Plynovy kotol

Chcem sa opytat aky je rozdiel medzi plynovym kondenzacnym kotlom so vstavanym zasobnikom a externym? Vyhody a nevyhody. Taktiez ma zaujima aky vybrat kotol do sice stareho domu (tehla 45cm) zatepleny 8cm mineralna vlna, podkrovie 30cm. Dom rozloha 130 metrov sv. Urcite kotol s odvodom spalin turbo a ktory bude stihat ohrievat dost teplej vody (aby pokryl 150l klasicky bojler). Trochu sa obavam kotlu so zabudovanym zasobnikom ci bude dost teplej vody. Napiste vase skusenosti. Dakujem
Odpovedať
Viessmann vitodens 100w 26kw s externym 120 l zasobnikom cena 1620€ Zaruka na vymennik 10 rokov na kotol 5 rokov.
Odpovedať
keby ste mali bojler "obojzivelnika" mohli by ste kupit kotol turbo bez zasobnika ci uz externeho alebo zabudovaneho. Predpokladam ze mate radiatory, plastove okna??? obyvatelne podkrovie?
Odpovedať
Profilova fotka
katka skôr by som volil externý zásobník, ktorý je nabíjaný cez trojcestný ventil od kotla. Pokiaľ máš miesto tak určite rieš túto variantu. Tak ako poradil už gkrivanek. Na trhu je veľa značiek čo ponúkajú túto kombináciu. Ja osobne robím so značkou Vaillant kde je v akcii táto zostava vrátane ekvitermickej regulácie za 1700eur. A troška vysvetlím vstavaný zásobník. Je to nevyhnutnosť pri inštalácii kde nieje miesto na inštaláciu zásobníka a chce mať človek aký taký komfort teplej vody. A teraz tá podstatná vec prečo ak je miesto nedať kotol so vstavaným zásobníkom. Zvyčajne ten vstavaný zásobník je malolitrážny cca od 20 do 45l. Kežde je malý objem a treba ho rýchlo nahriať tak sa voda v ňom ohrieva nie cez trubkový výmenník a trojcestný ventil ale cez lamelový výmenník, ktorý je síce veľmi výkonný ale náchylný na upchávanie vodným kameňom. Čiže takýto kotol má nákladnejší servis a ako je známe servis niečo stojí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?