Plynový kotol ATAG A244EC - skúsenosti?

Pozdravujem. Práve sme pri dome a riešení ÚK vo fáze výberu kondenzačného kotla. Veľmi ma zaujal kotol ATAG A244EC. V predajni mi ho majiteľ veľmi chválil. Na webe som o ňom našiel až 1 recenziu. Preto by ma zaujímalo, čo z celého pokecu okolo kotla je marketing a čo sú reálne skúsenosti s touto značkou. Nakoľko nieje na trhu až tak etablovaná ako iné zahraničné značky kondenz. techniky. Cena vzhľadom k deklarovaným parametrom je tiež celkom priaznivá dákych 1680 bez DPH. Poprípade hodnotenie aj iného tipu kotla od ATAG-u. Ďakujem Vám.
Odpovedať
1
2
Pozri si recenzie na zahraničných stránkach. Samé pozitíva. Je veľmi tichý a úsporný.Je zaujímavé, že som o ňom nepočul až kým som nezačal riešiť aj ja aký kotol. Teraz mám (mal som :-D ) Protherm Panter 24 KTO slúžil 11 rokov a to len jedna výmena RJ počas používania, asi zázrak. Ja idem tiež do ATAG A244EC po overenom odporúčaní. http://www.tzbportal.sk/kurenie-voda-...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Chcem sa spýtať ako ste spokojný s kotlom? Tiež uvažujeme o jeho kúpe. Ďakujem
Odpovedať
Ahoj, mám A200, nakoľko som riešil externý zásobník, teraz beží druhú zimu a môžem o ňom napísať snáď len jedno - ani neviem, že ho mám. Proste on si veselo ide tak, ako má, voda vždy pripravená, v dome príjemne teplo a ak by som občas nezháňal niečo v garáži (kúsok od technickej), aj by som zabudol, že tam je :D Tichý, snáď aj úsporný. U mňa spokojnosť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Dobry den, nemali ste problem zohnat na tento kotol revizneho technika?
Odpovedať
Co sa vam na tom kotli tak paci? Ma velmi vysoky spodny vykon 6,8kW, co je pre dnesne novostavby brutalne vela a cena nie je tiez nejaka extra dobra. Navyse zohnat na to technika bude tiez "zaujimave", hlavne cez nejake sviatky, lebo Murphy je svina :-).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ako ste spokojný s atagom ?
Odpovedať
Ja mam ties Atag asi mesiac zatial som spokojna a vyhoda je v tom ze nemusim 5rokov robit reviznu spravu .A cena neni az tak vysoka mna stal 1700e.za mna spokojnost ale uz len aby sa nam vydarel .
Odpovedať
ATAG A244Ec mám 7 mesiacov, zatiaľ bez problému, iba pri TUV npr.pri sprchovaní sa po prerušení odberu vody a po opätovnom otvorení kohútika príde na chvíľku chladnejšia voda (dosť nepríjemné) potom už je dodávka teplej vody konštantná.TUV mám v režime EKO a mám domácu vodáreň, kde tlak vody kolíše medzi 2 až3,8bar.Neporadí niekto čo s tým?
Odpovedať
@srlinka taku blbost ze 5 rokov nemusite mat od kotla reviznu spravu Vam kto povedal?
Odpovedať
@gkrivanek Ten co my robil kotol a daval my reviznu spravu.alebo sa mylil a treba kazdy rok.Takja uz neviem komu mam verit.
Odpovedať
@srlinka vyrobca kotla to ma v zarucnych podmienkach. Udrzbu to vyzaduje kazdych 12 mesiacov. Problemy maju po 12 mesiacoch expanzomaty a zanesene kondenzacne sifony.vsetko ostatne vydrzi.
Odpovedať
... každý výrobca - okrem ATAG - to má v záručných podmienkach. Sám som si ho vymenil doma za 4 r. nerezový kondenzačný kotol (od oveľa známejšej značky) Atag je jediný výrobca kotlov v európe, ktorý nevyžaduje pravidelný ročný servis, samozrejme že to nie je ani podmienka štandardnej 5 ročnej záruky na kotol. V príručke ku kotlom je uvedené: odporúčaná vizuálna prehliadka - po 2rokoch odporúčaná servisná prehliadka - po 4 rokoch ! nepodmieňuje však 5r. záruku ! Pozn.: požiadavky na servis určuje výrobca, aby mal zabezpečenú funkčnosť kotla min. počas záručnej doby. Požiadavku na revíziu kotla "vyhradeného plynového zariadenia" definuje vyhláška 508/2009, na rozdiel od servisu sa nejedná o účinnosť, či spoľahlivosť kotla, ale o bezpečnosť plynového zariadenia. ATAG má pozíciu priekopníka v oblasti technológie, parametrov a dizajne kondenzačnej techniky. Jedinečnosť tejto kotlovej techniky potvrdzujú mnohé výsledky spotrebiteľských testov a udelené certifikáty. viď. napr.: http://www.atagverwarming.nl/over-ata...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@srlinka servis kotla stačí raz za 4 roky. pokiaľ si ani tento servis neobjednáte, záruka na výmenník aj tak platí 5rokov. Toto si však môžete ľahko overiť u importéra kotlov - firma Certima s.r.o. Bratislava.
