Peletkový kotol Edilkamin Ande - skúsenosti

chcel by som poradiť ohľadom kotla. Mám vybratý peletkový teplovodný kotol Edilkamin Ande, čo mi vyhovuje aj na potrebné m3, keďže ja mám 432m3 aj vzhľadovo keďže má byť ako súčasť obývacej izby. Chcem aby to bol " kus nábytku " Kúrenie budem mať samozrejme podlahové http://www.edilkamin-slovakia.sk/prod... Nemáte s ním niekto nejakú skúsenosť a kde by som ho našiel v čo najlepšej cene a je možná na ňu dotácia? Plyn sme nedali ani prípojku (máte nárok na nejakú dotáciu ak nemáte ani len prípojku na plyn)? Niekde som to započul, len neviem si to nikde overiť
Odpovedať
1
2
nikto nič? :(
Odpovedať
Profilova fotka
@kradino pokial viem dotacie su na kotly, nie interierove piecky. A vykurovanie sa nenavrhuje podla m3, ale tepelnych strat a mernej potreby tepla.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ta piecka huci , do interieru urcite nie..
Odpovedať
neskoro, už ju mám :D
Odpovedať
@kradino ste spokojný ja tiež uvažujem nad niečim takým
Odpovedať
@daralbajda mas realne peletkové kachle, prosím? uvazujem osadit do prístavby, kde bude moznost aj bývať. je hucanie podavaca peliet tak výrazne, ze je až rušivé? dakujem.
Odpovedať
@rastopaz ja to mám v takej dielni., hučí to trochu, ventilátor fuka do ohniska aby horeli pelety aj cinka to trochu keď padajú, do izby kde spis určite nie.
Odpovedať
@daralbajda dakujem
Odpovedať
žiaľ zatiaľ to nemám nainštalované, mešká mi dlažba :( Ževraj dovolenková sezóna :D Ihneď ako to zapojím po uložení dlažby, dám Vám vedieť, no dúfam že to nebude rušivé, lebo to zafarbím na zeleno a hodím do trávy :D :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
viete mi niekto nejako bližšie priblížiť, že ako je to s tými dotáciami? kedy je možné si o nejakú dotáciu vôbec žiadať a či sa to oplatí? pozeral som už nejaké tie peletové kotle, len neviem si ani len predstaviť, že v akej sume sa asi cca bude tá dotácia pohybovať a najmä neviem ako to celé funguje, tak by som bol rád, keby mi vedel pomôcť niekto kto to už riešil
Odpovedať
@kradino vdaka aj vám
Odpovedať
@dedosim kazdy podla svojho uvazenia, ale podla mna je to dobra vec, clovek aspon usetri nejaku tu korunu, ked to riesi prostrednictvom dotacii. Len je tam potrebne si uvedomit, ze je to len nejaka ciastka, ze to nie je cena celeho kotla a ostatneho vybavenia. Podla toho co viem, tak ta dotacia sa odvija od toho aky vykon ma kotol, pre rodinne domy sa mi vidi, ze to vychadza dako, ze 100€/kW
Odpovedať
Článok sa načítava...
neviem či je vôbec na peletky dotácia :( Veľa som o tom hľadal no nič som nenašiel, to bolo ešte keď som sa rozhodoval, že či peletky alebo tepelné čerpadlo. Zvažoval som pre a proti, aj keď pri TP veľa proti neni :D Ak viete niekto ako získať dotácie na peletky dajte mi vedieť, budem rád za každú radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dano88 je mi jasné, že nemôžem čakať, že to bude plná suma, ale aj niečo je lepšie ako nič, aspoň teda ja to tak vnímam, na kW, aj je tam nejaká tá hranica, že do akej sumy? @kradino myslím, že by mala byť dotácia aj na pelety, aspoň teda podľa toho, čo som pozeral dúfam, že sa nemýlim
Odpovedať
@dedosim je to lepsie ako nic, ale treba si o to poziadat a pozriet si aj ake su tam podmienky aby vobec ti mohla byt taka dotacia pridelena, jasne je tam aj hranica pri tomto je to 1500€ aspon ked som to pozeral, ale myslim, ze tam nejake zmeny nenastali, skus si najst zelenadomacnostiam, to su tie dotacie a tam si najdes aj tie podmienky toho ;-)
Odpovedať
tam som nasiel iba možnosť dotácií na kotly na biomasu, neviem ci pod to spadá i peletkový kotol, nikde som sa to nedočítal
Odpovedať
@kradino biomasa ak viem dobre, tak zahrna, pelety, brikety, stiepku a splynovanie kusoveho dreva, aspon teda take su moje znalosti, takze myslim, ze nemas co stratit, len neviem ci pre vsetky znacky kotlov su urcene dotacie, ale da sa to ;-)
Odpovedať
určite to skúsim, veď koniec koncov nemám čo stratiť :-) ale som našiel niečo takéto : https://miroslavtuchyna.blog.sme.sk/c... ako chápete tomu?
