Podlahove kúrenie zo spiatočky radiatora

Pri prerábke kúpeľne chceme potiahnuť zo spiatočky rebríkoveho radiatora podlahové kúrenie.Kúrime pevným palivom.Máte niekto niečo podobné?Ako ste to riešili vy?
Odpovedať
@dariucha Neodporucam. Ak mate radiatory, kurite na vyssiu teplotu vykurovacej vody. Rebrik je malo efektivny radiator, aj na spiatocke bude mat privysoku teplotu na to, aby sla do podlahy. Ked uz, tak do podlahy elektrinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dariucha rtl ventil
Odpovedať
@dariucha Máme tak na chalupe v izbe a kúpelni. V kúpeľni na tú chvíľu je to jedno. Do izby som dal zvyšok rúrky, čo mi zostal, takže to hreje len miestami, ale keďže je na tom dlažba, lepšie ako nič. Kúrim plynovým kotlom a na izbovú teplotu len cez víkendy. V týždni to len temperuje na 17 stupňov...
Odpovedať
Mame to v byte, v dome je vymennikova stanica. Byvame uz niekolko rokov a sme s tymto riesenim v podstate spokojni. Pocas vykurovacej sezony su dlazby v kupelniach prijemne teple. Je vsak pravda, ze v prechodnych obdobiach, ked sa este/uz nekuri, no je chladnejsie, zohriat si podlahu v kupelniach elektrikou by tiez nebolo na skodu.
Odpovedať
@dariucha zavysi aj odkurenia, ci ekvitermika, aku max. teplotu date, ak okolo 50 zo 10 stupnov v radiatore klesne do podlahy pojde voda 30-40 v kupelni ti teplejsia nevadi, ak bude ekvitermika casto bude nizsia...
Odpovedať
@dariucha ano, funguje mi to už 12 rokov. netreba zabudnúť na dilatáciu potrubia a treba to vyregulovať. ja som znížil prietok a tým aj teplotu.
Odpovedať
Ahojte môžete niekto poradiť prosim vas kolko by nad vyslo kurenie do rd prizemneho na pelety myslim celé komplet rozvody,radiátory piecka atď.Diky
Odpovedať
@dariucha Ja mam tak spravene v kupelni, v kuchyni a pod teras oknom. Had je ale velmi nariedko aby nebol velky vykon podlahy. Kurim automatom a teplota vody je regulovana cez trocestny ventil podla pocasia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?