Podlahove Kurenie - po vypnuti jedna izba vychladne ovela skor ako zvysok domu

Zdravim, Mame podlahove (voda, plyn) v dome a vsetko funguje, len ked sa vypne kurenie, podlaha v jednej izbe sa ochladi ovela skor ako v ostatnych (laminat vsade). Pozerali sme tie cervene kohutiky, a pri vsetkych je ten plavacik uplne hore, cize vsetky okruhy su nastavene rovnako. Co by to mohlo byt?
Odpovedať
@zelenydom tá podlaha má vyššie tepelné straty prestupom alebo menšiu akumulačnú schopnosť ako ostatné podlahy, čo by malo byť menej pravdepodobné, ako to že je v nej menej vody a rozvodov ako v ostatných na jednotku plochy, alebo je tam vyššia rýchlosť prietoku (ak počas chladnutia beží čerpadlo), alebo sa ti tam mieša voda so spiatočky (to by bolo ale úplne scestné napojenie-aj keď nie také veci sa stávajú :-) ).
Odpovedať
Viem ovplyvnit rychlost prietoku?
Odpovedať
@zelenydom preboha ved prietokomermi
Odpovedať
@gkrivanek ...a ja som si myslel,ze prietokomery prietoky iba meraju,a ze prietokz sa nastavuju ventilmi...
Odpovedať
@dusan72 prietoky sa nastavuju prietokomermi , ventilmi sa prietoky nenastavuju , da sa to ale neslúžia nato.
Odpovedať
@zelenydom Tiež som tak riešil jednu izbu , konkrétne spálňu. Síce je fajn ak je o stupeň - chladnejšia ako obyvačka ale bola až o 2-3 a to je už moc. Prietokomermi sa nastavý prietok ja ich mám na prívode . A ventily mám ich na spiatočke a slúžia na na prípadné uzavretie okruhu. ( jednu izbu som tak ventilom uzavrel ju teraz nevyužívam ) alebo ventil aj uzavriem jeden z troch okruhov v obyvačko - kuchyni ak kúrim v krbe.... na to sa to dá využiť. Prietokomerom zvýš prietok do tej chladnejšej izby. Prípadne priškrť ostatné izby kde je teplejšie. Kondenzačný kotol beží v kuse 2-3 hodiny potom ak nahreje požadovanú teplotu sa vypne. Popíšem to ako je to u mňa. Pri spustený kotla vstupná voda má 36 stupňov vratná voda (spiatočka) začína na 21 stupňoch ....po dvoch hodinách je spiatočka pomaly stúpa na 25 stupňov ... po 2,5 hodine 27 stupňov ... potom sa obyčajne už kotol vypne. Tým že pôjde viac vody do najchladnejšej izby , vyšší prietok sa tam poter môže ohriať o dva stupne na vyššiu teplotu. ako v iných miestnostiach. Ja som mal možnosť pri bungalove ešte tam prihodiť nad tú izbu jednu vsrstvu 20 cm sklenej vlny izolácie aby som zmiernil tepelné straty tej izby. Takže aj takto sa to dá vyrovnať aby bolo všade rovnako teplo.
Odpovedať
@gkrivanek Preboha, diky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?