Podlahove kurenie a rozmiestnenie nabytku po dome

Ahojte, staviam rodinny dom cc 135m2 obytnej plochy a vsade podlahove kurenie. Vy co mate iba podlahovku riesili ste nejak specialne nejakymi raketovymi konstantami, alebo inak rozmiestnenie nabytku pripadne iba nabytok na nozickach a neviem co este? Moze sa stat, ze pocas existencie byvania sa rozhodneme nabytok presunut a ak dam okruh niekde kde som ho predtym nedal nebude podlaha kurit (ups) a naopak, alebo sa tym jednoducho nezapodievat? Ak potrebujete viac detailov k vyjadreniu staviam z tehly 30cm, zateplenie bude 20cm, kurenie IBA PLYN ziaden krb, ziadne nic iba rekuperacia koli splneniu dnesnych "speci noriem" .... ale mam komin keby cosi na pelety pripadne hrasok, ale nejdem davat zatial.
Odpovedať
Moj nazor je, ze kedze sa dne stavaju iba nizkoenergeticke, tak to nemoze byt problem. Podla mna ten nazor, ze nemoze kurit pod skrinou vhchadzal z doby, ked sa nezateplovalo a bolo treba kurit vyssimi teplotami. Dnes sa kuri ovela nizsimi, neviem si predstavit, aky problem by to mohlo sposobit. Samozrejme, nedal by som kurenie pod linku a pod chladnicku.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterh1 neboj bude to v pohode. Jediná vec,pod ktorú nedať podlahovku je chladnička. Aj ked aj to sa dá potom neskôr vyriešiť.
Odpovedať
neriesili sme to vôbec jedine špajzka ma napadla kedze tam si udrzujeme teplotu kvôli skladovaniu potravin na 15stupnov... :-D
Odpovedať
@peterh1 neries to a daj to vsade. co sa tyka nabytku ak sa da tak preferuj s nozickami 5 az 10cm. a este jedna rada ak mas dlhe okruhy tak ich rozdel na 2 kratsie. lepsie potom vyregulujes kurenie.
Odpovedať
Nic sme neriesili. V podlahovke mame 32 stupnov a mame ju aj pod chladnickou. Ziaden problen nemame.
Odpovedať
Profilova fotka
Mame vsade okrem špajze. Aj pod roldormi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?