Odpovedať
@marianst A244 je kotol s prietokovým ohrevom TV, u ktorého sa dá nastaviť komfortný, alebo ekonomický spôsob ohrevu TV. Ak chcete mať stabilnú teplotu TV na výtoku z batérie, dá a to riešiť zapojením cirkulačnej sľučky od najvzdialenejšej batérie a v nastavení kotla na komfortný ohrev TV (parameter P684 - B1=ON) Dosiahnete tým komfort ako u zásobníkového ohrevu TV ale s cca 35% úsporou plynu za TV oproti zásobníku.
Odpovedať
@gkrivanekaj keď sa vám to nepáči, je to fakt. ročný servis nie len že výrobca nevyžaduje, nepodmieňuje ním ani záruku, ale naviac tie kotly skutočne aj po 5 rokoch bez čistenia sú v lepšom stave ako mnohé iné značky po 1 roku prevádzky. To samozrejme nemám z čítania reklamných letákov, ale z osobnej praxe. pozn.: "revízia" kotla, ktorú na slovensku definuje vyhláška 508/2009 nie je servis kotla !
Odpovedať
@danculd spodný výkon kotlov Atag je všeobecne16% z menovitého výkonu kotla, čiže napr. u A200S či 203C - 4,4 kW, a.p. V celom rozsahu modulácie má však max. účinnosť - dnes už ako jediný výrobca na našom trhu ju v oficiálnych technických podkladoch definuje podľa normy EN677 ! všetci ostatní prešli na DIN a i. (marketing) Pri dnes bežne používaných nizkoteplotných vykurovacích systémov s veľkou tepelnou kapacitou (zotrvačnosťou) ako sú napr. podlahovky , nižší spodný výkon nemá žiadnu výhodu...
Odpovedať
@gelo28 Firma Atag je jedna z prvých výrobcov kondenzačných kotlov na svete, ale u nás sa predáva cca 5 rokov. Je to jediná firma, ktorá neinvestuje ani euro do reklamy, čiže cena ktorú platíte za kotol je len cena výrobku (bez nákladov na reklamy). Jediná reklama je spokojnosť zákazníkov, preto je dobré, ak si ľudia vymieňajú reálne skúsenosti (nie marketingové frázy, alebo tvrdenia konkurencie, ktorá ma obchodnú politiku postavenú výhradne na marketingu)
Odpovedať
@andrea000 mám A244EC 5 rok a som s ním max. spokojný. Som projektant TZB a mal som v minulosti v dome aj drahšie značky kotlov, no Atag je iná trieda...
Odpovedať
@nikuss Ak potrebujete servisáka vo Vašom okolí kontaktujte importéra - Certima s.r.o. Bratislava. cca pre rokom som mal info, že na slovensku majú certifikovaných cca 250 technikov.
Odpovedať
@technik_za Diky.TAk sme si dobre vybrali.
Odpovedať
@technik_za ano netreba reviziu ani udrzbu zariadenia potom to po 3 rokoch bez toho vyzera takto! Presne viem ako vyzera kotol po roku dvoch a troch mam ich v sprave cez 500. Zive priklady foto dole A mnoho dalsich ku ktorym som sa dostal ked v nich expodovali expanzomaty! Ked sme kotol nasli 5 m od povodneho miesta kde bol umiestneny a to pisem o max 15 rocnych nastennych kotloch. A cuduj sa svete co mali spolocne ?! 3-4 a viac rokov ich nikto neotvoril. Podla mna je to len a len spinava praktika predajcu aha berte moj vyrobok ja nevyzadujem udrzbu a zaruku mate. Som zvedavy ako vyreklamujete 3 rocnu expanzku z toho kotla ktoru nikto nedotlakoval 3 roky a ma prasknuty vak.
