Podlahovka alebo radiátory

Ahojte prosim poradte mi na druhy rokk zaciname stavat bungalov s garazou presny rozmer este nemam lebo sa nam projekt este robi ale priblizne 13 na 15 m2 . Rozhodujeme sa medzi podlahovkou a radiatormy.Poradte co sa viac cenovo oplati a co je lepsie.Rozmyslala som ze to skombinujeme aj aj, ale to by asi nebol dobry napad.A este sa chcem opitat ked sa dava podlahovka do celeho domu, ci sa dava aj na tie miesta kde bude napriklad skrina, postel, proste nabytok nie je to zbytocne?Neviete my povedat kolko by nas priblizne vysla podlahovka do bungalovu s tymito rozmermi.dakujem
Odpovedať
1
2
my tiez ideme stavat a projektant nam odporucil, aby sme do celeho domu dali podlahovku okrem spalne. tam si mame dat radiator, ze vzduch tam je lepsi. ale ze keby sme aj tak chceli podlahovku, tak iba okolo postele. takze podla mna nema zmysel davat kurenie pod nabytok, pokial presne vies, kde ten nabytok bude. a do kupelne aj podlahovka aj radiator, predsa tam musi byt teplejsie a hlavne, nech sa maju kde susit uteraky
Odpovedať
my ma mame perizemie podlahovku aj radiatory a 2 poschodie radiatory a kupelka je podlahovka tam kde pojde nabytok tam sme nedavali podlahovku.
Odpovedať
@chrvacka povedal vam aj dovod preco je tam vzduch lepsi,ak je tam radiator?
Odpovedať
Profilova fotka
robit to ze do spalne radiatory bude narocne na regulovanie, zbytocnost podla mna nedavat podlahovku kde bude nabytok...co ked sa casom nabytok prestahuje? :-) inak za mna, do noveho podlahovka :-)
Odpovedať
@y2k presne tak, plne sa stotoznujem.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som za radiatory ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 takychto tem je tu uz kopec. a dost rozsiahlych.. prosim, pouzivajte vyhladac vo Fore !
Odpovedať
ja hlasujem za podlahovku. Prave do spalne dat radiator - asi aby tam bol suchsi vzduch a viac sa prasilo - to sa tam potom "lepsie" spi. @chrvacka a ano rebrik v kupelni je fajn na susenie uterakov /ked sa nekuri asi ho zapinat na susenie nebutete,takze vacsinu roka budu mokre, podlahovka na poriadne vykurenie kupelne staci bohate,koly tomu tam radiator netreba,ten je fajn na prikurenie v prechodnom obdobi, ked sa da zapojit aj do elektriny.
Odpovedať
@dodik85 iba povedal, ze vsetci, co kedysi mali radiator a dali si podlahovku, tak povedali, ze nevedia to presne popisat, ale ze preste sa im lepsie spi a celkomo aj dycha, ked je radiator. Ale nejaky objektivny dovod nevedel, iba ze to mu hovorili ludia, ktorym projektoval domy. tak neviem. ale my sme dali na jeho radu a budeme mat iba radiator
Odpovedať
my mame tiez bungalov, a davame podlahovku kupelna rebrik.radiator, ten pojde zo spiatocky, tak tak isto do vstup.chodby, garaze. Ako sa hovori, zaklad je mat nohy v teple, a zima ti nebude:-)
Odpovedať
Podlahovka je prijemnejsia .
Odpovedať
@chrvacka tak si dajte radiatori vsade, lebo zle sa vam bude dychat vsade kde bude podlahovka a zbytocne takto predrazite cele kurenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska neviem, co hned ten sarkazmus. Ja som len povedala, co mi bolo povedane. nikoho nenutim, aby sa riadim mojim nazorom
Odpovedať
Ja som urcite za podlahovku. dobre sa pri nej dycha mne aj celej rodine. Tak sa rozhodni sama. Okolo podlahoveho kurenia je tu sto tem, plnych roznych mytov a j predsudkov. Kazdemu vyhovuje nieco ine.
