Podlahové kúrenie - áno alebo nie.

Zdravím, mám otázku ohľadom podlahového kúrenia. Je vhodné dať PK aj ak je miestnosť v ktorej má byť PK podpivničená? Nie sú tam potom veľké straty? Oplatí sa to? Ale dať radšej radiatory?
Odpovedať
Profilova fotka
pod podlahove kurenie by mala ist tak ci tak izolacia, aj na podlahach nad inymi priestormi - tu minimalne tak krocajova, a ta ma tiez tepelnoizolacnu funkciu. Dajte pod poter 5 cm EPS 150S a nemusite sa obavat ze by to sposobovalo nejake velke straty.
Odpovedať
@avalsorim prvu otazku polozim takto....o kolko m2 obytnej plochy ide?
Odpovedať
@avalsorim pod PK treba dať TI a je to ;-) tepelnú izoláciu do podlahy, alebo zatepliť strop pivnice
Odpovedať
@margarita ale pivnica nie je vykurovana,to myslím vyplývalo z otázky
Odpovedať
@rikaskcz to praveze ešte neviem
Odpovedať
@rikaskcz závisi od toho niečo ?
Odpovedať
@blacksr super, to som chcela počuť :) a aké asi hrubé ?
Odpovedať
@avalsorim urcite ano....zavisi od toho takmer vsetko...vykurovana plocha...vykurovane m3 vzduchu...je potrebne poznat aj tepelne straty domu....a vela sa da zmenit usetrit a hlave pocas byvania setrit na energiach ;-)
Odpovedať
@avalsorim aspoň 10 cm, to je taká bežná hrúbka ale ak chcete mať čo najúspornejší dom, nie je to len o izolácii tohto kúska podlahy
Odpovedať
@rikaskcz a tie tepelné straty nám kto vie vypočítať? Projektant?
Odpovedať
@avalsorim projektant kurenar....musis vsak mat predstavu aj o zateplni stien asi ake okna su alebo resp.budu....a vypocita ti 6kW t.stratu pri 100m2 tak podlahovka su vyhodene peniaze...moj pohlad...dnes je vela druhov kurenia ktore ked dobre skombinujes tak usetris aj pri investii a aj pri nakladoch na kurenie ked sa uz nastahujes ....kurenie je totiz cca 60%nakladov na byvanie....zehlicka as 0,5% ;-)
Odpovedať
@avalsorim Podpivničenie na to nemá vplyv. Na prízemie sa dáva všade rovnaká, obvykle hrubá, izolácia. Pivnica je iba odstránená hlina zo základov. Tepelné straty vypočíta každý stredoškolák čo vie použiť kalkulačku.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radopp ooo este ze to kazdeho stredoskolaka ucia...nebud smiesny....verim ze to nemyslis vazne....
Odpovedať
@rikaskcz Smiešny si ty. Stačí stredoškolákovi povedať pár vzorcov a vypočíta to. Stredoškolák nedokáže ani navrhnúť schodisko ale hlavne že ovláda sínusy. Stačí však jednoduchý vzorček...
Odpovedať
@rikaskcz ja som to zaviedla vo vedľajších dvoch dedinách v základnej škole... (samozrejme nie počítať, iba princípy), aby ubudli o 5 rokov na MS príspevky typu čím kúriť a či budú steny dýchať :-)
Odpovedať
@radopp hmmm radopp...co viac napisat....prepac ...asi to teda tak bude... :-D nejdem ti protirecit...lebo par vas tu uz poznam...takze ano suhlasim stebou"
Odpovedať
@radopp v zásade by toho bol schopný, lebo základy z matiky a fyziky na to má ako teoretický predpoklad lenže Vy píšete, ako by to každý ovládal... neovláda, pretože k tomu nie sú vedení... teória a prax nie sú spojené, a to ani na VŠ stavebná... ani Bc to ešte stále nevie...! to je žiaľ realita
Odpovedať
@rikaskcz to kde beres koniny ze ak su straty 6 kw v dome tak je podlahovka neefektivna a su to vyhodene peniaze??
Odpovedať
@blacksr Tepelné straty domu sa rátajú ako elektrický obvod. Vo vzorcoch stačí zmeniť veličiny. Vrátane teplotných nelineárnych polí.
Odpovedať
@radopp och
Odpovedať
@blacksr e? Na fyzikálnych fórach sa riešia zložitejšie veci ako nejaký blbý dom.
Odpovedať
@gkrivanek treba docitat.....vyhodene peniaze to su...pri napr.100m2 tam sa da kurenie riesit uplne ale uplne inak...bez rurok ktore zalejem do betonu a vyhosim za ne 2500e!!!treba citat vsetko nie si len vybrat to co chces ;-)
Odpovedať
@rikaskcz Aké rúrky stoja 2500 € na 100 m?
Odpovedať
zase tradicne rozpravky na dobru noc, dnes pre zmenu o elektricjych obvodoch
Odpovedať
@radopp ved uz zas nerob.....iq na to ze podlahove kurenie sa nesklada len z rurok urcite mas....a prosim neotravuj ma otazkami tvojho charakteru....
Odpovedať
@cubicomp Blahoslavení chudobní v duchu, lebo ich je nebeské kráľovstvo... (Mt 5,1-3)
Odpovedať
@radopp pises sam o sebe, vzhladom na to mnozstvo blbosti, ktore si sem popisal, na ktorych sme uz x-krat pobavili vsak? ;-)
Odpovedať
@radopp vacsina projektantov ti tep. straty konstrukci domu neprepocita...
Odpovedať
@radopp Jn 8,32
Odpovedať
@rikaskcz predpokladam ze mas na mysli zas peletaky
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?