Podlahovka alebo radiátory?

Dobrý deň. Môžete mi napísať výhody a nevýhody podlahového kúreniaa radiátorov, alebo čoho sa vyvarovať?
Odpovedať
1
2
Treba dilatácie? Teplotná rozťažnosť betónu α = 1,0E-5 K^-1. Pri rozdiele teplôt 10 C a dĺžke poteru 10 m, sa poter predĺži o: 1,0E-5 K^-1 x 10 K x 10 m = 1 mm. Vstrebe kraj steny?
Odpovedať
@radopp Co sa tyka vyhody u radiatoroveho kurenia ma prepac, nenapada ani jedna. Zabera miesto, silnejsi ohrev len na mieste kde je radiator - teda vykyvy teplot, vysoky vykon kotla, teda horuca voda do radiatorov, teda vyssia spotreba. Od zeme chladno.
Odpovedať
@radopp Podlahovku si nedavaj. Radiatory su urcite lepsie ...
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp v každom prípade rieš nízkoteplotné...čiže podlahové stenové alebo stropné.
Odpovedať
Profilova fotka
@pivec a v čom? Myslím v porovnaní s nízkoteplotným systémom.
Odpovedať
@poliacik321 @pivec Pivec to myslel ironicky. My sa tu tak obcas (niekedy aj castejsie) s radopp nazorovo natahujeme. :-)
Odpovedať
@poliacik321 Jednoznacne radiatory. Su najlepsie. A hlavne umoznuju cely den kurit v krbe co podlahovka neumoznuje ...
Odpovedať
Aj ked ma tu pravdepodobne vacsina prevalcuje protinazormi,ja som proti podlahovemu kureniu. Moze sposobovat zdravotne problemy. Pre organizmus,kvoli spravnemu prietoku krvi je prirodzene,ze nohy by mi byt chladnejsie,aby krv prirodzene cirkulovala a mala svoju teplotu. Pri podlahovom kureni sa tento prirodzeny bioritmus narusuje...
Odpovedať
@majki555 Podobný názor som počul od niektorých používateľov podlahovky, že je im to nepríjemné. Iným to bolo zas príjemné. Tak neviem. @lubomird Teplota pri zemi je daná aj izoláciou podlahy, je rozdiel mať 25 cm a 5 cm. 2x väčšie radiátory umožňujú už dosť vysokú účinnosť kotla, ktovie koľko také radiátory stoja.
Odpovedať
@majki555 Ked nedavas do podlahy 50 stupnovu vodu nic sa nestane. Preco teda bechas po vonku v ponozakch a topankach? Tak behaj bosa aby bol organizmus OK. Jedna babka zas povedala, ze vsetky choroby su z prechladnutia a teda pri studenej podlahe a bosej nohe rychlejsie prechladnes. Tak ako to je teda?
Odpovedať
@lubomird Na studenú podlahu vynašli papuče, ale čo použiť na teplú podlahu?
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 je to samozrejme vec názoru. Pokiaľ má niekto podobné pocity tak môže si dať nsmontovať stenové kúrenie. V každom prípade rešpektujem predsudky iných.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@pivec ale no tak...za krb zapojím vyrovnávaciu nádrž a kúrim aj do podlahovky. Ale veď v pohode..daj si namontovat čo len chceš. Ty tam budeš bývať.
Odpovedať
@majki555 a ako sa narusuje,ked od podlahy ide teplota 26-27st a teplota ludskeho tela je 36-37? ano predsudky su predsudky a je kazdeho vec ako byva.
Odpovedať
My máme rádi teplo od nohou, tak jsme si dali podlahovku. Kdo nemá, ať si dá radiátory, je to přeci každého věc. Komu se nelíbí teplota, tak ruku na srdce kolik času za den stráví stáním na podlaze??? :-D
Odpovedať
@lubomird Ak podlahovka pripadá do úvahy len v 3 z 10 miestností, má zmysel sa tým zaoberať? Podlahovka by mohla byť len na 1/3 podlahovej plochy domu.
Odpovedať
@radopp ooooooj to neviem, ale myslim, ze kombinovat to je velmi komplikovane a tusim aj financne narocnejsie. Tam musi ist tusim aj iny rozdelovac a neviem co este... Nech poradia ti co to tak maju, alebo ti, co to tak chceli mat a kvoly komplikaciam sa pre to nerozhodli..
Odpovedať
@lubomird Vďaka. Počul som o riešení, kedy sa voda z radiátorov dochladzovala v čiastočnej podlahovke. Plynovému kotlu nevadí nižšia teplota spiatočky?
Odpovedať
@radopp Prepac, v tomto ja sa uz nevyznam, nebudem mudrovat. Nech poradia ti, co sa vyznaju...
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 to si kde na to prisla, ze nohy musia byt chladnejsie, aby krv dobre cirkulovala? =-) samozrejme, mozes si dat,co chces,ale taketo tvrdenia su uplne mimo....
Odpovedať
@majki555 To mas dost zle ked mas taketo zdravotne problemy. Ako potom fungujes v lete ? Ved to vobec nemozes vyjst von, na cestu, na terasu. Vsade tam kde je nahriaty beton a asfalt na 40-50C. Ja si myslim, ze si vymyslas. Vacsine ludi vobec teplo od noh nevadi a ludia su na to zvyknuty. Ked dokazeme prezit leto, tak podlaha o teplote 25-26C v zime nam vobec nemoze vadit ...
Odpovedať
@poliacik321 Jedine radiatory. Pri podlahovke by som mal opecene nohy a to ja si dam radsej pecenu kacku ...
Odpovedať
@pivec Mám na teba len jednu otázku. Čo máš v dome, podlahovku či radiátory?
Odpovedať
Profilova fotka
do domu si treba dať propan butanove delo a mate vystarane, je to elegantne, premiestnitelne a skladne
Odpovedať
@radopp Podlahovku a dva rebriky. A este jeden drevenny rebrik v garazi.
Odpovedať
@pivec Ďakujem, už viem ako mám pristupovať k tvojím príspevkom o radiátoroch.
Odpovedať
@pivec poliacik321 Jednoznacne radiatory. Su najlepsie. A hlavne umoznuju cely den kurit v krbe co podlahovka neumoznuje ... A pak nevíš, jestli máš děti odhánět dřív od krbu a nebo od radiátorů :-D
Odpovedať
@radopp precitaj si aj toto vlakno : http://www.modrastrecha.sk/forum/kure... potom ti bude celkom jasno, preco to "pivec" tak pise :-) :-) a k teme - za mna podlahovka, my ju este nemame, ale urcite lepsie ako radiatory :-) a tie bôudy, ze podlahovka neprospieva krvnemu obehu? to urcite vymyslel nejaky americky "super doltor" :-D
Odpovedať
Profilova fotka
radiatory su podla mna prezitok. zaberaju miesto, obmedzenie co sa tyka umiestnenia nabytku, a celkovo tie trapne trubky co potom vsade trcia... Ja som jednoznacne za podlahovku. Nehovoriac ak su male deti, ak je v izbe radiatok - zrovna na nom si rozbiju hlavu.... Ak ide o novostavbu, ja som za to, ze treba kracat s dobou. Podlahovka, tepelne cerpadlo, klima.
Odpovedať
Do stareho domu radiatory do novostavby jedine podlahovku!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?