Podlahové kúrenie vykurované plynom a kozubom

Vie mi prosím niekto poradiť či je podlahové vykurovania domu v kombinácií s plynovým kúrením a krbom na drevo efektívné? A ešte slnečný kolektor,/ ale ten bude prevde podobne slúžiť iba na ohrev teplej vody pre domácnosť/ .Môj kúrenár sa tomu tak trocha bráni, že všetko čo je nakombinované nie je dobré.
Odpovedať
Profilova fotka
Určite je to zbytočne predražené kupovať toľko rôznych systémov. Návratnosť investície tiež nevidím. Dobré by bolo vedieť aj tepelné straty domu a potom navrhovať riešenie..
Odpovedať
Profilova fotka
súhlas s philos, ak nemáte drevo zadarmo alebo 10€plm, tak sa to neoplatí. Ani kolektor.
Odpovedať
Co sa tyka pripravy TUV - solar sa neoplati ak mate plynovy kotol/bojler. Co sa tyka kurenia, tam sa to pravdepodobne tiez neoplati kombinovat, ale to by sme museli poznat aj dalsie parametre domu (resp. aspon nejake). V kazdom pripade by platilo, ze ked chces krb do podlahovky, potrebujes akumulacnu nadrz (€!!!), zmiesavanie atd atd.. Draha robota a material. Keby to malo mat navratnost (teraz uplne z brucha a teoreticky!), tak budes musiet denne ladovat ten krb. Chce sa ti? :-| Predstav si min. 6 kubikov dreva prejst tvojou obyvackou za zimu. To je jedna Avia ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlasím s predrečníkmi. Načo také neskutočné investície do zbytočne komplikovaných systémov....? Kde je potom návratnosť? Treba dom poriadne zaizolovať - a potom stačí fakt minimalistické kúrenie. Napr. elektrická podlahovka (cca 2.500 € na 100 m2 obytnej plochy) istená nie komplikovaným kozubom (opäť len plytvanie peniazmi), ale jednoduchými krbovými kachľami (začínajú od 350 €)... Treba si dať prerátať tepelné straty objektu a naštudovať takúto tabuľku: http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a... A do domčeka dať na prevetrávanie aspoň 1 lokálnu rekuperáciu (už do 300 €).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?