Plynovy kotol WOLF - hlucnost

ahojte,...chcem sa spytat , ci sa stretol niekto s tym , ze by novy kotol produkoval taky hluk, ze to pocut v celom byte. Byt je len dvojizbovy a zial technicka miestnost susedi aj so spalnou aj s obyvackou. No napriklad moj otec ma 15 rocny kotol priamo v izbe pri posteli a ani nevie o tom , ze tam je. Je to tehlova novostavba a reklamacia je marna. Vraj je hlucnost v poriadku. No ja mam v byte 24h denne hluk v podobe monotonneho tonu a je to na zblazdnenie. Ked som to meral (samozrejme nekalibrovanym meranim) tak som nameral hluk 40dB v spalni. A to je nonstop. Vlastne som si vsimol , ze to stichne vtedy, ked zacne zohrievat vodu do zasobnika. Ale to je preto , ze z neviem akeho dovodu vtedy vypne obehove cerpadlo a kurenie vtedy nejde. Aj to sa mi zda divne. Teda ten hluk zrejme vytvara prietok vody kurenia cez kotol. Vedel by mi niekto poradit co s tym? Uz som zufaly. dakujem za kazdu radu. Caute.
Odpovedať
@dengy to že kotol pri ohrievani vody nekúri ja správne. Kotol buď kúri alebo ohrieva vodu. Vlastne si identifikoval čo hluk spôsobuje a teda obehove čerpadlo. Ak vravíš že ide nonstop predpokladam že kúriš na ekviermiku (podľa vonkajšieho čidla) Máš ja vnútorný terostat? Kúriš do radiatorov alebo do podlahovky? Ak máš vnútorný termostat neskúšal si časove programy na kúrenie aby to kotol povedzme v noci nekúril?
Odpovedať
ano je tam ekvitermika. Vnutorny termostat nemam, lebo je to taky bytovy dom. Je nas tu 5 susedov. Teda kotol kuri vsetkych 5 bytov. Rozmyslal som nad tym , ze v noci by v podstate ani nemusel kurit , ale ktovie ako sa k tomu postavia susedia. Ak som inak cez tu riadiacu jednotku prepol iba na ohrev vody, tak to blbe obehove cerpadlo kurenie sa aj tak stale tocilo. Ale nechce sa mi verit , ze by v dnesnej dobe bolo ok aby kotol tak hucal. Ono aj v radiatoroch velmi hlasno sumi voda cez ventily. Odvzdusnene su. A to robi vsetkym susedom. Ja som popriskrcoval na radiatoroch aspon spiatocky a to sumenie utichlo. Neviem teda, ci to je spravne , ale kuri to a je to tichsie. Inak to sycalo neskutocne.
Odpovedať
@dengy moji rodičia majú Wolf kotol viac ako 20 rokov a hlučný bol len vtedy keď mu hrabalo a odrazilo sa to aj na blbnutí s ohrevom vody či na kúrení. Inak je celé roky jeho chod tichý. Nič rušivé. Byť tebou volám servisáka.
Odpovedať
@jabadaba ved prave servisak sa vyjadril ze hluk je ok...Najhorsie je , ze sa s mnou ani nebavil. Reklamoval som to u developera. A ked som pytal kontakt na tu firmu , co robila to kurenie , tak developer (CERE INVEST) my odpovedal , ze mne by bol ten kontakt na nic. Takze asi tak. Podnikanie na slovensky sposob.
Odpovedať
@dengy no tak zavolaj servisaka nech sa na to pozrie mozno by stačilo znížiť otačky čerpadla ale otázne aky to bude mať dopad na kúrenie pre teba aj susedov. podla mňa keď je to pre 5 bytov nastavili tam pri spustení čerpadlo na 100% a preto je to take hlučné
Odpovedať
No, ak je zaveseny na stene, tak predpokladam, ze hluk sa nesie prave tou stenou. Ja mam Immergas a na stene kde je zaveseny je ho tiez pocut ale mne tato stena susedi so spajzou takze je mi to jedno lebo inde ho nepocujem. Paradoxne priamo pri kotli je to tichsie ako na opacnej strany steny = stena funguje ako "zosilovac", tiez to odhadujem okolo 40dB a tiez ho produkuje obehove cerpadlo. Nie je to ziadny silny hluk ale v spalni alebo obyvacke by mi to urcite vadilo. Podla mna je kotol v poriadku, skor by som sa zameral na odhlucnenie v styku kotol-stena. Inak, projektant vasho domu bol hovado ked naplanoval technicku vedla obytnych miestnosti!
