Podlahove kurenie ?

dobrý deň,chcem sa opytať ako laik ,staviame dom ,,a plánujeme dať podlahové kúrenie,,a počul som už názor že systémove dosky sú zbytočne a ze aj zoslabuju výkon podlahového vykurovania ,vraj je to lepšie keď to ide priamo na polystyrén a na fóliu,,, videl som aj stránku na internete kde dokonca robili merania, kde bola systémova doska a cementový poter vezus iba obyčajný polystyrén a folia kde bola anhydrit. zalievka,a vraj účinok vykurovania bol o 25 až 30 % lepší,,, ale mam ešte jednu otázku, može ist polystyrén priamo na ipu? lebo vraj ipa po dlhšej dobe polystyren rozpúšťa,,, ???
Odpovedať
Medzi polystyren a ipu treba dat separacnu/stavebnu foliu. Stoji to par drobnych, kupite na rolke v stavebninach. Je to presne pre tento ucel. Tie percenta pri pouziti/nepouziti systémovej dosky su otazne. Ale systemova doska to hlavne predrazi... Rastrova folia na polystyren a trubku prichytit hacikmi a je to (tracker system). Jednoduche, funkcne, lacne, rychle.
Odpovedať
Pokud je ipou myšlena jakákoliv hydroizolace, tak je potřeba zjistit z technického listu daného výrobku zda s EPS reaguje nebo ne a podle toho se zařídit. A nebo to neřešit a udělat jak píše kejsix.
Odpovedať
Pár tém vyššie je na to diskusia ... . Podľa mňa je to úplne jedno ... My sme sa zariadili podľa firmy, ktorá toto podlahové kúrenie robila ... Ak si to budete robiť sami a chcete čo najviac ušetriť, tak sa na systémovú dosku vykašlite ... Ak to budete robiť cez firmu, pozrite si referencie a prihliadnite na cenu ... Firma, ktorý nám podlahové kúrenie robila bola síce drahšia na materiáli ale lacnejšia na práci ... Či to je preto, že použili systémovú dosku, neviem ... Neriešili sme to - pracovali len s SD tak sme im do toho viac nekecali :) A k meraniu o účinnosti ... Merať SD s cementovým poterom vs kladenie priamo na eps s anhydritom a následne povedať, že na vine je SD :D :D Fér by bolo, ak by sa meralo s SD a bez SD s rovnakým poterom a nie z odlišnými ... Tak ako tak, nikto nenašiel nové fyzikálne vlastnosti ..: To teplo sa musí niekde odovzdať, ak nejaký materiál vodí teplo "horšie" tak ho trubky podlahového kúrenia menej odovzdajú a teplejšia voda sa vráti do kotla, ktorý už nemusí toľko ohrievať, tj na spotrebe to je v konečnom dôsledku úplne jedno ... A keďže vykurujeme takmer stále na rovnakú teplotu s malým nočným rozdielom, je mi nábeh vykurovania úplne ukradnutý :)
Odpovedať
dobry vecer chcely by sme dat do domu elektricke podlahove kurenie .ma niekto z nim skusenosti?kolko sa plati mesacne dakujem za info
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?