Plynový zásobnik skusenosti

Zdravím, máte niekto plynový zásobnik? Ste spokojný s týmto sposobom vykurovania? Ak by sme sa pre zásobnik rozhodli premýšlame o polozapustenej nádobe (0FLAGA). Na pozemku bohužial nie je plyn. 1. varianta bolo tepelne čerpadlo vzduch - voda, no to nam švagor s nemecka po konzultacii s ludmi ktorymi to tam pouzivaju dost dlho neodporucal. po 3 - 4 rokoch vacsinou zacinaju problemy poruchy... Jeho technik nam ako prvu moznost u nich velmi rozsirenu odporucil plynovy zasobnik alebo pelety (co sme aj premyslali) Dakujem za skusenosti
Odpovedať
@joohny nemam to. Kamarat to ma ale nebol s tym velmi spokojny, je to pomerne drahe aspon podla jeho slov. On lutoval ze si nedal nejaku inu alternativu. Ja by som asi rozmyslal na tvojom mieste nad cerpadlom. Mam kolegu co kuri normalnym elektrickym kotlom a tiez je spokojny. Treba si zratat pre a proti.
Odpovedať
Profilova fotka
@joohny Otázka stojí, ako ste na tom ekonomicky. Vykurovanie plynom zo zásobníka patrí medzi najdrahšie. Plnoautomatický peletový kotol je na tom, čo sa týka komfortu, takmer ako zemný plyn a cenovo veľmi podobne. Pozrite si v pokoji tento link: http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a... - a dosaďte si do políčok s premennými údajmi parametre Vášho objektu, počet osôb, lokalitu.... - apod. A hľadajte kompromis medzi investičnými nákladmi, prevádzkovými nákladmi, komfortom užívania apod... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ak nemáš na pozemku plyn, asi by som šiel na pelety. Lacnejšie je drevo alebo tuhé palivo, ale tam na nejakú automatiku zabudni ;-)
Odpovedať
@joohny dajte si kvalitné TC vzduch vodu cez dotaciu a mate vystarane. Kvalitne maju automaticky 5 rocnu zaruku
Odpovedať
@gkrivanek ano to viem nibe dokonca 10 rokov na kompresor.. no podla skusenosti servisaka z nemecka odchadza vela veci okolo toho...
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek TC vzduch-voda urcitie nie je vhodna na sever slovenska.
Odpovedať
Profilova fotka
My máme zásobník od Probugasu. Máme ho voľné stojaci 2200l. Ak natankujeme do plná, tak nám vydrzi skoro 2 roky - to tým plynom kurime, zohrievame tuv a varíme. Cez leto býva vždy akcia na plyn, tak vtedy vždy dotankujeme. Lebo cena je aj o 20% nižšia ako bezne v roku. Čo sa týka plynu samotneho, tak cenovo to nie je na bankrot. Mňa viac stvu tie fixné náklady za prenájom , servis, technické správy - to u nás robí niečo vyše 300€, čo už je dosť. Teraz staviame druhý dom na susednom pozemku a ideme radšej do tepelného cerpadla.
Odpovedať
@sgt jaj to som nevidel ze sever. Tam nedobre
Odpovedať
Profilova fotka
@carolinka No veď o tie náklady na prenájom nádrže ide..... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Profilova fotka
@carolinka dobry den. Ste este aktivny?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?