PH vody do trubiek podlahoveho kurenia

Moze zle PH vody v trubkach podlahoveho vykurovania vadit kondenzacnemu kotlu, extremne ho zanasat /potreba cistenia 2x rocne/? Akou vodou napustit trubky? Destilkou,alebo z vodovodu, co je v dome?
Odpovedať
ph ma byt od 6.8 -7.4 Male ph sposobuje korodovanie. v kondenzacnom kotli mate nerez vymennik na ktory sa hrdza nechyta. Kvalita vody ako minerali atd Napustit kurenie vodou z vodovodu a osetrit pripravkom cca 40-50 eur. FERNOX ATD Naj je demineralizovana voda + pripravok.
Odpovedať
@gkrivanek dakuejm za reakciu. Sposobuje iba korodovanie,alebo aj zanesenie vymennika,tak,ze ho treba 2x do roka cistit?
Odpovedať
To je diskutabilne. Mal som pripad kde bol system naplneny mestskou vodou a po dvoch rokoch bol vymennik tak neskutocne zaneseny ze kotol cikloval . Ci to bola spatna voda alebo nepreplachnute radiatory neviem. Minerali su pricinou zanesenia z ktorych vznika vodny kamen Ci treba chemicky 2x do roka cistit vymennik? Tak to by bol extrem☺ Vymenniky v chemickom kupeli riesim po 3 rokoch aj to pre istotu ak je osetrena voda system opatreny Filtrom! Tak nieje pravdepodobne zanasanie vymennika. Druha vec je vymennik na TUV kde je sekundarny okruh na strane vody z vodovodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@natalka13 pH vody nemá vplyv na zanášanie, ale na chemickú reakciu medzi jednotlivými komponentami sústavy. V praxi málokde sa dostane do systému nevhodná voda, tá vznikne až v systéme, kde sa nerešpektuje použitie pozinkovaných a mosadzných fitingov v jednom systéme. Z toho vzniká chemická reakcia, ktorá vytvára kaly a tie sa pri vysokých teplotách výmenníka môžu prilepiť. Preto sa doporučuje používať celé zariadenie od jedného výrobcu. Alebo vedieť, čo môžem použiť od iného. Stačí jeden pozinkovaný fiting v systéme a znehodnotí celú sústavu.
Odpovedať
@gkrivanek @jan45 vsetko je od jedneho vyrobcu. navrh od nich cistit aspon 2x do roka, chyba na nasej strane koly tvrdej vode napustenej do systemu.
Odpovedať
Tak vam poviem xy krat system napusteny mestskou vodou bez uprav pretoze darmo chce clovek dobre ked zakaznik chce setrit a nikdy nikde ziaden problem.
Odpovedať
@natalka13 V smernici VDI 2035-2 sa odporúča rozsah hodnôt pH medzi 8,2 až 10,0, pokiaľ nie sú v systéme zabudované hliníkové materiály. Pokiaľ tomu ale tak nie je, pH musí byť ohraničené spravidla hodnotou 8,5.
Odpovedať
Profilova fotka
@natalka13 je to len postup ako si zabezpečiť robotu, praktický význam to nemá
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?