Podlahové kúrenie krbom

Profilova fotka
ahojte. je technický možné vyriešit podlahové kurenie krbom? teda by islo o teplovodný krb, či sa dá odregulovat teplota vody a takisto možnost prepnut na plynové kurenie. ???
Odpovedať
nekomplikuj si zivot na podlahovku regulovatelne kurnie,krbom podla potreby
Odpovedať
@zhadvigova dá sa to určite, aj ja to tak idem robiť, no teda svokor, ale budeš ešte potrebovať akumulačnú nádrž.
Odpovedať
Profilova fotka
@zhadvigova skús dať do googla... je tam toho napr. http://teplovodnekrby.sk/teplovodne-krby, http://www.krby-rady.sk/krby-stavba-p...
Odpovedať
@zhadvigova Áno, všetko sa dá. Ale je to blbá kombinácia. Ak máte plyn, neoplatí dávať teplovodný krb. Maximálne tak malé kachle za pár stoviek - ale nie je nutný. Kúrenie plynom je lacné. A ak dom dobre zateplíte, naozaj to môže stáť ročne napr. 200 €. Bez dreva.
Odpovedať
Profilova fotka
...a ešte tá romantika pri plápolajúcom plynovom kotli ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja krb chcem najmä koli atmosfere, len som dnes cestou z práce zachytila rozhovor o kurení krbom cez radiatory a kedze mám dlhý dom, nieje mozné mi krbom vykurit celý dom, zdá sa mi to idealne riešenie. pravdaže dom chcem riadne zateplit a hlavným vykurovacim zdrojom bude podlahove teplovodné na plyn, krb len doplnkový. samozrejme zohladnim aj vstupné náklady, či sa mi to vobec oplatí.
Odpovedať
Profilova fotka
ak chces len atmosferu, kup si bio-krb alebo daj na stenu LCD a pusti si screensaver, vyrazne usetris ja vidim nasledovne veci, ktore je nutne vyriesit: - komin - minimalne +600e - krb potrebuje drevo - mas ho kde 2-3 roky skladovat? mas pristup k lacnemu drevu? - nizkoteplotna korozia vymennika KV - nutne s tym pocitat - ochladzovaci okruh - co v pripade vypadku el.energie - zalozny zdroj cela sranda minimalne 2000e, kotolna v obyvacke :) Ak silou-mocou tuzim po romantickom ohniku, tak potom radsej kachle :).
Odpovedať
Profilova fotka
@zhadvigova Samozrejme krb vzduchom bez núteného obehu a ani sálaním, dlhý dom nerieši... Jedine voda tlačená obehovým čerpadlom... Ale aj v tomto prípade 90% vložiek, ktoré sa predávajú na Slovensku, nezvládnu celý dom... Lenže tých 10 % sú v inej cenovej hladine... Je teda na vás, či chcem krb len na pohodu a dokúrenie, vtedy nemá zmysel voda, alebo krb bude intenzívne pomáhať hlavnému zdroju a v tomto prípade treba kalkulovať...
Odpovedať
To bude trvat roky, kym lakomy Slovak konecne raz pochopi, ze krb NIE JE NA KURENIE... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Nie je??? Sakra, ako to teraz vysvetlím mojim zákazníkom, ktorí majú krb, či pec ako hlavný a jediný zdroj tepla v dome??? ;-)
Odpovedať
@reward Preco spominate slova pec a krb v jednej vete? Neni to skoda? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Kk krb tej peci "vyká" je to v pohode :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@reward Inak to je pravda.. U nas zase - ked mi obcas ujde a poviem peci ze "krb", tak je potom 2 dni urazena.. x-) Zenska...
Odpovedať
Profilova fotka
@nene99 dakujem za super link
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?