Podlahove kúrenie - nefunkčne

Naše podlahové kúrenie nám nefunguje, ako keby sa tepla voda nedostavala so rozdeľovača a potom do okruhov podlahového kúrenia. čerpadlo vodu tlačí ale ona ako keby hneď išla do spiatočnej vetvy. Kurenára sme si vybrali na základe odporúčania a ten ako keby to len poskladal ale nič nenastavil. Pre spustenie kotla nám odporúčil revízneho technika a teraz sa vyhováraju jeden na druhého...Mali ste niekto takýto problém? Viete poradiť, alebo odporúčiť nejakého kurenára čo robi systém Rehau?
Odpovedať
1
2
Revízny technik spustí kotol.Ak je niekde problém pri realizácií podlahovky tak ten stým nemá nič. Kurenár musel predsa robiť aj kotolňu nie? Teda ručí aj za to že to bude fungovať. Predpokladám že ak by bol uzavretý nejaký z ventilov to by ste už našli.Ak máte zmiešavací ventil pozrite jeho nastavenie.Obrátte sa na kurenára nech si to príde spojazdniť ak je problém.
Odpovedať
No veď ja to tiež hovorím, celu trasu sme prešli pokúsili sa odvzdušňovať, na telefóne sme mali projektanta, ktorému sme poslali fotodokumentáciu realizácie kúrenia, a zistili sme len to že voda ktorá ma ísť do podlahového kúrenia ako keby cirkulovala v čerpadlovej zostave a , číže ako keby ju hneď tlačilo do spätnej vetvy. Keď som zavolala kurenárovi tak ten ma odbil, že mu mam zavolať v stredu budúci týždeň, mám na neho riadne nervy, rozmýšľam, že na neho zatlačím nech príde hneď.... Alebo mám nájsť nejakého nestranného odborníka ktorý by to posúdil?
Odpovedať
@marrad pridaj foto
Odpovedať
@martin85 pridam foto ale teraz ho pri sebe nemam...
Odpovedať
@marrad Ako ne neho zatlacite? Mate zmluvu o dielo kde by bolo vsetko zakotvene, odovzdavaci protokol?Zarucny servis? Ak je to SZCO a mate aj doklady pozrite soc.pois. ci nie je dlznik, lebo ak ma nejake vacsie nedoplatky moze to byt majster pred exekuciou, ktory sa snazi este nieco trhnut kym o vsetko nepride. V praxi sa nechava vo firmach 3-5% zadrzne aby dodavatel na svoje naklady vykonal opravy pocas zarucnej doby. Skusali ste system pred zaliatim do poteru ci tesnia trubky a nie je to niekde seknute alebo upchate?
Odpovedať
Profilova fotka
napíšte mu doporučene list s požiadavkou odstránenie závad, dokončenia kúrenárskej skúšky. Vzhľadom na riziko poškodenia ho upozornite, že na jeho náklady do dáte urobiť inej firme. Nevadí, že nemáte zmluvu, zobral peniaze, takže platí aj ústna dohoda. Pravdepodobne nerozumiete nastaveniu, takže pre Vás: voda má snahu nájsť si najkratšiu cestu, uzavrite všetky okruhy až na jeden a pustite kotol, keď tento okruh začne kúriť, pustite ďaľší. Zmiešavací ventil sa dá ovládať aj ručne, nastavte strednú polohu, prípadne ho otvorte úplne, nevadí že do systému pôjde vyššia teplota.
Odpovedať
Mame odporucaneho od Rehau na Kopcianskej, kedze mame rehau kurenie v poschodovom dome p. Batka, bol u nas viackrat pomoct co sa tyka vyregulovania systemu a odstranenia zavad po neschopnych kurenaroch. Pan Batka je ochotny, velmi schopny clovek, jeho sluzby mi vobec neprisli drahe...odporucam, naposledy vcera nam nefungovalo kurenie podlahovky v jednej kupelni a kedze nechcem uz, aby som sa musela dotahovat s kurenarom, co to robil v ramci reklamacie, este by sposobil vacsiu skodu, tak si ho radsej zaplatim..teda zaplatila a mame to hotove..Dakujem p. Batka, odporucam, cislo dam v pripade zaujmu do spravy.
Odpovedať
@jan45 Kotol je pusteny okruh 1 - radiatory riadne kuria, okruh 2 podlahove kurenie neprejde voda ani do rozvadzaca @roxana280 viete mi dat na neho kontakt? odkial je p. Batka?
Odpovedať
tu su fotky
Odpovedať
@martin85 @jan45 foto v prispevku este nejake je potrebne?
Odpovedať
@marrad tie cerpadla su napojene?odfotte to aj po cerpadlovymi skupinami ,ako je to napojene.
Odpovedať
Mate cerpadlovku zavzdusnenu . Rury nad cerpadlovkou sa vracaju dole k zemi alebo idu na poschodie. Mal to riesit servisny technik zavolanim kurenara ktory mu pracu dohodil ! Dalej nevidim rozdelovac po cerpadlovymi skupinami nafotte vsetko od kotla po skrinky a povieme Vam kde je chyba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gkrivanek rury nad cerpadlovymi skupinami idu z pivnice hore na 1 NP a tam v podlahe idu ku rozdelovacu
Odpovedať
dalsie fotky @robo28w vsetko je napojene
Odpovedať
nevyznam sa, len ma zaujima kolko cca stoji taka zostava + kolko stala praca to dat dokopy
Odpovedať
@marrad predpokladám že tá čerpadlová skupina na pravo ide do podlahovky. čo ovláda ten trojcestný ventil? nie je náhodou uzatvorený?
Odpovedať
Tie čerpadlové skupiny vôbec nie sú pripojené!!! A to je starosť toho, čo uvádza systém do prevádzky, nie toho, kto to montoval...
Odpovedať
Z čoho vychádzate že nie sú pripojene čerpadlove skupiny? podľa mňa sú...
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad nemáte napojené čerpadlové sústavy,chýba snímanie teplôt a celková regulácia. Celé to treba dokončiť
Odpovedať
@poliacik321 to tam uz je napojene toto je stara fotka
Odpovedať
Profilova fotka
@marrad ako ti maju pomoct zo starych fotiek ? :-D
Odpovedať
@marrad daj aktuálnu
Odpovedať
@marrad To bude skratovať v tom červenom bazmeku.
Odpovedať
Ten je tam presne na to... :-)
Odpovedať
@marrad niekde pri Trnave, my sme pri BA
Odpovedať
@viktor811 nebude to tam musí byt mne am akurát chyba rozdelovač . ale musi to aj takto fungovať , bude to zavzdušnené doporučujem uzatvoriť ventil pod ľavou čerpadlovou skupinou . uzatvoriť vsetky okruhy na podlahovom kureni otvorit jeden okruh a ak nemate samoodvzdušnovaky na rozdelovači tak odvzdušnujte manualne nasledne ak je prietok a privod rozdelovaca teplý (horná strana) tak uzatvorte a otvorte dalsiu vetvu musí to fungovať
Odpovedať
Profilova fotka
odvzdušňovák je tam len ručný, s modrým kľúčikom, treba na obidvoch vymeniť za automat, to sa bude zavzdušňovať dlho.
Odpovedať
tak ako jano vravi
Odpovedať
Takze nic nebolo zavzdusnene, bolo zle opacne namontovane servo na miesanie vody do podlahovky. Dnes sa nam to podarilo namontovat spravne a podlahovka pekne hreje...
Odpovedať
@marrad huraaaaa
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?