Podlahové kúrenie -výška podlahy

Dobrý deň, chceme si dať s mm podlahové kúrenie do celého spodku domu len si nie sme istý či nám to vydá čo sa týka dvíhanie podlahy, nevieme koľko cm polystyrénu, betónu atď má byť na kúrení. Máme trochu problém s výskumu dverí murári nám ich urobili nižšie ako sme chceli a tiež spodok -betón je dosť nerovnomerny. Najideálnejšie by bolo niečo pol 15 cm dokopy všetko, Je to možné? Ďakujeme za odpoveď
Odpovedať
5 cm anhydrid 5 cm systemova doska , 5 cm Eps100s biely polyester,cierna folia ,ipa, penetrak. A hotovo
Odpovedať
Profilova fotka
10 cm polystyren, ziadna systemova doska (ak chces usetrit), rury priamo na spec. polystyren s foliou navrchu a 5-6cm anhydrid. Celkovo 15-16 cm (vyska rur sa zapocitava do celkovej vysky anhydridu - staci 5-6cm).
Odpovedať
Tak ale na to este pojdu parkety a pani spomina, ze uz ma dvere nizsie. Zavisi aj od toho, v akej vyske su otvory pre dvere a ze ci ste ochotna ist do ATYPu co sa tyka dveri. Inak by ste musela upustit od izolacie podlahy a to uz stoji za zvazenie.
Odpovedať
@vee17 potrebujes 2 cm na dlazbu. Takze 4+4 EPS a 5 anhydrit
Odpovedať
Profilova fotka
40mm EPS 100+30mm Systemova doska+65mm Cementovy poter+dlažba, parkety ;-)
Odpovedať
@vee17 Pri tak slabo tepelnej izolácie by som do podlahového kurenia nešiel. Radsej by som volil infra panely alebo obycajne radiátory. Zbytocne hodis vela peňazí do podlahy , takto ich investuj niekde inde.
Odpovedať
@vee17 Tak ako pise @peto99 . Akurat biely EPS by som nahradil sivym. To je ako 10cm bieleho, co uz na podlahovku staci a tym padom sa aj @blackomt boji zbytocne.
Odpovedať
@matorado Ja sa zbytocne nebojím a to ze mozno 5cm nahradza 10 neznamena ze tam nebude mat velke straty. Ved ten polystyrén bude iba jedna rada a vsetky rúry a odpady co bude ťahať po zemi dobre neprekryje. 5 cm je zalostne malo. Ale rozhodnutie je na stavebníkovy a ten len zbytocne vyhodi peniaze.
Odpovedať
@blackomt My nepozname straty. Bavime sa tu, ako do 15cm vpratat podlahovku a vsetko, co k tomu patri. Mozno maju v strope 20cm vlny a na fasade nic. Potom bude podlaha najlepsie izolovanou castou domu.. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?