Podlahové kúrenie či kúrenie s radiatormi ?

Profilova fotka
Nevieme sa rozhodnúť ohľadom kúrenia, či podlahové alebo normálne s radiátormi . Má niekto skúsenosti s podlahovkou ? pokazilo sa to už niekomu ? Ako ste pokračovali pri oprave ? Ste za či protii ? ja osobne sa obávam trocha tej podlahovky ak sa náhodou niečo stane, pokazí ,ako budeme riešiť opravu. Budem vďačná za rady.
Odpovedať
@z_u_zanka Pokiaľ nebudeš vŕtať do podlahy, nemá sa tam čo pokaziť. Aj radiátor sa môže "pokaziť" - po 30 rokoch môže prehrdzavieť. Vyhľadaj si témy ohľadne porovnania podlahovky a radiátorov. porovnaj si to s tvojou situáciou a potom sa rozhodni. Ak sa aj tak nevieš rozhodnúť, tak si hoď mincou. To je ako keby si sa rozhodovala medzi autom kombíkom a hatchbakom. A v projkete máš čo?
Odpovedať
Profilova fotka
veď ja viem že aj radiatori sa hocikedy môžu pokaziť, ale tak myslím si že je jednoduchšie vymeniť, opraviť radiator ako keď sa niečo pokazí na podlahovke nie ?
Odpovedať
@z_u_zanka pokiaľ budete kúriť plynom, tak jednoznačne podlahovku.
Odpovedať
Profilova fotka
@z_u_zanka ....normalne podlahove.... pre a proti? len tu na MS mas vela vlakien na tuto temu.. staci popozerat..
Odpovedať
@z_u_zanka jednoznačne podlahovku jedine žeby si chcela ušetriť pár stoviek eur. Podlahovka je zdravší spôsob kúrenia, ale treba mať na zreteli že v modernom dobre izolovanom dome kurenie hreje veľmi krátko, preto niekedy proklamované teplo od nôh už by som nebral ako hlavný motív.
Odpovedať
@z_u_zanka nemusi ani hladat ked si uz napisala, daj podlahove, aj do radiatora idu rury v podlahe takze to mas uplne jedno na pokazenie..
Odpovedať
@z_u_zanka Pri podlahovke sa nemate čoho obavat ak je systém dobre spravený.
Odpovedať
@slavoslav Podlahove kurenie je lacnejsie na realizaciu oproti radiatorom.
Odpovedať
Profilova fotka
@z_u_zanka ja idem robit podlahovy radiator :) to je presne ako pise @slavoslav aby aspon trochu bolo citit teplo od podlahy na miestach kde chcem aby to bolo citit :)
Odpovedať
@danculd dodávka a montáž podlahovky je drahsia ako radiatorove. Montáž som neporovnaval, lebo je to irelevantne aj keby to bola pravda.
Odpovedať
@slavoslav to si ako prisiel na to ze podlahovka je drahsia? Kilometer rur stoji cca 500€ .... Riadiatory budu kacnejsie ? ... Urcite nie
Odpovedať
@danculd asi tažko
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mackoke len škoda že tým kilometrom rúr v sklade e-shopu toho veľa nenakúriš. Alebo myslíš, že keď ju @z_u_zanka rozmotá v obývačke na zem tak jej bude teplejšie? Ak máš pred sebou dve kompletné ponuky pre porovnanie veľmi rád sa nechám poučiť, ale ak len strieľaš vytrhnuté čísla z netu nepokračujme v debate.
Odpovedať
@z_u_zanka pri správne vypracovanom projekte kotolne + samotnej podlahovky a pokiaľ sú prostriedky je podlahové kúrenie lepšia voľba. Nikde nezavádzajú radiátory, max ku francúzskym oknám použíť podlahové konvektory, podlahovka vykuruje rovnomerne, eliminuje vznik tepelných mostov vramci interieru a je hlavne komfortnejsia a efektivnejsia. @danclud napisal ze je lacnejsia ako konvencne kurenie, nie je, co sa tyka zhotovenia, rury treba vybrat kvalitne (Rehau, Uponor,...), treba dodrzat tecnologicky postup - podkladovu izolaciu, plastifikovany poter, dodrzat dilatacie poteru aj samotnych rozvodov atd... Takisto finalna uprava musi byt stavana na podlahove kurenie, vzhladom na roztaznost matetialov v teple...ci plavacka + jej podklad, pri dlazbe flexibilne lepidlo, samotna dlazba a pri pokladke musi dlazdic dodrzat dilatacie na poteri. Co sa tyka vrtania...nafotit rozvody.
