Podlahové kúrenie+ kúrenie vzduchom alebo vodník ?

Ahojte , staviame dom, hlavne kúrenie budeme mat podlahové .Chceli sme ku kureniu robiť ešte ale alternatívu "vodníka" ale odhovorili nás , že realizacia vyjde veľmi draho... vraj lacnejšie je v strope urobiť teplovzdušné kúrenie. Nerozumiem tomu vôbec.... neviete nám poradiť, aké alternatívne kúrenie do budúcnosti spraviť......chceli sme spraviť len predprípravu .... zatiaľ mame v pláne len to podlahové kúrenie a do obývačky kúpiť kachle a časom možno využívať iný zdroj....len aký nevieme :(....ďakujeme za radu
Odpovedať
@sur aké podlahové kúrenie a aký účel bude mať alternatívne kúrenie. Najprv treba zodpovedať tieto dve otázky.
Odpovedať
Podlahové kúrenie plynové a alternatívne kúrenie do budúcnosti , aby vyšlo lacnejšie pripadne zastupilo plynové kúrenie, ak nám napr. stopnú plyn 😉..ide o nejakú predprípravu ... proste akú by ste vy riešili alternatívu, ktorá má do budúcnosti zmysel....dik
Odpovedať
Profilova fotka
Krb s prieduchmi i pre kurenie v prechodnom obdobi, ci pre studene vecery v chladnom lete 😉. Pre vsetkych odporcov: je to lacne riesenie, ziadny hluk ani cierne steny nemame.
Odpovedať
@sur ok, teraz rozumiem. Teraz budeš mať plynový kotol a keď dôjde plyn, tak kotol vymeníš za elektrický a ideš ďalej, potom ho vymeníš za plazmový, alebo kvantový a zasa ideš ďalej. ...a potom sa zobudíš a pôjdeš zakúriť v kozube :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sur pokiaľ máš plynový kotol a teplovodnú podalhovku tak si s manželom kúpte nejakú kachlovú piecku a máte pokoj. Keď stopnú plyn ako už bolo napísané od slavoslava tak vymeníš zdroj kúrenia. Pre prechodné obdobia a romantiku budeš mať kachle. Ak je orientácia dobrá tak kachlami ohreješ skoro celý dom. A ak nie tak Ti k tomu môže dopomocť rekuperácia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?