Podlahovka do bungalovu 130 m2

Profilova fotka
Kolko zhruba vyjde podlahovka na bungalov 130m2 zastavanej plochy? zaujima nas taky lacnejsi variant...
Odpovedať
@katka8855 Vodná podlahovka? To je podľa tepelnej straty domu. Nás rúrky vyšli 330 € + rozdeľovač 180 €. A zdroj tepla - tu je to veľmi rôzne. Ale niekto iný mohol dať na rovnako veľký dom rúrky v sume 1330 € - vidíte, úplne iná cena...
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr a od coho zavisi to,aby tie rurky nestali tolko?
Odpovedať
@katka8855 Od ich množstva. Niekto do takéhoto domu potrebuje 330 m a iný o kilometer viac. To je rozdiel 1000 €. Dĺžka rúrky závisí od toho, ako je dom dobre zateplený. Čím menšia strata tepla, tým menšie nároky na vykurovanie. No a potom sú rozdiely aj v cene rúrok. My sme použili lacnú od Herz, vyšla 1 €/m. Ale sú aj násobne drahšie.
Odpovedať
@blacksr aj tu sa chcem opytat, od zateplenia zavisi aj to ako daleko davat rurky podlahovky od seba? Niekto dava 10 cm niekto 25 cm. Ako je to lepsie
Odpovedať
@tatianka.g Presne tak - čím zateplenejší dom, tým redšie sa môže rúrka položiť. Tým pádom treba menej rúrky. My máme rozostup v prízemí 30 cm a na poschodí 40 cm. Samozrejme, aj my sme mohli dať nahusto, ale bolo by to plytvanie materiálom a peniazmi. Podľa výpočtu stačilo 30 a 40 cm od seba.
Odpovedať
@blacksr a ako zistim, aky davat rozostup?
Odpovedať
@tatianka.g To sa počíta. Mal by to urobiť projektant, ak ste ešte len vo fáze projektu. Každú miestnosť vyráta zvlášť. Takto sa to navrhuje (malo by sa) aj v bežných domoch. Aj radiátory sa takto počítajú.
Odpovedať
@blacksr no tak to som zvedava, skor si myslim, ze u nas taky vypocet nehrozi
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr mozem sa opytat, teda ake zateplenie ste davali vy? cize naklady su rurky+ rozdelovac + zdroj tepla / u nas peletkovy kotol/ ? este nieco?
Odpovedať
@katka8855 A regulácia - termostat, ventily. A montáž (ak si nerobíte sami). My máme pasívny dom: podlaha 25 cm EPS, steny 40 cm vlny (drevostavba), šikminy 40 cm vlny, strop 60 cm vlny. Je pravda, že do izolácií sme vrazili o cca 1800 € viac než keby sme stavali podľa normy, ale zas do kúrenia sme dali len 1300 €. Iní dajú aj 10.000 € aj my sme mali pôvodne takýto rozpočet (plyn. prípojka, kotol, podlahovka, regulácia, komín, krb). Za usporené peniaze sme zaplatili ešte aj vetrací systém.
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr my chceme stavat z tehly, a zateplenim dosiahnut tepelny odpor murov nad 5, a rozmyslame nad podlahovkou, ci by jej cena bola viac alebo by sa rovnala kureniu cez radiatory..
Odpovedať
@katka8855 Položiť rúrku je jednoduchšie a v dobre izolovanom dome vyjde aj lacnejšie než radiátory. Steny: tehla 25 cm a na to EPS 20-25 cm. okná dať na vonkajší kraj múru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@blacksr tehlu chceme dat 30tku, a EPS min 20, podla vlastnosti tehly
Odpovedať
@tatianka.g preco u vas taky vypocet nehrozi?
