Podlahovka, dva rozdelovace, dve podlažia

Zdravím. V žiadnom vlákne som nenašiel presne moj problem tak skúsim. Som vo finále výberu dodavatela podlahovky a zapojenia spolu s TČ a akumulačky. Mám novostavbu, 140 m2 vykurovanej plochy, 80m2 prízemie, 60m2 1.NP (žiadne radiatory ani v kupelni,len elektricke) Navrhnuté sú dva rozdelovače, jeden na každe podlažie. Iba jeden z troch dodávatelov a práve ten ktorého som mal v pláne si vybrat (servisný partner TC ktoré mam a je z mesta, cena tiez ok) ma presviedca že potrebujem aj DIM hydraulicky rozdelovac, za ktorý pýta 1250€ plus 300€ za montáž. Druhý dvaja dodávatelia, ktorý maju aj dobré recenzie a jeden je dokonca celkom velky a znamy dodavatel systémov kurenia a pod.. ma presviedcaju ze netreba. Máte niekto skúsenost ze ten DIM rozdelovac skutocne treba ? Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wladim:

Zdravím. V žiadnom vlákne som nenašiel presne mo…
@wladim dá sa urobiť na jedno čerpadlo za akumuláciou a tam to rozdeliť dvomi zonovymi ventilami , každé poschodie osobitne a tie ovládať . Akumulacku zapojiť štvorbodovo .
Odpovedať
Alebo za akumulackou potiahnut privod spiatocku a cez t kus rozdelit ku kazdemu rozdelovacu a pred kazdy rozdelovac umiestnit cerpadlo ktore by ovladalo termostat na kazdom poschodí
Odpovedať
Profilova fotka
@wladim spravne navrhnuty system v zasade nepotrebuje ani akumulacnu nadrz, ani zony. Ak chces poschodie vypinat pripadne riadit separe, najlacnejsie je ako bolo povedane 2 zonove ventily. Cerpadlove skupiny a DIM hydr.rozdelovac sa montuje vtedy, ak si neviem zratat prietoky, alebo idem do systemu o ktorom nic neviem, hram na istotu a klient tieto veci zaplati, aj keby nemusel. Ludia radsej platia 1000e za material ktory netreba ako 200e za TZB vypocet, ktory je len papier .... Tepelna strata celeho domu je aka?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od wladim:

Zdravím. V žiadnom vlákne som nenašiel presne mo…
@wladim zbytočné...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@wladim spravne navrhnuty system v zasade nepotre…
@mgx tepelná strata je 3,5 kW. Chcem aj zonovu regulaciu, ktora ma zrejme zmysel vzhladom na dispozíciu celeho domu. Akumulacku mi navrhli vacsiu so zabudovanym bojlerom a spiralou vzhladom na to ze mam 9kW fotovoltiku (ano, velka ale pracujem s tym, mal som ju za facku) do ktorej by mali ist tiež prebytky. (a do maleho bazena)
Odpovedať
Profilova fotka
@wladim pri tak malej TS je velmi diskutabilna zonova regulacia. Ak nemas poschodie a prizemie oddelene dvermi (co predpokladam ze nemas), tak by som ju vobec nemontoval. Ak chces, dorobit sa da...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@wladim pri tak malej TS je velmi diskutabilna zo…
@mgx práveže mám, podlažia su dokonca rozdelené tak že ak nebude napr syn doma horné podlažie nemusí byť vôbec obývané
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?