"podlahove kurenie" v stene

Dobry vecer. V dome budeme kurit vodnym podlahovym kurenim. Radi by sme si vsak do izieb dali drevenu palubovku, pod ktoru sa podlahove neodporuca - suhlasime s nazormi preco nie. Mate vsak niekto skusenost s "podlahovym kurenim" v stene?
Odpovedať
@muzikant123 Ahoj ale už teraz musíš vedieť ako budeš mať zariadenie izby alebo to dáš na stenu kde sú okna.
Odpovedať
Viem, dakujem. Mate taketo kurenie?
Odpovedať
@muzikant123 "podlahovému" kúreniu v stene sa hovorí " stenové" :-D :-D :-D Áno máme také už asi 12 rôčkov a funguje super. Podľa mňa je to lepšia vec ako podlahovka. V lete nim aj chladíme.
Odpovedať
Profilova fotka
@muzikant123 na trhu uz najdete aj drevenu podlahu, ktora je vhodna aj na podlahove kurenie. K tomu stenovemu kureniu... patri k tym najzdravsim typom kurenia. Pri spravnom navrhu dokaze reagovat pruznejsie nez podlahovka. Dokonca je mozne ju pouzit aj na chladenie. Nevyhodou je vyssia investicna cena a obmedzenia s nabytkom, obrazmi atd...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja beriem vsetky odborne argumenty,ale ako zena by som velmi nadsena nebola. Strati pre mna efekt teplej podlahy a znacne ma obmedzi v zariadovani premiestnovani nabytku,obrazov... ;-)
Odpovedať
My sme chceli do celého domu stenové, ale nebolo to možné, tak budeme mať kombinované s podlahovým. Musíš dopredu vedieť rozmiestnenie nábytku atď.
Odpovedať
nám stenové kúrenie nevyšlo, nakoľko máme veľa stien presklenených - okno, je málo stien, kde by mohlo byť umiestnené stenové, muselo sa to kombinovať s podlhahovým, potom mi už bolo jedno, či budem mať len podlahové. pri stenovom je potrebné 2-3 vrstvy stierok, musíte vedieť rozloženie nábytku atď.
Odpovedať
@martuska75 ! Martuska, opiste mi prosim, v kolkych stenach to mate, napr.taka spalna? A co sa toho nabytku tyka, rozumiem, ze zapratat skrinami vykurovanu stenu je blbost, ale napr.taky pisaci stol, alebo postel by nemali vadit, ci? Vdaka
Odpovedať
@hizanka Hizanka, preco to u Vas nebolo mozne? Dakujem
Odpovedať
@muzikant123 pretože na stenové potrebuješ voľnú stenu a tú všade nemáme:-(..napr. kuchyňa,
Odpovedať
@muzikant123 Na prízemí máme podlahoveé a na poschodí v spálňach máme stenové. Nechceli sme podlohovku pod postelami. Plus na pochodí máme kúsok podlahovky len pre pocit tepla od nôh - mimo postelí na komunikačných priestoroch, ale pri stenovke mám stále pocit že je tam teplejšie takže podlahovka na poschodí ide len veľmi na slabo (v spálni vôbec). V spálni nám vyšla stenovka na jednej stene medzi spálňou a šatníkom a ešte kúsok na druhej stene (akoby roh k tej šatníkovej stene). V detských je to tiež vždy na jednej stene medzi dvoma detskými. pri tej stene nemáme samozrejme žiadne skrine. Osobne by som ani postel neodporúčala, hlavne v lete ked chladíme by to asi nebolo príjemné, lbo stena je vtedy dosť chladná. Deti tam majú hračky, stolík, kvety ... staršej tam teraz chceme dať kresielko so stolíkom ... a tak. Takže písací stôl by mal byť ok, ono ak si dopredu naplánujete nábytok dá sa trubkami akoby obísť. Podľa mňa hlavne žiadne veľké kusy pred kúrením. Treby si to dať dobre prepočítať podľa tepelných strát.
Odpovedať
Profilova fotka
@muzikant123 kuk fotoblok...tam mám stenové aj podlahové vyfotené. Je to z môjho domu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dakujem vam pekne. A moze to byt aj na stene, kde je obvodovy mur?
Odpovedať
@muzikant123 myslím že toto je lepšie si dať naprojektovať odborne. ;-) U nás sme nedávali na obvodové.
Odpovedať
@muzikant123 my sme si to dali naprojektovat aj namontovat firmou, odporucali vsade davat pod vykurovacie trubky drevostiepkove dosky. Na obvodove steny to moze ist aj bez tych dosiek, podmienkou je ale dostatocne zateplenie zvonka. Nakoniec sme davali dosky len na vnutornych prieckach, nakolko tam sa moze stat ze cast vykonu by presla do miestnosti na opacnej strane a to by mohlo ovplyvnovat vypocitane vykony pre jednotlive miestnosti. Na obvodove sme nedavali, ale my sme rekonstruovali starsi dom a tam sa to moze hodit, nakolko to vytlaca rosny bod a vysusuje steny. Zateplovat budeme tento rok, zvonka pojde 20cm min. vlny, takze by to malo byt v pohode.
Odpovedať
Dakujem Vam velmi pekne za cenne rady.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
@martuska75 jeeej super, nasla som niekoho co ma stenove...rozmyslame nad tymto typom kurenia a zaujima ma to chladenie. Do akej miery to dokaze schladit dom ak je vonku horuco cca 1 tyzden nad 30? Potrebuje aj klimu, alebo chladenie staci? @poliacik321 ako ste spokojny so stenovym kurenim? Kedze mate mix, viete mi prosim povedat aky je cca cenovy rozdiel medzi stenovym a podlahovym kurenim...myslim realizaciu...
Odpovedať
@lenka_21 Chladenie chunguje len nie tak že prídeš domov a vypeckuješ na tom 16C, ako na normálnej klíme. Musí to jednoducho ísť ... U nás si to sleduje teplotu vody v stene, v nádrži a na vratke vody a podľa toho sa vypína. Je to ale oveľa príjemnejší pocit, Ja normálnu klímu nemôžem lebo som háklivá na uši.
Odpovedať
Profilova fotka
@martuska75 no mna zaujima ci to realne dokaze ten dom schadit na povedzme 22/23 ...pri takejto teplote sa uz da aj zit :-D Teraz mame v dome klimu, lebo zijeme na teplom mieste a ked uz su tyzden teploty na 35 tak sa dom dost prehreje. Inak ako klimou sme to nevedeli vyriesit..., ale ak by sa dalo radi b sme boli bez nej... Ak to chapem spravne, tak to chladenie musi ist nejaku dobu, aby dom schladilo... Mate ho zapnute teda stale, alebo iba na urcity cas? Co ten chlad od steny, je to take vyrazne ako niekto pisal? Zaujima ma, ze keby som k tej stene dala napr.pisaci stol a je zapnute chaldenie, je mozne pri stole normalne sediet a pracovat bez toho, aby cloveku bola zima? Jasne to iste ma zaujima aj pri kureni... ;-)
Odpovedať
podlahove kurenie je vhodne pre vsetky krytiny, len sa inak pocita..najhorsie je na tom hruby koberec...povrchova teplota je max 29C...drevene parkety musia zvladnut ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?