Podlahove kurenie a poter

Ahojte chcela by som len info zvazujem ze si dam do jednej izba podlahovku ale ....bude tam potrebne asi tak 25cm zdvihat podlahu su 2 varianty riesenia co ma napadli bud to cele zaliat betonom resp zavolat firmu necht o spravia kedze nemam doma chlapa.. alebo podlahu vyrovnat nejakym drevom nato USB dosky nato poter podlahove kurenie a opet poter len neviem ci to toho uz nebude nejako vela v tej podlahe...dajte mi nejaky postup ako to zvladnut dakujem a prepacte za pracovne postupy chlapy ale ja som len obycajna zena a budem rada ak sa niecomu priucim....vdaka za rady :-)
Odpovedať
@selia1979 na zeminu XPS, potom parozábrana a poter 6 cm
Odpovedať
dvihat podlahu o 25cm nieje ziadna sranda, zrazu su tie zarubne na dverach a okna trochu nizsie ako to bolo pred tym... 25cm je tak ci tak vela, jedine uz aj z nejakou izolaciou .. ale 25cm betonu urcite nie.. ci Vam ide specialne o ten pocit nastupovania do autobusu?
Odpovedať
@selia1979 ako uvádza blacksr, len by som to zlacnil: na zem piesok, XPS cca 5cm, parozábrana,14cm EPS 150, fólia, rozvod podlahového kúrenia zaliať 6 cm poterom.
Odpovedať
ide o to ze je to posledna izba cio nam zostala kedze sme nadstavovali a tam je betonova plotna a prave kvoli tomu tam musime dvihat podlahu lebo by nam do izby vysli 2 schody a to nechceme okna su prisposobene na taku vysku aku treba ...och sak to sama ani nespravim ...treba nato chlapa cize podla vas je somarina natrieskat na to beton???
Odpovedať
Profilova fotka
@selia1979 ano tak nejako
Odpovedať
25 cm 1. Hydroizolacia 2. Parozabrana folia 3. 15cm eps 100s 4.5cm systemova doska 5. 5cm poter. 6. Dlazba cca +2 cm
Odpovedať
@gkrivanek joooj, na HI nie parozábranu!!!
Odpovedať
@slavoslav parozábranu zásadne na teplú stranu konštrukcie
Odpovedať
Profilova fotka
My sme dávali fóliu aj pod polystyrén aj nad. Tak nám bolo kázané a už som to tu písal ,keď sa niekto pýtal načo fólia ( parozábrana) ja som odpovedal že neviem , ale je to tá najlacnejšia časť podlahy tak som nešpekuloval . @blacksr aj na studenú. Dočítal som sa tu že polystyrén a ipa sa moc nemajú radi :-)
Odpovedať
@blacksr ako uvádza @mirooslav parozábrany pod EPS aj nad, aby EPS nebol zaťažovaný vlhkosťou. @mirooslav EPS a bituménové hydroizolácie dnes s tým už nemajú problém, kľudne môžu byť v styku.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav akou vlhkosťou zospodu? Nie je HI aj parozábrana?
Odpovedať
@jan45 ja som HI neuvádzal
Odpovedať
Článok sa načítava...
folia kvôly zamedzeniu chemickej reakcie medzi ipou a polyesterom spravených cez yx domov :-)
Odpovedať
@gkrivanek asfalt a polystyrén sa znášajú fóliu treba vtedy, ak sa použije mPVC (Fatrafol)
Odpovedať
@gkrivanek to platilo v casoch, ked este ipa obsahovala decht...
Odpovedať
Ktovie co obsahuje teraz :-):-):-):-):-)
Odpovedať
no tak zavolala som nato firmu aby prisli pozriet ja to robit urcite nebudem ale ???? odporucali mi dat EPS a anto smyknut kus betonu a toto sa mi zdalo super uz sa do toho aj pustili tak dufam ze sa to podari tak ako si to predstavujem dakujem za rady a urcite napisem ako to dopadlo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?