Plynový bojler so zaloznou elektrickou špirálou?

Existuje takýto bojler? Poprosím typ, alebo link. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@monster7843 v mojej praxi som sa s takým niečím nestretol.
Odpovedať
@monster7843 a aka je vyhoda toho bojlera?
Odpovedať
Profilova fotka
@kkristian Keď zavrú Ukrajinci plyn nezamrznete.. @monster7843 Plynový bojler sa dá pripojiť k elektrickému prietokovému ohrievaču.
Odpovedať
@philos myslim, ze ak nam zavru plyn, tak bude tepla voda nas najmensi problem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
na výtok sa namontuje T-kus, do T-lusa sa dá špirála. Nie je to plnohodnotná náhrada, pretože najväčšie špirály majú 1200W a zníži sa prietok.
Odpovedať
@kkristian @jan45 @poliacik321 @philos Ide o fotovoltaiku na streche a konkretne kam s prebytkom energie v lete. Vyriešila by to DC špirála v takom bojlery, prípadne AC z meniča . Sa mi nechce veriť že nič také neexistuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@monster7843 ja mám fotovoltaiku na streche tiež ale riešenú cez Logitex systém...a prebytky žiadne,aspoň tak som to vypočítal s počtom panelov. Keď sa rozhýbu tý naši ... a začnú riešiť pripojenie do distribučnej siete tak potom navýšim panely. Ale naozaj plynový bojler s el.špirálov neexistuje
Odpovedať
@poliacik321 ak chceš mať niečo z fotovoltaiky aj v zime, musíš system predimenzovat. Samozrejme primerane, nie extremne. Potom zostáva už len efektívne využiť letné prebytky.
Odpovedať
Profilova fotka
@monster7843 zatiaľ riešim len ohrev TUV. Budúcnosť ukáže čo a ako.
Odpovedať
Profilova fotka
Tu je jedna, videl som to na vlastné oči, mňa to dostalo, ja to chcem len je to strašne drahé. Uvidím mam čas na to. http://www.klimainfo.sk/akcie/akcia-n...
Odpovedať
Už som to vyriešil, bude to elektrický bojler s výmenníkom tepla. Výmenník sa napojí na okruh kúrenia čo zabezpečí ohrev TUV vo vykurovacom období a lete bude TUV zohrievat elektrická špirála z fotovoltaiky. Jednoduché a lacné riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?