Odpovedať
@technik_za Dakujem za radu
Odpovedať
@gkrivanek To by ma zaujimalo,ze preco exploduje expanzomat? Lebo pri expanzomate mimo kotla ma byt uzatvaraci ventil + ochranny ventil ktory pri vyssom tlaku odpusta vodu-tlak zo systemu ked pamatm ci? Ked to mozem tak laicky napisat a pri zabudovanych expanzomatoch v tychto kotoloch je to ako ? Nech sme v obraze ,ze co sa tam ma ,,dokaslat,, . Vopred dakujem za odpoved :-) Inak caka ma teraz u maminy vymena plynoveho bojlera na vodu ktory sluzi uz 14rokov a ani tyc v nom nebola menena,ze rozmyslal som ci jej namiesto bojlera nedam novy uspornejsi plynovy kotol + ohrev vody a stary funkcny pkm by som nechal zapojeny hoci sa pouziva len mesiac v roku ked su mrazy inak si mama dotapa drevom :-) Len vybrat novy kotol za dobre prachy co sa nebude po 4 rokoch kazit je na dlhe citanie a vypytovanie sa xy ludi a kazdy chvali svojho boha :-D
Odpovedať
@gkrivanek len aby bolo jasné, ja nie som predajca, ani inak spriaznený so žiadnou značkou. Je veľa firiem na našom trhu, ktoré mi za spustenie, či naprojektovanie ich techniky platia značné provízie, no našťastie ja nie som od toho závislý natoľko, aby som nemohol byť nezávislý. Atag ako jediný výrobca kotlov dáva 5 ročnú záruku bez podmienky ročného servisu. Tento fakt nie je žiadny reklamný trik, pretože by to mohol urobiť každý. Je to však založené na patentovanej konštrukcii výmenníka a kotla, ktorá je diametrálne odlišná od všetkých konštrukcií koltov všetkých ostatných výrobcov. https://static.4nets.sk/photo/96/8878... - napr. takto vyzerá výmenník Atag po 3 rokoch prevádzky bez akéhokoľvek servisu. To že to ani mnoho odborníkov nepozná je bohužiaľ dané tým, že atag neutráca žiadne peniaze za reklamu a nemajú expanzívnu obchodnú politiku. Doporučujem Vám naštudovať si tieto kotly aby ste si to vedeli porovnať s tými kotlami, ktoré poznáte. pozn.: len pre zaujímavosť, poznáte nejaký iný plynový, kotol ktorý by mal pri plnom výkone a teplotným spádom delta t=65°/50° teplotu spalín 20°C ?... pozrite si Atag A244EC....
Odpovedať
@gkrivanek ...ešte k obrázku kotolne, ktorú ste tu zverejnil. Takýto prípad až tak nesúvisí s použitým kotlom, či expanzkou, ale s nesprávnou inštaláciou bezpečnostných prvkov. Nefunkčná expanzka sa prejaví zvyšovaním tlaku pri zvyšovaní teploty vykur. média, čo pri prekročení tlaku (spravidla u malých kotlov 2,5 až 3 bary) otvorí poistný ventil a tlak klesne. U kotlov Atag však ani k tomuto stavu nikdy nedôjde, pretože pri prekročení tlaku nad 2,7 baru kotol vypne, čiže prestane ohrievať vykurovaciu vodu, takže tlak sa nikdy nezvýši nad uvedenú hodnotu. Ešte predtým Vás kotol upozorní na zvýšený tlak hlásením na termostat (pokiaľ ho použijete )
Odpovedať
@technik_za sú už kotly atag 5 rokov zabudované na Slovenskom trhu?lebo aj poisťovňa sľubuje kým nepríde k poistnej udalosti,no a potom sa krúti.....neverím takýmto ťahom ,to ako keby si auto 5 rokov nemusel kontrolovať a dajú ti záruku...
Odpovedať
... pokiaľ ja viem, na slovenskom trhu sa predávajú od r. 2012. Ja som zatiaľ spúšťal cca 85 kotlov Atag a riešil som jedinú opravu a to výmenu pohonu 3-cest. ventilu TUV/UK. Importér je Certima BA odkiaľ mi bezplatne poslali pohon a zaplatili aj práce a dopravu k zákazníkovi. Zatiaľ nemám s nimi inú ako pozítívnu skúsenosť (čo dnes nemôžem povedať o žiadnej inej značke...)
Odpovedať
@technik_za kolko sučiastok ma certima na sklade , ako dlho si čakal? neviem ja som o tých kotloch počul asi posledné 3 roky , dobrý kotol začne puštat po 20 rokoch ....
Odpovedať
@daralbajda ... čo majú skladom neviem, zatiaľ som riešil len jednu opravu - záručnú. Po telefonáte do certimy mi ešte v ten deň dal ich obchoďák nový pohon a zaplatili mi aj výmenu vrátane dopravy k zákazníkovi. Nechcem to zakríknuť, ale s inými kotlami mám oveľa viac problémov čo sa týka porúch, či náhradných dielov. Čo sa mi páči najviac, je, že náhr. diel som dostal len za podpis a starý diel som im vrátil. Tak isto to vraj funguje aj v prípade pozáručných opráv, čiže vedia zapožičať bezplatne náhr. diely a zaplatím ho až keď ho použijem. To som však zatiaľ využiť nemusel :-)
Odpovedať
@technik_za pises ako keby si to prvykrat v zivote robil ,Protherm na zapozicku dava uz 20 rokov takze velke skusenosti s tym servisom asi nemas..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?