Podlahove vykurovanie vs radiatory

Zdravim prerabam si prvé poschodie ktoré je podpivnicene a nadomnou je obytna časť.mam možnosť kúrenia plyn a ústredné kúrenie. Idem meniť stupacky našim na druhé poschodie a mam možnosť si spraviť radiátory a aj podlahovej kurenie chcem požiadať o rady a skúsenosti. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ak sa dá neváhajte nad podlahovym kúrenín je to super. S hľadiska energii aj kúrenia v dome.
Odpovedať
Cenová ponúka je prijateľná nechám si aj radiátory tie chcem na uzatvaratelne ventili vklude odstranim radiatr a spravím iba kaslik na ostavajuce ventile.
Odpovedať
@martenen Ktore kurenie nie je vhodne "s hľadiska energii aj kúrenia"?
Odpovedať
@gangstaivo17 Pozor,pri instalacii kombinovaneho kurenia je potrebne prerobit aj kotolnu,lebo pojdete na dva tepelne spady,dalej treba ratat aj stym ,že tak velky dom Vám pri podlahovke kotlové čerpadlo neutiahne a budu sa musiet dat čerpadlovky a tym Vám stúpnu aj investične náklady.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, máš možnosť do podlahy na prvom poschodí vložiť dáku izoláciu. Píšeš, že to máš podpivničené, bolo by vhodné zatepliť podlahu - neviem koľko izolácie sa ti tam zmestí, no bez kvalitného zateplenia by som v tvojom prípafe do podlahovky určite nešiel.
Odpovedať
Podlahove kurenie funguje dobre do vykonu cca. 80-90W/m2. Tak si vypocitaj ake mas straty objektu a najlepsie jednotlivych miestnosti. Podla toho jednoducho zistis, ci ti to podlahovka utiahne v kazdej miestnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@gangstaivo17 tak uz si teda aj rozhodnuty, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@linear324 ked nie je zatepleny tak podlahovka nevykuri byt?
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavino Vykúriť vykúri, ale s akou spotrebou? Predsa len tam má pivnicu - tipujem že ju nevykuruje a od pivnice sa bude podlaha ochladzovať, poznám to z domu starých rodičov, nakoniec sa to riešilo tepelnou izoláciou stropu v pivnici a v garáži.
Odpovedať
zdravim radiatory by ostali n samotiaz a podlahove kurenie by bolo spravene so spiatocky cez cerpadlo. myslite ze by to bolo mozne takto sprvit.rozmyslam nad podlhovim kurenim preto lebo robim aj izolaciu polystyrenom.
Odpovedať
@gangstaivo17 toto riešenie čo si napísal je blbosť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?