Podlahové kúrenie - dávali ste aj pod nábytok ??

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spýtať, či ste ťahali podlahové kúrenie po celej miestnosti alebo ste miesta, kde ste plánovali nábytok vynechávali napr. pod: - sprchovým kútom a vaňou - skriňami v detských izbách (neviem či budú vstavané) - šatníkovou stenou na chodbe - TV stenou a pod. Ďakujem :)
Odpovedať
@ivusik_pampusik pod sprchovy kut je hriech nedat! Len tam sa vynechava kde na 100%viete ze bude vstavana skrina , ale ak je to vonkajsia stena treba k stene aspon 2 rury
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dali vsade, aj pod vstavanu a to z dovodu aby nevznikali chladne miesta a plochy co je nasledne nachylne na plesne a zatuchliny.
Odpovedať
Profilova fotka
Máme všade 😉
Odpovedať
Profilova fotka
brat do sprcháča nedával (tiež nechápem ;-) ) ani pod vanu, ale inak všade okrem špajzy... môj by zasa nedal ani pod posteľ a ani pod sedačku - asi vie, akú bude mať a kde presne bude už po celý život :-D, ale to mu neprejde :-) ... tiež som rozmýšľala, že min.po obvode skrine pri stene by sa mal dať nejaký hadík, no ako pozerám možno bude aj všade
Odpovedať
Profilova fotka
My sme nedávali pod vaňu, ani pod kuchynskú linku, ani do komory. Nedali sme ani pod vstavané skrine, ale to nechápem preco 😉
Odpovedať
Dali sme vsade okrem spajze.
Odpovedať
Oplatí sa dodatočne dať podlahové kúrenie do kúpeľne keď ju ideme teraz prerábať? Čo navrhujete? Alebo tam nechať len radiátor?
Odpovedať
Profilova fotka
@anetta1000 dajte, neolutujete, zo spiatocky radiatora natiahnite podlahovku. Mokra podlaha rychlo uschne a je to prijemne ked videte zo sprchacu alebo vane na nohy .
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@ivusik_pampusik Akosi ste zabudli, že okrem katolíkov sú tu aj luteráni... ;-) Teda tí, ktorí majú elektrickú podlahovku. V prípade elektrických rohoží sa neodporúča dávať kúrenie všade, o.i. aj preto, že je rozdiel, či máme 20 m2 vykurovanej plochy, alebo 12 - lebo to sa môže stať, ak si pozakrývam vykurovanú plochu. Takže pod vstavané skrine a kuchynskú linku v prípade elektriny kúrenie NIE. A postele, gauče a skrinky by mali byť na radšej nôžkach. ;-)
Odpovedať
@ivusik_pampusik Určite treba dať všade, na to nič neušetríš. A hlavne popri obvodových stenách domu treba dať zhustené aspon 4-6 radov po 7,5cm.. A nezáleží na tom či tam skrina je alebo nie je. KeĎ tam nedáš kúrenie a bude tam skrina tak ku stene sa nedostane teplo a bude chladná a bude sa na nej zrážať vlhkosť. Bude ti to plesne. Do sprchy určite tiež.
Odpovedať
Profilova fotka
:-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Mne v štúdiu povedali, ze podlahovka v sprchaci ničí sifón, presusuje sa to tam príliš. Takze tam určite nedám, veď tepla voda hned zohreje... V kúpeľni sa moze dať aj elektrická špirála ta je dobrá aj ku podlahovku na prechodne obdobie keď sa podlahovka este nespúšťa ale špirála v kúpeľniach uz hreje. V špajzy nebude a podla nábytku by som nedávala, nikdy nevieš ako premiestnis.
Odpovedať
Vsade. Ide o mury. Najma zo severnej strany. Vynechala som len pod klavirom.
Odpovedať
A to si neuvedomujete, ze sa podlaha akumuluje celoplosne? Ja dam vsade, lebo to teplo pohlti hmota napr nabytok a ten to uvolni do priestoru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?