Odpovedať
aj tak som v zozname nenašiel ten môj Edilkamin Ande, takže asi to je v pasé ...
Odpovedať
@kradino ak tomu clanku dobre rozumiem tak ide o interierove kotle na pelety, cize o kotle, ktore by si mohol mat umiiestnene napriklad v obyvacke alebo v kupelni alebo neviem kde. Ale co sa tyka kotlov na pelety, ktore pri ktorych nevidis dnu, nevidis to spalovanie paliva, ktore je potrebne mat umiestnene v nejakej technickej miestnosti, kotolni, tak pre tie je dotacia urcena ;-)
Odpovedať
@kradino @paprok2 myslim, ze tomu obaja dobre rozumiete, co sa tyka dotacie pre peletove kotle, ktore su urcene miestnosti v dome, tak tych sa dotacie netykaju, ale klasicke kotle na pelety, ku ktorym sa riesi cele zapojenie s nadrzou a zasobnikom tak tych sa to tyka. Ty si rozhodnuty priamo pre takyto typ peletoveho kotla?
Odpovedať
ja ho už mám kúpený, len čakám kým mi dokončia dlažbu, aby som ho vedel inštalovať. Budem ho mať v otvorenej kuchyni / obyvačke tak preto som vyberal niečo aj vizuálne pekné. Zásobník ale mať budem aj čerpadlové skupiny na podlahovku, tak aj tak nechápem tomu :D
Odpovedať
Profilova fotka
@dano88 pozeral som to, len som celkom nepochopil to, že či tie dotácie sú pre všetky značky peletový kotlov, alebo len pre niektoré, ešte to budem musieť nejako zistiť, tá suma, čo si písal sa mi zdá v pohode, aj keď dotácia by nemala byť asi zrovna vec, ktorá by mala nejako ovplyvniť rozhodnutie, že aký kotol vybrať, čo?
Odpovedať
@kradino tak, ked ho uz mas kupeny, tak je zbytocne to podla mojho nazoru riesit. Uvidis ved ako to bude aj vyzerat, aj vsetko, no neviem ci ja by som chcel mat takto kotol permanentne na ociach, ale kazdy mame ine predstavy. @dedosim myslim, ze si to vystihol, mal by to byt pre teba len taky nejaky benefit, taka vyhoda, ze nejaka cast sa preplati, ale zase hladat co najlacnejsi kotol a neviem co to sa mi nezda moc vhodne.
Odpovedať
@dano88 tak potom sa rozumieme :-D :-D @dedosim ceny nejako neries, nepozeral, skor co pozeraj, tak to su parametre kotla, ake su, ci bude vyhovovat tvojim poziadavkam, ci bude aj vykonom splnat to, co ma ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dano88 mám sa pozerať aj na to, že ako dlho je výrobca kotlov na trhu? Môže mi to v niečom pomôcť alebo toto vôbec nie je podstatné? Chcem aby keď už sa pre niečo rozhodnem aby nebol problém aj so servisom a podobnými vecami. @paprok2 kiežby som mal v tomto celkom jasno :-D By som potreboval nejakého odborníka na to :-D :-D :-D
Odpovedať
@dedosim podla mna hej, to ako dlho je vyrobca na trhu tiez hovori z istej casti aj o kvalite samotnych vyrobkov. Kotlov v tomto pripade. Je dobre sa na to aj prizerat. Ked bude na trhu uz nejake tie roky, tak toho sa bat nemusis, ze by si mal problem zohnat niekoho na servis alebo tak ;-)
Odpovedať
@dedosim ked nemas tak sa skus na predajcov kotlov obratit, ti by ti mohli vediet pomoct, objektivne, co by bolo pre teba vhodne, mozno si mozes urobit aspon taky obraz o tom, ze aku znacku chces a potom od toho sa dalej odrazit, vykon, velkost, moznosti zapojenia 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dano88 hej toto je to, čo chcem mať istotu, že keď sa niečo pokazí, niečo stane, aj keď by som bol najradšej keby niečo také nemusím riešiť, ale ak náhodou, tak aby mi s tým mal kto pomôcť. @paprok2 len mám pocit, že ich je dosť, aspoň teda na môj vkus a neviem sa v tom nejako to, zorientovaať :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@dedosim možno ich je dosť, ale to je lepšie len pre teba, pretože máš aspoň možnosť výberu a to je v dnešnej dobe by som povedal dôležité. Ja som pozeral kotle značky Atmos, tie sa mi pozdávali najviac z toho, čo som si všetko pozeral a porovnával, a z časti aj z dôvodu toho, že je to česká značka. Podľa mňa je fajn si prezrieť viaceré značky a ich predajcov a následne sa rozhodnúť.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?