov.
Odpovedať
Pre podlahove kurenie je najidealnejsia rura bez hliniku teda polybutilen Napr tiemme cobrapex , viessman 5 vrstvova.atd Ostatne su len lacnejsie alternativy. samozrejme tak isto funkcne a nic nepokazite ked vas brzdi rozpocet
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 nieco o rurkach na podlahovku sa docitate aj tuto http://karman.blog.sme.sk/c/362056/po... ...hadam pomoze :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 z hladiska praktickej zivotnosti je to uplne jedno. Ta prva ma len chemicku kyslikovu barieru v druhej ako tato bariera sluzi hlinik. Ak je v rurke hlinik ma aj mensiu tepelnu roztaznost. Rozdiel je aj pri kladeni, rurka z hlinikom si zachova tvar po ohnuti. Pre mna to bola vyhoda, niekto to zase nema rad. Ja mam tiez rurky od Univenty v strope mam AL-PEX v podlahe PERT ale tiez z hlinikom. Moj nazor je polybutilen je len zbytocne draha rurka, bez akychkolvek praktickych vyhod. A terazky si to zlyznem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 ak hľadáš kvalitu tak kukni Rehau
Odpovedať
@majkoj zrejme si nepoužil systemovu dosku s výstupkami ked bola preteba výhodna že si zachovala tvar pri ohnutí , lebo prave tu je casto problém ked si pametá este aj tvar z kotuca a nadvihuje rohy systemovky ako šálená . u polybutilenu to nehrozi nema tvarovu pamat. lahsie sa s nou robí a skôr sa prehreje aj vychladne čiže to urýchli nábeh systému ale nato treba aj anhidrid inak to nemá význam
Odpovedať
Co vidim, funguju uz desatrocia podlahovky este so zvaranymi zeleznymi rurkami. Aj PP rurami. Ale ano, treba sa odbavovat na vesmirnych materialoch :-D Co je zle napr na pexalpex?
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ale pouzil, slucky som si mohol predpripravit strunou, PB bola skoro 2x drahsia a ja mam 700m trubiek.
Odpovedať
@majkoj teraz je uz cena celkom priatelna to nemas vela podlahovky potom ako mas rozostupi na 15?
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ano, http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
Tak takto ok kolko W da 1m2 pri tomto systeme?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gkrivanek pri strednej teplote vody 37,5C a vnutornej teplote 20C 51W/m2.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Oživil by som to trošku Rurka 16x2 pe-rt alebo 17x2 pe-xa? Ktorú zvoliť? Čo sa týka ohýbania lámania? Ďakujem
Odpovedať
@verky5 Ja som daval 17,2 pe-xa a je tvrda jak slak, ale v pohode sa ohybala do systemovej dosky a ak das 17ku mozes robit dlhsie okruhy max 140m.
Odpovedať
@originalx Nebude systémová doska, iba fólia. 17 som aj ja mal v pláne ale nakoniec povedal že 16x2 pe-rt.. Myslíš že v pohode?
Odpovedať
@verky5 kurenar vzdy ponukne a presvedci na to na com ma vacsi zisk a kupi lacnejsie. Aj mna velice presviedcal na 16x2,0 pe-rt. No ja by som ju veru nedal. Moja 17x2,0 pe-xa od rehau stala 0,88€/m, henta 16x2,0 pe-rt stoji nieco cca 0,55€. Uz len cena napoveda, co je asi lepsia volba.
Odpovedať
@originalx Moja 16x2 stojí 0.8 € Herz. Je pravda že sa môže lámať 17 tka? A rozdeľovač máte aký?
Odpovedať
@verky5 ma o trosku mensi polomer ohybu, ale urcite sa nelame pokial ju ty nezlomis.
Odpovedať
@verky5 skusal som ju zlomit, asi 20x som ju zalomil a vydrzala to, sice zlomena, ale nepraskla a drzi tlak. Vsetko mam rehau, mam to aj v albume.
Odpovedať
@originalx Ďakujem pozriem. A čo rozdelovač?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?