Odpovedať
@patricce16 Tak skus napisat v com je podlahovka drahsia? Pretoze u mna to bolo presne naopak, radiatory vyrazne drahsie. @slavoslav Ale radiatormi na sklade eshopu toho tiez moc nenakuris. Ak nepouzijes pri podlahovke systemovu dosku, ktora je draha a je dobra tak akurat pre krivorukych monterov, tak bude podlahovka lacnejsia. Porovnaval som to cca. dva roky dozadu, predpokladam ze sa nic vyrazne odvtedy nezmenilo.
Odpovedať
@danclud kto hovori o systemovej doske? Krivoruky? Si tupelo... Ak si si dal na hladky polystyren obycajnu foliu a nastreloval takerovacom potrubie tak asi nevies ako funguje nastrek na systemovej doske a preco je drahsia ako polsky podlahovy polystyren (s hustotou, ktoru by som nedal ani na fasadu), ale co oko pod podlahou nevidi, to oko neboli...BTW systemova doska nie je draha, existuju aj drahsie a zlozitejsie riesenia na realizaciu podlahoveho kurenia, ale ty sam vies, ze to je len pre krivorukych monterov...
Odpovedať
@slavoslav ak chces debatovat musis dat cisla ... Lebo ku klilometru rur staci uz len rozdelovac co je cca 100-200€ a v dome je teplo ... Samozrejme plus kotol/TC alebo iny zdroj ktory treba aj k radiatorom ....
Odpovedať
@danculd Vieš, s tým radiátorom by som to zaradil do kategórie "ako podporiť blbca". Určite si ale postrehol, že ja som nevytiahol jedinú položku (možno najlacnejšiu) a na nej postavil argumentáciu. Veď kúrenie je celý systém: rúry, rozdeľovač, čerpadlo, meranie, regulácia, teplovýmenná plocha - poter (radiátor)... snáď mu nechceš dať za pravdu že pretože je rúrka lacnejšia ako je cena radiátorov tak na základe toho sa má niekto rozhodnúť a usúdiť že je to lacnejšie. Vážne je toto úroveň na ktorej chceš argumentovať. znova zopakujem: Ak máš dve kompletné ponuky pre porovnanie veľmi rád sa nechám poučiť, a ja som ešte taký hnidopich, že si do rozdielu zarátam aj ostatné časti stavby, ktoré sú tým podmienené, lebo až potom môžem povedať, že je niečo lacnejšie alebo drahšie.
Odpovedať
@mackoke ja nemusím nič, dokonca nemusím ani s tebou debatovať. keď budem chcieť presný rozdiel tak si dám spraviť cenovú ponuku, ale to nerobím, lebo teraz idú podlahovky alebo kombinácie bezohľadu či vyjdu drahšie, alebo lacnejšie, skôr sa rieši zdroj tepla a regulácia.
Odpovedať
@slavoslav o com pises, poter mas tak ci tak, rozdelovac tak isto aj na radiatory, tiez cerpadlo, aj regulaciu. Ano ak chces nejaku zonovu regulaciu tak to stoji asi viac ako radiator a termostaticka hlavica ale bezne to netreba. Tak mi povedz tie ostatne casti budovy.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell @danculd nemáte pravdu, aj jednoduché veci sa dajú urobiť draho, v dome so 120m2 plochy veľký rozdelovač so zónovou reguláciou, termostatmi v každej izbe, trubkami od špecializovanej firmy, Ja neviem, ako sme dokázali urobiť dodnes funkčné podlahovky pred 20 rokmi, keď sa to robilo na kolene a rozdelovače skladali z fitingov.
Odpovedať
Profilova fotka
@z_u_zanka Podlahovka sú plastové rúrky v betóne tam sa nemá čo pokaziť, môže sa pokaziť možno rozdeľovač a ten býva niekde na stene a je k nemu prístup.
Odpovedať
Profilova fotka
@z_u_zanka jednoznacne podlahovku hore aj dole. Cez dlazbu lepsie hreje ako cez drevo, citit rozdiel, zase v lete na dlazbu bosou nohou nestupis.. my davame drevo na podlahovku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?