Odpovedať
ziaden sarkazmus v mojej poslednej odpovedi nieje. Niekde si pisala ze chcete skromny domcek, v pripade kurenia ides zbytocne volit najdrahsie riesenie. Ak ti vyhovuje radiator daj ho vsade,preco len do spalne? inde nedychate,nezijete? co deti v detskych izbach? potom sorry,ze som ti chcela poradit. @chrvacka
Odpovedať
My sme dali všade radiatory a pred vaňu, pred WCko, pred linku sme si nechali urobiť hada zo spiatočky, pre lepší pocit. Uvidím, ako sa mi to osvedčí, ešte nebývame
Odpovedať
@chrvacka Rebrík v kúpeľni je super vec. Tak ako hovoríš na sušenie uterákov. Len neviem či treba oboje. My máme len rebrík a máme teplučko.
Odpovedať
@violano1 ja sa len bojim, ze iba radiator je malo a budeme mat v kupelni zimu. radsej to chceme poistit aj podlahovkou.
Odpovedať
my mame kombinovane, na prizemi podlahovku a na poschodi, kde su spalne mame radiatory a v kupelni mame rebrinovy radiator so spiatockou, takze podlaha je teplucka.
Odpovedať
Profilova fotka
kombinácia radiator podlahovka z jedného kotla je možná len s predimenzovaním radiátorov, napojenie radiatora na spiatočku podlahovky (asi to bolo myslené obrátene) je úplne zbytočná práca, rebrík napojený na podlahový okruh je len doplnkové sušenie, nie vykurovanie, ale ak je napojený samostatne môže sa použiť pri odstavení podlahovky ako doplnkové kúrenie.
Odpovedať
@majuska451 Podlahovka má delší náběh. Z tohoto důvodu jsme jí nedali, já si ráda topení reguluju podle momentální potřeby. Takže máme - 4 podl. konvektory (před fr. okny), ve dvou ložnicích radiátor a v koupelnách žebřík. Topíme plynem, kotel závěsný s integr. zásobníkem vody (normální, ne kondenzační). Máme za sebou v domě (také bungalov) už 2 zimy, absolutní spokojenost, vytopí krásně (i žebřík v koupelně) i v největších mrazech. Určitě bych nekombinovala podlahovku radiátory - buď jedno nebo druhé.
Odpovedať
jeeeeeeeeeeeej ale vas tu napisala dakujem kazdenu za radu, viem ze je tu dost takych tem ohladom kurenia ale pri drobcovi to nestiham hladat, rada si precitam prispevky od vas a mam to aj rychlejsie. :-)
Odpovedať
@chrvacka ahoj a aku velku budete mat kupelnu?
Odpovedať
a este som zabudla dodat ze budeme topit drevom
Odpovedať
@tinkaro ahoj mozes mi vysvetlit ako zo spiatocky aby som bola v obraze
Odpovedať
@jan45 dakujem za vysvetlenie
Odpovedať
Profilova fotka
@majuska451 rury, ktoré ide do radiatora : su dve- jedna ktora privadza horucu vodu do radiatora z kotla a druha, ktora potom odvadza prec z radiatora vodu, ktora uz teplo odovzdala - " vychladla", ale stale je tepla dost este - to je spiatocka. Normalne by isla narp. v stene, ale mozes ju dat do poteru a vytvori ti pasik teplej dlažby, ako podlahovka,
Odpovedať
@katrin21 dakujem za vysvetlenie
Odpovedať
@chrvacka to je mozno tym, ze elektricka podlahovka vytvara elektrosmog, ktory rusi spanok a hlavne "rusi" aj zdravie. Ja uvazujem nad podlahovkou ale teplovodnou...
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, my budeme mat v celom dome podlahovku a dali sme na ludi co uz maju dlhe roky podlahovku a potom taka kombinacia, ze niekde podlahovka a niekde radiator zase zo skusenosti ludi co tak maju, vsetci sa zhodli na tom, ze uz by si dali vsade podlahovku, v izbach je aj ked su rovnake stupne ale pocitvo je teplejsie, kde je podlahovku, ja len hovorim zo skusenosti ludi :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?