Podlahové kúrenie napustiť vodou počas poteru?

Ahojte, ma byt podlahove kurenie napustene vodou pocas poteru? Stavbar nam tvrdi, ze nemusi byt , ze robia so skusenymi poterarmi,, vraj sa nemusime bat. Ale my sa v tom nevyzname, takze istotu nemame :(....vdaka
Odpovedať
o tom som este nepocul - dolezite je to, ze ked bude poter hotovy, aby sa zacalo v podlahovke kurit urcite obdobie PRED tym, ako sa na to hodi podlaha. Presne sme sa o tom bavili aj s chlapikom, co nam bude riesit podlahu http://tzinteriors.sk/ chlapik spominal niekoho, kto dal podlahu a az potom zacal kurit a bol z toho problem ... vlhkost zacala stupat hore, podlaha sa znehodnotila, museli to vymenit, takze pozor na to.
Odpovedať
@sur samozrejme.ak by sa niečo stalo zbadajú únik vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@sur takto, preco to nechces spravit ? Tlakovu skusku pred tym aj tak musis spravit (hoc aj vzuchom) tak to nechaj natlakovane.
Odpovedať
@sur nechaj natlakovane. Staci vzduchom. A hned uvidis ked klesne tlak ze nieco nie je v poriadku. My sme to robili takto. A zatial vsetko v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@sur nie nema to zmysel. Tlakova skuska sa robi aj tak po instalacii podlahovky, stalcenym vzduchom a necha sa aspon 24h. potom sa moze vypustit..
Odpovedať
Môže byť aj vodou, no lepšie je nechať natlakované vzduchom. Pri poškodení je počuť kde a aj na manometri vidieť okamžitý únik. Stáva sa zriedka, no aj to vedia kurenári opraviť. "Stavbár tvrdí" :-) ...to je také echtovné Slovenské. :-) Je to zaiste ten "odborník na šecko". Šade bol, šecko videl, šeckému sa rozumie,... no ak ti začne tiecť po napustení voda niekde v polotvrdom potere zvyčajne tento druh živočícha zobere caky paky a hybaj aj s dovtedy nahanobenou kešovicou v nohy.... a nikdy viac ho nevideli. Ak aj ostane, buď si istá, že on to platiť nebude. Šak to urobili poterári.
Odpovedať
@pripad001 to odkiaľ berete že je lepšie vzduchom!??!!? Je to zlá varianta! Horšia je už len netlakovat vôbec! Jednoznačne vodou sa robia tlakové skúšky
Odpovedať
Dôvod prečo vodou. Pri rozdelovaci kde sú eurokonus napojenia pomaly vypustí tlak čo vy počuť nebudete ,tak isto hoci ktorý okruh môže byť mala diera a nebudete to počuť ani pri 10 baroch. Vždy keď je to možné robiť skúšku vodou. Ta ukáže netesnosť najlepsie. Čo robíme vzduchom je v zime keď sa ešte nekuri . Aby to nerozmrzlo.tlak musí ostať v systéme počas liatia podlahy či už anhydrid alebo betón. Tlak je lepšie znížiť pri zalievani na 3 Bar. Kvoly roztiaznosti potrubia . sledovať tlakomer.
Odpovedať
@sur výrobcovia a inštalačné firmy (bavíme sa o profi, nie podomových "kúrenároch") požadujú, aby počas stavebných prác boli potrubia zaliate médiom a natlakované, nepoviem či je to podľa normy. Osobne som sa ešte nestretol aby keď pred poterom skúška vyšla, po zhotovení poteru nie. To by musela byť asi poriadna banda idiotov, aby prerazili rúrky vykurovania.
Odpovedať
@slavoslav mne sa stalo. Že bolo kúrenie natlakovane týždeň na 8 bar. V sobotu prišli poterari a začali zalievať. Našťastie gazda kontroloval tlak a ten začal klesať až sa ešte v nezaliatej kuchyni objavila voda. Pri kontrole som našiel zarazený sadrokartónovy srob na profili do rúry zospodu. Keby tlak nekontrolovali a zalejú tak amen.
Odpovedať
Profilova fotka
určite odporúčkam nechať natlakované. V období keď nemrzme vodou a keď mrzne vzduchom. Tak ako bolo už hore spomenuté tlaková skúška na 6-8bar pri zalievaní 3bar.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?