Odpovedať
@stokibb presne to som chcel navrhnut technikovi. Ci nemoze znizit otacky cerpadla. Ono je tam na cerpadla aj prepinac troj polohovy. Teraz je to na jednotke. Teda daju sa este regulovat otacky aj riadiacou jednotkou z kotla? K tej je vlastne to cerpadlo aj pripojene.
Odpovedať
@dengy tak ty máš ešte 1 čerpadlo mimo kotla? ktoré je na stupeň 1 z 3? No v riadicej jednotke kotla sa dá pravdepodobne regulovať min a max výkon čerpadla ale keď to máte takto po prepájané aj s externým čerpadlom tak v tomto ti ja nepomôžem. možno väčší odborníci tu na fore ale aj to budu asi potrebovať minimálne foto ako je to pozapájané.
Odpovedať

Odpovedať
@dengy Toto bude oriesok. Urcite by som to reklamoval u developera. Lebo aj keby ste kotol zavesili na konstrukciu mimo steny (alebo odlhlucnili od steny) tak sa hluk bude niest rozvodmi, sice vyrazne menej ale stale bude. Tie treba tiez oddelit od steny.
Odpovedať
@danculd a rovno za kotlom je moja spalna :( ...z developerom by som to videl jedine na sud...ten nie je schopny mi odovzdat ani len kluce od schranky...(tu idem vypacit a kupit si novy zamok) ...peniaze maju a viac uz robit nemienia ak ich to ma stat nejake usilie...uvazujem nad zvukovou izolaciou steny zo strany mojej spalne...len tiez sa bojim , ci by to neboli vyhodene peniaze...je to drahy spas co som pozeral na nete
Odpovedať
@dengy Hm, tak to nezavidim. Zvukova izolacia z tvojej strany, takzo povedat, mozno by pomohla ale hluk sa moze sirit aj stropom podlahou a vtedy by to boli vyhodene peniaze. Urcite by vyrazne pomohlo prestahovanie toho kotla na inu stenu, co najdalej.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dengy ako si prišiel k tomu bytu, to treba vrátiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@dengy pravdepodobne sa bijú dve čerpadlá...kotlové a za anuloidom. Treba to vyladiť a skontrolovať či je anuloid v poriadku,odkaliť a vyčistiť aj filtre.
Odpovedať
Ked nahrieva vodu ide len kotlove cerpadlo,krivanek ma pravdu,len naco tam je anuloid na taky domcek...chyba je zrejme v tom sekundarnom cerpadle..
Odpovedať
Profilova fotka
anuloid je náhrada trojcestného ventilu, kotolňa vyzerá pekne ale tak, ako ste nastavili Vaše radiatory, treba všetky, buď podľa výpočtu z projektu, alebo skusmo. Bohužiaľ, budete sa musieť spojiťs odborníkom na kúenie a reklamovať projket kúrenia (ak nie je podrobný a vyhovujúci ) , montáž (ak nebudú dostatočné doklady z montážneho denníka) až po projekt stavby pre nevhodné konštrukčné riešenie. Ale ja by som na to nervy nemal. @dengy
Odpovedať
... a filter dohora... A tuším tam aj pozink vidím. Ach jaj...
Odpovedať
A hadička z kondenzu ide priamo do odpadovej rúry, bez lievika. Celé to treba vyregulovať (ak to na tých Stromaxoch už nie je), prezačiatok skúsiť ubrať na tom čerpadle...
