Plynova pripojka

Profilova fotka
Poradte emoticon rozhodujeme sa ci dat zhotovit plynovu pripojku do domu, projekty vsetko mame lebo sme boli 100% rozhodnutí ze ho urobime, no neviem, nejako rozmyslame,,,, V dome mame ustredne + podlahovka, a plynom by sme len kurili keby sme neboli doma,,, a preto potrebujeme poradit,,,dat alebo nedat???
Odpovedať
@marienka1703 A prečo už nie ste na 100%?
Odpovedať
Profilova fotka
Mi máme iba plynové kúrenie a som spokojná je to na vás. Podľa mňa dať :-)
Odpovedať
@marienka1703 My tiež máme,jasné za komfort sa platí a neľutujeme.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp no lebo kurit sa bude drevom, a plyn by sa pouzival len v pripade ze niekde v zime pojdeme,,,,aby udrziavalo - temperovalo..... tak rozmyslam ci sa oplatí
Odpovedať
Profilova fotka
@marienka1703 plus mame este krb
Odpovedať
@marienka1703 Za akú cenu máte dravo? Budete mať splyňovací kotol na drevo? Myslím že pri súčasných cenách dreva sa plyn oplatí, je to komfortné a lacné riešenie. Prípojka nestojí tak veľa.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp 10m2 u nas vychadza cca 250eur,,, ako plyn by podla mna urcite viac vysiel :) kedze mame radi teplucko :D :D :D
Odpovedať
@marienka1703 Dobre predpokladám 10 priestorových metrov a nie 10 m2? V splyňovacom kotli na drevo sa vyrobí teplo za 0.03 €/kWh, v kondenzačnom plynovom kotli za 0.05 €/kWh. Ušetriť sa dá hrubšími izoláciami, a možno komfortne kúriť plynom. Drevo znamená každodennú prácu. Ako rezerva stačí krb v obývačke, môže byť teplovodný.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp 10m2 mam namysli mnoztvso dreva, a za aku cenu,si sa pytal ,
Odpovedať
@marienka1703 Drevo sa predáva na objem, obvykle na priestorové metre. Jednotky: plm ... plný meter ... kocka s hranou 1 m vyplnená drevom bez medzier, 1 m3 skutočnej drevnej hmoty bez dier prm ... priestorový meter ... 1 prm = 0,6 až 0,7 plm ... kocka s hranou 1 m vyplnená čiastočne drevom s medzerami, napr. drevo v lese zložené do "metrov" prms ... sypaný priestorový meter ... 1 prms = cca 0,4 plm ... 1 m3 voľne uloženého sypaného (nezhutňovaného) drobného nebo drveného dreva
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp joj ved ja som zena,,, :D :D
Odpovedať
@marienka1703 zavolaj manžela
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@radopp manzel vysvetlil:))) po lopate, cize 10m2 dreva ako myslim ja, - je cca 7-8m3 dreva, a to sa u nas pohybuje okolo cca 250-350 eur, cize si myslim, ze je to ovela lacnejsie ako plyn,,aspon pre man,,
Odpovedať
@marienka1703 Ešte sa ho spýtaj čo je to m3. Možnosti: plm, prm, prms.
Odpovedať
Ak je to prm smrek, tak teplo z dreva je za takú istú cenu ako z plynu.
Odpovedať
@radopp netrap ju :-D kto by uz kuril smrekom :-) urcite myslela bezne metre - metrovicu. Kto kuri aj drevom, alebo len drevom, pochybujem, ze pouziva ine miery - bezni ludia. Dam si doviezt 12 metrov, tak mi to dovezu na jednej plne nalozenej vetrieske a ked to ulozim, budem mat 1x1x12m a ked ma marienka cenu 250€ za 10m, tak je to dobra cena, u nas sa pohybuje asi o stovku viac za buk, dub, hrab, agat, zmes tvrdeho dreva.
Odpovedať
Urcite si tenplyn urob teraz,ak je moznost, nevies kedy ho budes potrebovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@hornetf18 :-D :-D :-D :-D :-D :-D presne tak,,, :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
ked cena za metrovicu tak aj kopa roboty okolo toho dreva. @hornetf18 ked bezni ludia pouzivaju na drevo M2, kto pouziva M3 ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?