Pex-Al-Pex

Ahojte aký priemer je lepšie použiť na rozvody TÚV. Vodár nás presviedča že stačí 16x2 ale manželovi sa to nezdá a chcel by radšej 20x2. Vodár vraví že v Pex-Al-Pex rúrkach nedochádza k usádzaniu vodného kameňa a tak sa nie je čoho báť ani pri menšom priemere. Čo si o tom myslíte. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@lenulikmt suvisi to s faktormi ktore to ovplyvnuju- vzialenost od zasobnika TUV, pocek kolien, pocet odbociek a vyvodov baterii a co je najhlavnejsie tlak v potrubi! Kazdy ohyb kazda redukcia a aj samotna dlzka rozvodu znizuju prietok. Ja to riesim nasledovne- v RD od zasobnika TUV priemer 26 po prvu odbocku (v byte zacinam priemerom 20), do vane a sprchovacieho kuta priemer 20, aby ludia necakali pol dna na napustenie vane :) a do baterii k umyvadlam koncim priemerom 16. PS: Ked mate tlak ako my pri vodnom zdroji 7 atmosfer mozete mat aj 3/8 priemer po celom dome a mozete hasit poziar u suseda :)
Odpovedať
@petermu Redukcny ventil nic? @lenulikmt Vodarovi sa lepsie robi s 16 ako s 20. Zalezi to ale ako bolo spomenute predovsetkym od tlaku vody aaj od navrhu rozvodu.
Odpovedať
@kejsix ludia by potrebovali povacsine tlak v dnesnej dobe skor dvihat ako redukovat...a bude horsie... ale jasne, pisal som s nadsaskou a nie do uplneho detailu... :) trochu humoru nezaskodi
Odpovedať
@lenulikmt Ja mam 16x2,ale urobene tak,ze kazda bateria ma svoj privod.pricom najvzdialenejsi je cca 8m.Robi lsom to preto tak.aby sa minimalizoval pocet spojov v stene.Ak pojde jeden hlavny privod a z neho odbocky k bateriam,tk ten by mal byt 20x2 a odbocky stacia 16x2.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?