Odpovedať
@dengy to je sila teda.... inak k tým servisákom, aj naši mali problém zohnať vôbec nejakého. Šlak ich triafal, po celej BA sa sotva našiel jeden, ktorý pracoval s wolfom a vedel prísť do pár týždňov...ale potom voľakoho zohnali našťastie. Skúsim sa ich spýtať na kontakt, ak ho ešte majú, čo predpokladám, že hej a dám Ti ho do IP, len či Ti to pomôže ak si z okolia TT. :-S P.S. naši majú kotol priamo u seba v byte, len pre ich byt.
Odpovedať
@dengy mne huci tiez, nehuci onehibe ale huci cely kotol, proste ako ide ventilator jori plyn cele to huci a prenasa sa na stenu ktora rezonuje. Ako inziniery vo viesmane su dost blby, urcite by som kotol zavesil na nejake silenbloky. Ked som ho podlozil dole ako sa opiera o stenu makou penou pomohlo ale stale huci, budem musiet spravit dakedy ram - akoze nohy na ktore do polozim a trosku podnihnem aby nevysel celou vahou na stene. Skus zatial aspon podlozit daky molitan kde sa opiera o stenu.
Odpovedať
@jan45 anuloid je náhrada 4 cestneho ventilu...málo znieť správne......,aby boli okruhy nezávislé hydraulicky oddelené ,ináč anuloid nie je originál kurenarske riešenie..p @jabadaba každý predá a vychvalili svoju škatuľu ,len potom nemá k tomu kto prísť.jednoznacne ak kotol tak Protherm.. @sysell ak chceš mať problémy kúp si viessmann.sekundarne čerpadlo za anuloidom musí byť min i10 % slabšie ako kotlove ,taká je zásada anuloidu aby proste podávalo vodu ďalej ,ináč bude kotol prehrievať a cyklovat..tak ma to učili...
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda správne, ale kúrenárske riešenie to je dávno, len sa používalo na väčších zariadeniach, tu je skoro zbytočné, pretože kúri radiatormi.
Odpovedať
@jan45 , @daralbajda o akom anuloide tu vlastne hovoríte, ja tam také niečo vôbec nevidím a ďalej radšej nepokračujem.
Odpovedať
Žeby to čierne s manometrom a automatom...? :-)
Odpovedať
ved to...reklamovat...vieme ake je podnikatelske proztredie na slovensku...developer mi dal stanovisko , ze jeho dodavatel sa na to bol pozriet a je to v poriadku...takze sud?...na slovensku?...nasiel som jeden kut v izbe , kde to rezonuje vyrazne slabsie , takze mam aspon miesto na spanie...a riesit to budem musiet...predsa ma to stalo desatky tisic euro...takze nech to trva kolko chce, jednoznacne to nemozem nechat tak...vdaka za rady...asi budem musiet zohnat nezavisleho odbornika a dat spravit akreditovane meranie hluku...a peniaze a peniaze...
Odpovedať
@dengy netreba ti nič,nech niekto pozrie výkon čerpadla na kotli a na sekundárnu za anuloidom ,a treba poriadne odvzdusnit ,výkon čerpadla toho zeleného treba nastaviť tak aby sa " nebilo" s kotlovym ešte môže byť problém že niektoré z tých čerpadiel nie je elektronické .to by ale už nemalo byť.skus poriadne odvzdusnit
Odpovedať
Ešte pozerám tie stromaxy-cervene ventily,niektorý bude moc zatvorený,je malý prietok a preto susti...akurát je riziko že to rozladis , to je bytovka?
Odpovedať
@daralbajda to máš pravdu, je to tak. Takže Protherm sa Ti osvedčil ako naj voľba?
Odpovedať
@dengy od milého developera máš nárok požadovať zľavu z ceny bytu a to výraznú, ja by som šla touto cestou. Byt je znevýhodnený umiestnením kotla pre celý dom, nemôžeš mať predsa rovnakú cenu bytu ako tí, ktorých sa hluk z kotla netýka! Buď to teda zaizolujú a odhlučnia na svoje náklady od developera alebo Ti značne zlavia z ceny bytu a vrátia Ti nemalú sumu.
Odpovedať
@dengy tiez som bola znechutena hlucnostou kotla, u nas stacilo podlozit gumene kusky aby sa nedotykal steny. A uz kotol vobec nevnimam.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?