Podlahové konvektory + podlahové kúrenie

Prosím vás má niekto skúsenosti s kombináciou podlahového kúrenia s podlahovými konvektormi. Konkrétne hlavne vo väčšej miestnosti napr. spojená obývačka s kuchyňou a jedálňou so zasklenou stenou/francúzskym oknom. Zaujíma ma tepelná pohoda v miestnosti. A tiež ak niekto má skúsenosti s podlahovými konvektormi s ventilátorom - kombinácia kúrenia a chladenia.
Odpovedať
Skús založiť diskusiu, lebo pre ďalšiu debatu je tu málo informácií...
Odpovedať
Mne vadi v noci zvuk ventilatora na vyssie otacky ,mam to v zimnej zahrade ,odpojil som ventilator.fancoily maju nezavislu regulaciu ,podlahovka nezavislu .mam to na priestorovy termostat a cidlo v podlahe.termostat snima fancoily ,podlahovka snimac podlahy a aj priestoru.mam Minib.
Odpovedať
to je aký podlahový konvektor?položený na podlahe?lebo konvektor kúri odporovým drôtom, ktorý je v krabici.
Odpovedať
@duzu: su aj take v ktorych je medeny alebo ocelovy had ide cez to voda. @zus_bella: je to v novom dome s podlahovkou a trojsklami uplna zbytocnost.
Odpovedať
my sme mali takisto v projekte a kurenar povedal,ze zbytocna investicia(nie malá) a akurát ti tam bude prach sadat. Asi tolko :-)
Odpovedať
Ďakujem za reakcie. Bola to len prvotná úvaha. Táto kombinácia ma napadla lebo podlahové kúrenie by som naozaj chcela mať (páči sa mi teplý pocit na nohách od podlahy keďže mi je stále zima na nohy) a k tomu podlahové konvektory pretože si neviem predstaviť že by podlahové kúrenie stačilo ako jediný zdroj tepla. A tiež kvôli funkcii chladenia v lete, lebo zasklené steny budú orientované na juh a západ.
Odpovedať
@xaxaxaxa takže niečo ako "rebrík" v kúpeľke, asi to nemá expanz. na vyrovnávanie tlaku a množstva, tak sa môže kúriť len na nízku teplotu
Odpovedať
@zus_bella podlahove kurenie staci bez problemov. Konvektory maju zmysel v historickych budovach, pripadne ked su velke presklenia, ale nie su trojslka (napr. vyklady atd.) To chladenie prakticky fungovat nebude, chladit odspodu, to je teda blbost.
Odpovedať
Profilova fotka
@zus_bella toto vobec neries, konvektory su hlucne, kamarat ich zrusil. Ak sa bojis, daj si radsej na stenu aj salave stenove, tommoze aj chladit v lete. My sme dali vo velkej obyvacke podlahove ( az ku oknam blizko, nie 20 cm od nich) salave do jednej steny.... chladit nepotrebujeme. Plus bude aj plynovy krb takze zima isto nebude
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?