Podlahové kúrenie v sprchovom kúte

Profilova fotka
Mame v celom dome len elektricke podlahove kurenie (mame takmer pasivny dom). Su to rohoze s nizkym vykonom. A natiahli nam to v kupelnach aj do sprchovych kutov. Sprchove kuty su len so zlabom (alcaplast k stene). Moze to robit nejaky problem? Je potrebne nieco specialne este urobit, aby to nerobilo neplechu?
Odpovedať
Nemal by stym byt ziadny problem
Odpovedať
Teplá dlažba pri sprchovaní môže byť len plus... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzca80 musi to byt zabezpecene proti zlyhaniu hydroizolacie.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj to co znamena?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzca80 to znamena, ze ako to ide na 230V musi tam byt nejaky ochranny vodic (folia), ktory vyhodi prudovy chranic v pripade, ze tam natecie voda. Inak by bolo sprchovanie dost elektrizujuce :).
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj a co to je nejaky ochranny vodic / folia, ktory vyhodi prudovy chranic? ako to mam chapat? som laik. a ti co nam to zapajali nic nespominali.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzca80 Ja nie som tiez profesionalny elektrikar, moje skusky su uz roky neplatne a od vtedy sa toho mohlo kopu pomenit. Ide o to, ze v sprchovacom kute tecie voda. Existuje urcite riziko, ze sa porusi hydroizolacia a izolacia na kabloch. Toto musi byt osetrene. Ako konkretne, musi povedat ten co bude robit reviziu. Napriklad mne zatrhol svetlo na 230V nad sprchovacim kutom, lebo to norma zakazuje. Treba sa spytat teda elektrikara, ktory bude robit reviziu a podpise sa pod to.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@zuzca80 elektricka rohoz v murovanom sprchovacom kute neprejde kolaudaciou. Kachlicky sa od teplej vody rychlo zohreju.
Odpovedať
@stowasser Keď sa kachličky rýchlo zohrejú od vody, čo to ma spoločne s kolaudaciou a s kurenim???
Odpovedať
@ruren ze riskovat 230V v sprchovacom kute nestoji za to. Ved staci nechat pustenu horucu vodu na podlahu a za chvilu bude tepla.
Odpovedať
ale že podlaha v tom sprchovom kúte sa rýchlejšie vysuší a celý pobyt v kúpeľni na boso je príjemnejší, no neviem, podla mňa sa to oplatí 8-)
Odpovedať
@stowasser Po prve pdlaha je uzemnena a po druhe načo je tam prudovy chranič?:
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?