Podlahové chladenie skúsenosti.

Zdravím všetkých. Máte niekto skúsenosti s podlahovým chladením? Jedná sa mi o reálny účinok a pocit z chladnej podlahy v lete. Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
myslím si, že nebude veľa reálnych odpovedí. Účinok tohoto chladenia je minimálny a náklady nebudú úmerné výsledku. Účinnejšie je stropné a stenové chladenie, ale to má inú konštrukciu, prináša obmedzenia. Za vhodnejší spôsob pokladám v lete klimatizáciu..
Odpovedať
Chlad od nôh nie je dobré riešenie. To už ako jan45 píše, stropné, stenové, prípadne ta klíma...
Odpovedať
@jan45 @dedo758 Tiež si myslím že to málokto takto rieši. Za skúšku nič nedám, keďže bude podlahové kúrenie napojené na TČ s možnosťou chladenia.
Odpovedať
chladit od noh??? To neriesi snad nik,kto by chcel mat chladenu podlahu?
Odpovedať
Ludia len pre zaujimavost ! Vo Francuzku je tato alternativa chladenia do podlahy vyuzivajuc rury podlahoveho kurenia bezna zalezitost! Tak nemajte nepodlozene predsudky😆 Tiez mam chladenie do podlahovky vdaka reverzibelnemu TC. no neviem ake to bude az v lete .som taktiez zvedavy.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska pred nejak 40 rokmi si ludia klepali na celo co je to za priblbly napad vykurovat podlahu, dodnes sa niekomu (hlavne tym co to nemaju) robia z toho krcove zily (uz len s citania o tom). @gkrivanek nielen vo Francuzku ale aj v Nemecku.
Odpovedať
@atlaska cely arabsky poloostrov by chcel ;-) , stale tu nie je nik kto to ma tak sa asi nic konkretne nedozvieme.
Odpovedať
Profilova fotka
pokial niekto potrebuje realne informacie http://www.revel-pex.com/podlahove-to... . Viem ze oni to bezne montuju, a to dokonca aj bez kontroly rosneho bodu :), na tu temu sme mali s panom majitelom trosku hustejsiu debatu :).
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mi to bolo odporucene jednym predajcom dokonca mi hovoril ze si to mozem prist vyskusat ku jeho znamemu.Majitel to ze vraj ani nevnima.
Odpovedať
@majkoj ale teplo od podlahy chcem lebo je to prijemne ale chlad??? Kto dobrovolne postava na studenej podlahe?
Odpovedať
@gkrivanek nejde o predsudky ide o pohodlie. Mne je neprijemne v lete na studenej dlazbe v kupelni a to nieje chladena.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Treba si zakurit alebo dlazbu vysekat a dat nieco vhodnejsie :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska co je studena podlaha ? ty v lete nebehas bosa von ? Uvedom si, ze ak mas v baraku 25C tak pri podlahe 20C je chladiaci vykon 35W/m2. Ze je teplo od podlahy prijemne tvrdis, lebo to mas, pred tymi 40timi rokmi to ludia nemali, a tiez tvrdili, ze to je hlupost.Ja by som tomu sancu dal. A cim viac citam voci tomu odpor, tym vacsiu chut mam to zapojit aj ked mam stropne chladenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Presne ako povedal @majkoj netreba sa tomu branit za vyskusanie nic nedas .
Odpovedať
@majkoj Hmm, ked tak nad tym uvazujem, tak nieco na tom bude. Tych 35W/m2 by mohlo stacit pre dnestne novostavby a ked si predstavim, ze este donedavna som behal v dome, kde podlaha mala v priemere tych 20°C (stary dom bez izolacie podlahy) a nohy mi nezamrzli, nejako sme si zvykli na papuce, ci je leto, ci zima.
Odpovedať
@majkoj ked sme mali laminat v lete som si nohy chodila ohrievat von na teplu dlazbu a varila som v ponozkach. nemam rada chlad od noh a ani klby to nemaju radi. Na prizemi sme doma nikdy prehriaty nemali v lete.
