Počet štartov tepelného čerpadla - skúsenosti

Zdravym strechaci ,vie mi prosim niekto objasnit problematiku ,teda pocet startov tepelneho cerpadla.Mam vzduchove tep.cerpadlo a neviem kolko by malo mat optimalne pocet startov .Myslim si ze v mojom pripade ma strasne vela ,ted neviem preto by som to rad s niekym prekonzultoval s niekym kto stymto problemom ma skusenosti .Dakujem za prispevky..
Odpovedať
1
2
32
@miso31 Napíš akú značku čerpadla máš a kolko štartov v určitom čase máš ty.
Odpovedať
@miso31 ak máš veľký počet štartov, máš zle navrhnuté TČ. Teraz ti už zostáva len používať ho, kým sa nezoderie a potom ho vymeniť za optimálny model. Ideálne je pre TČ (nie pre peňaženku), keď sa zapne na jeseň a vypne na jar, čo je ale pri tak veľkom rozsahu vonkajšich teplôt nemožné. Ak štartuje častejšie ako raz za hodinu, je to už veľa. Koľko štartov má to tvoje?
Odpovedať
Zdravim mam 50 startov za den instwlacia prebehla v januari a teraz som sa pozerwl na starty a zistil som toto...co teraz
Odpovedať
@miso31 zle navrhnutý typ/výkon TČ. Na základe čoho si inštaloval tento typ TČ?
Odpovedať
Profilova fotka
@miso31 pre porovnanie, ja mam TC zem voda rocne ma cca 1000 startov, podotykam, ze to nieje invertor.
Odpovedať
@jakino preco by malo byt zle navrhnute cerpadlo. V tychto teplotach ked mas rozdiel teplot od -2 po 17 stupnov. Nie je mozne aby startovalo iba parkrat za den samozrejme da sa to algoritmami upravit. Pripadne nastavit inu hystereziu. V zime to problem nie je . Aj vtedy sa cerpadlo vypina v urcitom intervale.
Odpovedať
A co mi teraz poradite to je este v zaruke navrhovali ,alebo teda cerpadlo mi navrhol predajca samozrejme aj montazou ...
Odpovedať
Profilova fotka
@majklname pretoze aby TC startovalo 50x denne je somarina, bude je predimenzovane, alebo zle nastavene. Pocet startov je podstatny parameter pre zivotnost. @miso31 volaj firme nech to pride riesit.
Odpovedať
Ok Dakujem,zajtra im zavolam tiez sa mi to nepaci ze ide stale Dakujem za reakcie ,v pripde dobrych rad alebo podnetov budem iba rad..pekny den
Odpovedať
Profilova fotka
@miso31 aku mas tepelnu stratu a ake TC?
Odpovedať
@miso31 napíšte už typ toho TC Som veľmi zvedavý. 100% je zle nadimenzovana kotolňa.
Odpovedať
@miso31 napíšte už typ toho TC Som veľmi zvedavý. 100% je zle nadimenzovana kotolňa. Mne denne zapne tak 5x
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ivt 15kw
Odpovedať
Chlapi naco vam to zapina vobec tak casto ked mne zapme pkunovy kotol tak max 3-43l x za den, vsak teplota nemoze az tak klesnut. Tam bude daka debilna regulacia alebo co
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell tebe sa zapne 43l za den ?:-D
Odpovedať
@miso31 z toho nezistíme či je invertor. V kotolni máte aj akumulacnu nádrž?? Pri 15Kw by mala byť aspoň 50L
Odpovedať
@gkrivanek nemala by byt aspon 500L?
Odpovedať
@majklname 500 určite nie . Tak 200L
Odpovedať
@gkrivanek 50l sa mi zdalo velmi malo preto som si myslel ze aspon 500, napriklad my nemame akumulacnu nadrz,
Odpovedať
Profilova fotka
@majklname nuz dodavatel vzdy pekne vysvetli preco ju netreba, vsak treba v buducnosti zariadit servisne zasahy :)
Odpovedať
@majkoj nie, vieš prečo je to takto? Bezne sa mi stane , že nacenuju polovicu veci ako ja a prehrám CP. Nedajú cerpadlove skupiny nedajú akumulacku atď. Potom je zákazník zmateny keď vysvetľujem že sú načo tie veci a comu slúžia.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Nazdar. Aky je teda dobry pocet startov tepelneho cerpadla? Byvam 15 mesiacov a prvy rok som sledoval iba spotebu elektriky s ktorou som nadmieru spokojny :) Az teraz som tie starty pozeral par dni a na kurenie mi nastartuje 3-4x za den a na teplu vodu 10x @majkoj tych tisic to je kompletka rocne? v tom pripade som 4 nasobne viac. aj ked neviem kolkokrat to na tu teplu vodu bude startovat v lete
Odpovedať
Profilova fotka
@kubanec83 v terajsej dobe 3-4x za den na kurenie je OK, 10x na TUV nie je, bud mas nieco zle nastavene, alebo mas pustenu cirkulaciu, ktora to takto dokaka. Moje TC bezi od septembra 2012, do dnes ma 5364 startov.
Odpovedať
@majkoj jo obehove cerpadielko tam mam. parkrat za den to asi kvoli tomu nastartuje. plus este komfortny ohrev vody ci tak nejak to tam je napisane. tepla voda ma prednost. co tam mam postelovat? :) mozem skusit to obehove vypnut na den co to spravi. Ale to cakam potom minutu na teplu vodu ked trafim taky cas ze necirkuluje.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam za 15 mesiacov byvania 1700 startov, takze skoro 4 starty denne v priemere. Ziadna akumulacka na vykurovanie, akumulacna masa su aktivovane betonove stropy a podlahy v kupelkach, zasobnik na TUV 280l, zatial bez cirkulacie... Tu mozno tento rok sprevadzkujem, tak cakam ze pribudnu 1-2 starty denne koli malemu zasobniku TUV ktory asi cirkulacia 2x za den vymlati...
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo problem nie je ani tak v tom ze cirkulacia vymlati zasobnik , ako v tom ze ho premiesa. Uz mas elektromer na TC ? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj nemaam. Ale mal by som tu mat do mesiaca elektrikara, tak dobre ze mi pripominas, skusim ho poprosit, ci nenajde nejaky vyradeny elektromer, co by mi tam supol... Tak aby ho nepremiesala je asi treba nastavit obehove cerpadlo na absolutne najnizsi mozy vykon, povedzme liter za minutu, alebo menej. Ci blbost? 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@abobo nepomoze. Ja mam nastavene nahrievanie na 47C a zacne nahrievat ak klesne vrch pod 42C. Mam specialny vstup na bojleri na cirkulaciu, takze miesa len vrch, ale aj tak to nepomoze.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj @abobo @kubanec83 Páni len tak zo zvedavosti keď píšete že vám TC zopne 3-4x ale na akú dlhý čas???
Odpovedať
Profilova fotka
@logo22 na aky je treba :). Kompresor ma za tych 5 rokov nabehanych 3814 h.
Odpovedať
1
2
32
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?