Odpoveď na príspevok od jkavenka:
Oplatí sa ešte v dnešnej dobe dať zaviesť plynové… @jkavenka Ako, kde a pre koho... Ak sa jedná o novostavbu, teda nízke TS (a ďalšie nutnosti), tak sa dá polemizovať a skôr nie.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@jkavenka Ako, kde a pre koho... Ak sa jedná o n… @frantisekca Nie je to celkom novostavba, prípojka je v plote, už len doviesť do domu a zakúpiť kotol. Doteraz sme kúrili drevom, čo je dosť prácne...Odpoveď na príspevok od jkavenka:
@frantisekca Nie je to celkom novostavba, prípojk… @jkavenka Pri správnom uhle pohľadu a dostatočnom dôvode sa to oplatí. Asi tak. Na detailnejší rozbor je myslím priveľa premenných :-)Odpoveď na príspevok od jkavenka:
Oplatí sa ešte v dnešnej dobe dať zaviesť plynové… @jkavenka jasné, že sa oplatí plyn. Lepšie je dať 3000€ aj s montážou,.... než predávať obličku, aby si mala peniaze na nejaké tepel. čerpadlo... (a to ešte záleží, aké máte doma zimy)Odpoveď na príspevok od petersd:
@jkavenka jasné, že sa oplatí plyn. Lepšie je dať… @petersd Aj ja si to myslím, že to bude najlepšie riešenie.Odpoveď na príspevok od jkavenka:
@petersd Aj ja si to myslím, že to bude najlepšie… @jkavenka no ta, v čom je problém? Utekaj po miestneho kurenára Feriho z nižného konca... 😉Odpoveď na príspevok od petersd:
@jkavenka no ta, v čom je problém? Utekaj po mies… @petersd 😀Odpoveď na príspevok od zacik:
Predpokladam ze sa bavime o dome kde sa kuri radi… @zacik som si istý, že o 10 rokov už nebudú aktuálne ani tepelka. Ba budú priam zakázané a legislatíva nás bude nútiť do nejakého iného (zeleného) marketingového hitu... Tomu ver!Odpoveď na príspevok od petersd:
@zacik som si istý, že o 10 rokov už nebudú aktuá… @petersd Aj túto tému je treba zviesť do zvady? O tom ako nám ide EU po peňaženkách a chce nás ugreendelovať k smrti hladom napríklad? :-)Odpoveď na príspevok od jkavenka:
Oplatí sa ešte v dnešnej dobe dať zaviesť plynové… @jkavenka Do nízkoenergetického domu sa viac hodí tepelné čerpadlo, kedže pracuje s nižším tepelným spádom, čo je vhodné do podlahovky, ale starší som, ktorý nie je nízkoenergetický, aj ked môže byť po rekonštrukcii a zateplený, tak isto je vhodnejší plyn, ako tepelko. Už len principiálne. Tam, kde sa nedá, alebo nebude kúriť podlahovkou, ale radiátormi, tak by tepelné čerpadlo bolo menej vhodné, ako plyn. Takže jednoznačne plyn...Odpoveď na príspevok od toky1:
@petersd Aj túto tému je treba zviesť do zvady? O… @toky1 Trafená hus zagága !Odpoveď na príspevok od zicher:
@jkavenka Do nízkoenergetického domu sa viac ho… @zicher Ďakujem za podrobnejšie vysvetlenie, úplne súhlasím, dáme určite plyn🙂