Odpovedať
@jozko07 ved aj mam vo svojej kupelni drevo.
Odpovedať
@monster7843 Treba si polozit otazku ci vlastne to podlahove chladenie potrebujete a co tym vlastne chcete dosiahnuť. V dnesnej dobe ludia zavadzaju nieco co ani nepotrebujú a ani celorocne nevyužívajú ale zato zaplatili. Ked uz ale chceš tak si pozri kapilarne rohože a budeš mat vyriesene dve veci naraz a to vykurovanie v zime a chladenie v lete. Alebo staci nedat do podlahy izolaciu a chladenie mas zabezpečené.
Odpovedať
@atlaska samozrejme existuje regulacia a chladiť sa môžu len niektoré miestnosti. Hlavne tie na juhu, eventuálne nechať si vychladiť na noc spálňu. Určite nepustat chladenie do kúpeľne :-)
Odpovedať
@blackomt pri zavedenom podlahovom kúrení pomocou TČ nič navyše platiť netreba,jeden system jeden zdroj.
Odpovedať
kto tvrdi ze treba chladit kupelnu? aj ked nasu ak by som nestiahla zaluzie by trebalo v lete-ma skelenenu stenu. chlad od noh nieje dobry, je to zaklad pre reumu. Mne by vadil chlad od noh v obyvacke a hlavne v kuchyni. A v detskych uz by som nechladila podlahu vobec. Ja chladit nepotrebujem, mame v lete max 26st v najvacsich horucavach co su max. 2 tyzdne. Nechat na noc vychladit spalnu? za ako dlho podlahovka vychladi spalnu? @monster7843
Odpovedať
@atlaska no sám som zvedavý. Budem testovať :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Podlahové chladenie mám, ale pretože je to primárne kúrenie, nemá dostatočný účinok. Na chladenie by potrebovalo menší rozpon trubiek a vyšší chladiaci výkon agregátu Prestup tepla do podlahy je nižší ako do stropu.
Odpovedať
@majkoj vo vyspelejsich krajinach to ide a Slovaci co to nevideli uz zistili ze je to chujovina😊
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek akurat pozeram ako by som to vedel zapojit u mna :), staviam merace tepla, aby som vedel merat COP, tak jeden namontujem rovno aj tam a budu realne cisla :)
Odpovedať
@monster7843 Podlahové chladenie síce nemáme, ale chladíme stenou (cez registrer stenového kúrenia) a myslím že príncíp je podobný. Určite to nie je ako klíma, že tomu vytneš na 16 stupňov :-) Dochladzujeme tým v horúčavách spálne na poschodí. Ale musí to ísť celý deň, aby to spravilo požadovaný rozdiel tých pár stupňov, ale je príjemné ak máš namiesto 26-28 v spálni 22-23. Priznám ale že do podlahy sme to nepustili. Ono to je dosť z tej steny cítiť a neviem si predstaviť po tom chodiť, aj ked tam pušťaš len povedzme 20 stupňovú vodu. V tomto súhlasím s @atlaska . Ved vyskúšaj a po lete napíš ;-)
Odpovedať
@majkoj potrebujes 2 trojcestne ventili so servom aby si tok studeneho media mohol odklonit od radiatorov ak mas od boilera od akumulacky . A napojit priamo do rozdelovaca. a na okruhy kde chces chladit nahodit termostaty s funkciou chladenia a tie napojit na servomotory danych okruhov. + rosny snimac do kotolne na spiatocku a je to
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek to vsetko mi je jasne :), tu nejde o to co treba, ale ako, ja mam tu instalaciu na stropne chaldenie a podlahove kurenie hotovu. Takze koumam kde tie vetily dam aby to torchu aj vyzeralo a nemalo zbytocne velku tlakovu stratu.
Odpovedať
Mas aj akumulacku?
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek ano, http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?