Odpovedať
@blacksr ja mám projekt pre stavebné povolenie, mám projekt vykurovania, v technickej správe mám vypísanú bilanciu tepla, predpokladanú ročnú spotrebu plynu, zdroj tepla, teplotný spád 45/37°, priemer rúrok 17mm, dĺžky vetiev max 120m, zakreslenie vedenia prívodov/vratiek v schematickom nákrese, len som nenašiel rozostupy nikde... mám chápať vetu: "Systémová doska má výčnelky pre vzdialenosť rúrok 5cm a násobku 5cm" ako že mám dávať vzdialenosti 25cm všade? Aj pod okenné a dverové otvory, aj do stredu miestnosti? Systémovú dosku dáva´t nebudem, popichám rúrky priamo EPS150S. Ďakujem
Odpovedať
@spiderhst myslis, ze je to standard, teda, ze to musi byt v projekte? predpokladam, ze tam budu len nejake pausalne hodnoty. No uvidime, necham sa prekvapit
Odpovedať
@janulikk Nemyslím si, že všade 25 cm... Skúste mi to poslať mailom, mám ho v profile.
Odpovedať
@katka8855 130 m2 vykurovacej plochy ,10 okruhovy rozdelovac, 2 rebrikove radiatory, atack profi drevosplynovaci kotol, aku nadrz 1000 l. cca 750 m rurok , a neviem ake prichytky......+ praca .. mame to cerstvo nacenene na 5400 €
Odpovedať
@blacksr ďakujem, odoslal som :-(
Odpovedať
@tatianka.g cele je to len o dohode, co projekt bude obsahovat a za aku cenu. A taketo veci su jeden z mnoha dovodov preco niekto napise, ze ma projekt za 1000€ a iny za 5000€. Ale nikto neuvedie co projekt obsahuje a v akej podrobnosti. A je to v kazdej casti projektu, nie len vykurovanie. Ak ma niekto projekt v mierke 1:100 a iny podrobny v mierke 1:50 a k tomu detaily, posudky, vypisy prvkov, konstrukci ... a je toho nenormalne vela. Dom moze byt optimalizovany v kazmom moznom smere, nie len vykurovanie a zateplenie. Tu v diskusii je jasne vidiet, co urobi s cenou taka vec ako je potrubie pre podlahove vykurovanie 330€ alebo 1330€ (pozri prispevok @blacksr ) a zober si kolko kubikov betonu ide do konstrukcii zbytocne, rezivo na krov a nespocetne inych veci pri stavbe domu. Niekto usetri 2000-3000 eur pri projekte ale potom riesi veci na stavbe a verim, ze tie usetrene niekolko nasobne prerobi. Ale to je uz na inu tema a nerad by som to tu podrobnejsie rozoberal a odbacal velmi od temy, len si treba uvedomit, ze vsetko so vsetkym neako suvisi. A aby ti niekto navrhol vzdialenost rurok v podlahovke musi to mat zaplatene. Mozes sa spytat projektanta, ci to tam bude alebo nie, pripadne nas mozes potom informovat ako to dopadlo. @katka8855 a to je tiez faktor ktory treba zvazit pri rozhodovani, ci kupit projekt bez zmien a riesit ich na stavbe a zakreslit do povodneho projektu, alebo si dat upravit projekt. Treba dat pozor aby ste si vsetky veci odsledovali a zbytocne neprerabali.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 a skade je cenova ponuka?
Odpovedať
@katka8855 okres PB
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka1987 skor som myslela firmu :)
Odpovedať
@katka8855 fuha nazov neviem, napisem, tak o tyzden, ked im zavolame, neviem presne nazov
Odpovedať
Profilova fotka
130m2 podlahovky cena? No záleží to od počtu okruhov od priemeru rúrky od podkladového polystyrénu či je s výstupkami alebo sa bude ukladať na nejaký raster(rastrovaná folia plus príchytky) alebo poprípade plastová lišta. Pri ukladaní na polystyrénovú dosku hr 3cm s výstupkami, rúrky pri priemere 16 by tam malo ísť zhruba 1000m rúrky okruhov 11-12, obvodová dilatačná páska 150m, nejaké klipy na uchytenie, skrinka na rozdelovač, ochranná rúrka na prestupy medzi miestnosťami. Toto všetko mi spolu tak odhadom vychádza na 2500eur.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?