Plynový krb a vaše skúsenosti

Ahojte...Máte niekto skúsenosti s plynovým krbom? Budem vďačná za akékoľvek informácie :)
Odpovedať
1
2
http://www.facebook.com/#!/pages/TOP-...
Odpovedať
Plynový krb je super, keď chceš mať teplo hneď, dá sa regulovať a nezaberá veľa miesta. Jeden mám doma. :-) Vývod mám na fasádu, takže bez komína. V obývačke mám krásne teplúčko, keď prídem domov... Pýtaj sa konkrétne, poviem, ako to vidím po niekoľkých mesiacoch užívania.
Odpovedať
@itime som rada, že sa aspon niekto ozval :) Môžeš mi prosím povedať od ktorej firmy máte krb a koľko vás vyšiel?
Odpovedať
Firma GEMMY z Prešova, dodávajú krby v rámci celého Slovenska a stál nás dokopy cca 2 a pol tis., vybrali sme si taký, čo mal najkrajší plameň.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Oživujem tému, poprosím Vás o skúsenosti s plynovým krbom - aj dobrý tip na krbovú vložku Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Plynový krb je pohodlný, lebo s dialkový ovládačom sa dá zapnúť a vypnúť. Netreba čistiť, pridávať drevo. To je určite pro. Zas na druhej strane nedáva tú istú atmosféru ako pravý oheň a po ukončení horenia ani neodovzdáva tak dlho teplo ako krb na drevo. Plynový krb je resp. plynový kotol v izbe vo forme krbu.
Odpovedať
Pohodlné, jednoduché, pekné, kúry. Odporúčam len ako doplnok, lebo plynový krb má dosť veľkú spotrebu (aspoň pre mňa), stredný výkon cca 10 kW spotrebuje približne 53 centov / hod. Skúste pozrieť HT Design.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Caute prosim vas mate niekto plynovy krb uz dlhsie odskusany a riadne fungujuci..neviem sa stale rozhodnut..a este jedna otazka mate niekto skusenost s firmou HT-design..dakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@itime ahoj, ako sa ti osvedčil plynový krb?? Chcela som klasicky na drevo ale manžel sa vzpriecil, vraj je to pohodlnejšie a vyzerá to rovnako, tak uz je asi rozhodnuté. Nie je z toho cítiť zápach? Hreje rovnako ako klasicky? Ja mam trochu fóbiu z plynu z detstva keď som vždy v kuchyni cítila plyn, preto aj budem mat indukciu. Dik
Odpovedať
Profilova fotka
@marienka77 ako si sa nakoniec rozhodla? Osvedčil sa ti plynový?? Dik
Odpovedať
plyn vôbec necítiť, lebo je oddelené spaľovanie, spaľovacia komora je uzavretá. Strašne dobré je, že si ho zapneš hocikedy. Nemusíš čakať na teplo, je tam hneď. Kamoši nechceli na plyn a teraz si v krbe kúria raz za rok a to boli neskutoční nadšenci dreva.
Odpovedať
@jaroh29 S HT-design skúsenosti nemám, len som počula, že sú drahší ako iní, poznám gemmy, majú lacnejšie aj drahšie krby a plameň je neskutočný.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@itime ahoj prosim ta ak to nie je tajomstvo aky mas krb od gemmy a kolko ta stal na komplet..ja mam naceneny luna 130 mam pocit ze sa vola sklo ma dlzku 130cm plus som si tam este nejake veci naviac dal nacenit ako je podsvietenie a vseliake ine hlupoty..a nacenili mi to predbezne na komplet aj s montazou nejakych 7000eur..dakujem
Odpovedať
Fúha... slušnú cenu ti dali... ja mám od gemmy - majú predajňu v bratislave a v prešove a vyšlo ma to oveľa menej. Pozri www.gemmy.sk a určite im zavolaj, dá sa s nimi dohodnúť aj zľava. V montáži máš aj obklad doskami?
Odpovedať
@jaroh29 ja mám od nich Metro 100, ale je aj Metro 130 a ekonomická verzia Global 120, tam bola cena za krbovú vložku okolo 3.100 s DPH, pokiaľ si pamätám.
Odpovedať
Ano je to komplet krb aj s obkladmi a vsetkym proste len stlacim dialkove a kurim..dakujem pozriem si to..
Odpovedať
@bambula626 Ahoj, super ja som veľmi spokojna :) žiaden bordel okolo krbu, iba zapnes a uz kuri :) Mam od HT-Design model Luna RD1000.
Odpovedať
@jaroh29 My mame od HT Desigh plynovy krb :)
Odpovedať
Ahoj dakujem pekne tak to som rad ze ste spokojny aspon nemusim riesit nic ine..
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Jednoznačne odporúčam plynový krb. Zvolil som krb od firmy HT design. Keďže som potreboval poradiť, boli ochotní mi s čímkoľvek pomôcť a vypracovať pre mňa aj cenovú ponuku. V minulosti som mal aj elektrický od inej nemenovanej firmy, možno to bolo aj tým, ale nebol som s ním vôbec spokojný.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Drvivá vacsina HT- design. My sme sa rozhodli pre plyn. krb Planika Maestro. Tak uvidíme. Postavený už je, ale ešte v ňom nehorelo.
Odpovedať
@pistikus plynovy krb ,to co je za chobotina...krb je krb a v krbe sa kuri drevom...
Odpovedať
@daralbajda tak chobotina ako chobotina. Vykon to ma. Teplo od toho je. Efekt to ma. Drevo nepotrebujes. Neprikladas. Kazdy mame ine preferencie.
Odpovedať
My mame tiez plynovy krb, od firmy Dru, a spokojnost maximalna. Ma pre nas vela praktickych vyhod, plus rozhodla aj vizualna stranka, pri klasickom krbe by sme museli robit vela kompromisov.
Odpovedať
@pallacinka plynový krb....to potom je ešte taký elektrický čo plamienky farebné preskakuju.... A keď sme boli mladí tak sme pri ňom ležali,do ohniska pozerali na jeseň drevo pokalali, drevo nanosili....plynový krb,elektrický krb....to sú fakt 🐙
Odpovedať
@daralbajda Ja ti to neberiem, kludne si maj klasicky, ak ti taky vyhovuje. Je rozdiel, ci zijes niekde na dedine a "vyzivas sa" v tom, ako si pripravis drevo, potom ho nosis dnu a vynasas zasa popol. My mame momentalne dost uponahlany zivot, dom mame v centre velkomesta, takze nam vyhovuje, ze s tymto nemame ziadne starosti. Mozno pri dalsom domoe, ked budeme na dochodku a byvat niekde na samote, budeme rozmyslat inac, ale teraz ten krb uplne vyhovuje nasim poziadavkam (aj stylu domu- mame moderny dom a vizualne by sa nam sem normalny krb ani nehodil).
Odpovedať
@pallacinka tak potom to čo máš nie je krb,ale snobstvo
Odpovedať
@pistikus napadla ma ešte jedna vec "robertko-vibrator ,priemer to má ,dĺžkou to má ,kmita to.....no nie je to ono...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?