Peletkové kúrenie s akumulačnou nádržou

Profilova fotka
Ahojte . Riešim teraz kúrenie.Straty domu niečo okolo 7kW. Mám naplánované a naprojektované podlahové, teplovodné,peletkové kúrenie (kotol OPOP 20 kompakt) a akumulačnú nádrž (NADO 500/100 V3) plus solárne panely( cca 4-6 m2). Má niekto podobné riešenie kúrenia ? resp. postrehy k nemu , hlavne ku kotlu a akumulačke. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav Pozerám, že nemáš žiadnu odpoveď... my premýšľame tiež nad týmto kotlom... máš ho, alebo si sa rozhodol inak?
Odpovedať
Profilova fotka
@cicimotinka Aj kotol aj nádrž , tak ako sme naplánovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav pre optimálny chod kotla je nádrž potrebná. je to najmä pri rozkurovaní, potom je výhodnejšie držať kotol v chode ako kúriť prerušovane, teda po vychladnutí nádrže. Je to možno lacnejšie kúrenie ako plynom, kotol nepoznám, pri starších bola potrebná priebežná starostlivosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 už to máme nainštalované, čakáme pani zimu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav pozeral som prospekty, mali bytam byť antikorové horáky, možno to bude lepšie ako šamotové. Až na prevádzkovú údržbu kotla a nakladanie peliet je tam komfort ako pri plyne.
Odpovedať
Profilova fotka
tak potom čakám na recenzie po zime, lebo my plánujeme rovnaký spôsob vykurovania :) okrem solárov :)
Odpovedať
Profilova fotka
OPOP ma kamarat, bol som sa pozriet ako to funguje. Je vcelku OK, nepacila sa mi iba jedna vec a to ze nema automaticke cistenie horaku ( teda aspon ten jeho ) . Ak su kvalitne pelety tak to nevadi ale ak sa daju troska horsie tvoria sa take spekaniny a musi to chodit manualne z toho horaka vyskrabavat. My mame naprojektovany rovnaky system, ale rozhodli sme sa pre kotol Atack ktory ma horak s automatickym cistenim. Sam som zvedavy ako nam to bude fungovat, mame tam totiz nakreslenu akumulacku s vnorenym zasobnikom co sa mi moc nepaci a uvazujem o zmene.
Odpovedať
Profilova fotka
@pksoo aj my sme dali akumulačku s vnoreným zásobníkom TUV. Po prvej zime a po roku bývania sa budem vedieť k tomu vyjadriť . Zatiaľ praktické veci vôbec neviem . Ešte by ma zaujímalo ako sa automaticky čistí horák ? Ja mám automatické čistenie vykurovacej komory , ale už by som kupoval bez toho . To je na tom kotlíku ten KOMFORT .
Odpovedať
@mirooslav Ahoj, aka je predpokladna spotreba peliet na rok/vykurovacie obdobie? Odkial a za aku cenu beries?
Odpovedať
@mirooslav zo stranky vyrobcu Attack: Horák sa čistí automaticky po každom dohorení, alebo sa po určitom časovom intervale prevádzky, nastavenom užívateľom, automaticky vysunie rošt, ktorý sa očistí pohybom proti škrabke. Nečistoty ako popol a spekance vypadnú otvorom v rošte.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav Ako pisal Benco, na spodu horaka je nerezova planzeta v ktorej prebieha horenie, ta sa zasunie voci oskrabavaciemu nozu a tym sa ocisti. Na youtube su videa. Co ste dali za nadobu ? Aku znacku, model ? Mate do toho pripojeny aj solar ?
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav kde ste kupovali kotol? aj my planujeme presne tento
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tomino9 Predpoklad je 4 až 5 ton za rok.
Odpovedať
Profilova fotka
@pksoo nádoba je dražice NADO V3 cenu nájdeš u predajcov nanete @katka8855 kúpili sme ho u tunajšieho predajcu. Ono je v podstate jedno u koho ho kúpiš , ale zapojiť a spojazdniť ti ho prídu opopáci , tí ti aj orazia záruku .
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav Cize ak tomu spravne rozumiem, TUV budete ohrievat iba peletakom ? Ja som zvazoval Moznost ohrev peletakom v zime a cez leto elektrina, tato nadoba to vsak asi neumoznuje :( preto uvazujem o takzvanom obojzivelnom zasobniku a akumulacka iba na podlahovku ...
Odpovedať
Profilova fotka
@pksoo Táto nádoba to umožňuje. Mám v nej aj elektrickú špirálu , ale neviem či ju využijem , lebo tam idem pripojiť aj solárne panely a tie by mi v lete mali nahrádzať peletky. Čiže špirála je tam len ak by bolo leto také ako tento rok :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mirooslav kolko ta stalo zapojenie? inak to je dobre vediet lebo mne povedal jeden predajca, ze to nemusia opopaci zapajat, ze zaruka plati aj tak...
Odpovedať
Profilova fotka
@katka8855 No neviem , musia to vedieť chalani zapojiť , bol som pri nich a nebolo to zrovna len hodenie do zástrčky . Počítač nastavovali cca hoďku , plus dávkovanie , horenie. Stálo to 160 € aj s jedným naviac čidlom. Ale možno si na to trúfajú aj nejakí predajcovia , to už neviem .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@mirooslav zdravím, chcem sa opýtať ako ste spokojný s kotlom po dvoch rokoch, uvažujeme totiž o kupe do nášho domu. dakujem za info
Odpovedať
Profilova fotka
@briasr ahoj , zatiaľ sme spokojní . Robí to to čo má :-) teplo nám je a aj teplú vodu zabezpečuje bezproblémovo. Už len dosýpať peletky. Ak by ťa zaujímala spotreba tak za kalendárny rok 2015 sme minuli 3500 kg a za tento 3000kg. ( vždy od októbra do októbra )
Odpovedať
@mirooslav dobry den prajem, ako ste sa nakoniec vysporiadali s otazkou ohrevu TUV cez leto? dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@fianceedea Ahoj , cez leto zabezpečuje teplú vodu 60 ks solárnych trubíc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?