Parozabrana na žb strop

Zdravim Vas, vedeli by ste nam poradit ohladom skladby stropu. Nieco sme tu uz citali ale nedocitali sme sa jasne to co potrebujeme. Dat ci nedat parozabranu na skaldbu: sadrokarton, cca 10cm medzera, zb strop 20cm a na strop chceme dat 2x20cm vatu+niejaky rost na malu odkladacu plochu.Treba tam vobec tu parozabranu a ked hej tak kde ju umiestnit. Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Co vravi projekt?? A aka skladba bude nad vatou aka strecha ?? Normalne sa parozabran dava nad SDK aby bol zamedzeny prechod par do izolacie no ty tam mas este ZB dosku
Odpovedať
Tiež to mam podobne okrem sadrokartonu a zrejme tam budem dávať parozabranu a na ňu pokladať EPS o hrubke 500mm. Tiež som čítal veľa a každý ma na to iný názor.
Odpovedať
Profilova fotka
zb strop napenetrovat a natavit asfaltoovy pas, na to EPS 100 a hydroizolacia..
Odpovedať
@wolodymyr projekt je na zateplenie krovu len vykurovat povalu je nezmysel.....strecha je valbova difuzna folia a bet. skridla......uvazovali sme aj na moznostou dat ju este pod zb dosku
Odpovedať
@tinakrajn2 Mne bolo doporučené dať ju pod vatu na strop aj ale ja sádroš nejdem dávať ale na strop omietku. Preto som dával pevný strop aby som nemusel dávať sádrokartón. Jednoduchšie to máte rozváľať po vrchu ako dávať zospodu.
Odpovedať
@abobo aku funkciu tam bude mat ten asfaltovy pas a co myslis pod hydroizolaciou?
Odpovedať
@nicearty na začiatku nebolo napísané aká strecha tak predpokladal abobo že to bude asi rovná preto písal takú skladbu
Odpovedať
@tinakrajn2 betón je parobrzda a vata má malý difúzny odpor, takže parozábranu do stropu netreba. Akurát ako pochôdznu vrstvu na povalu si nedávajte OSB, ale obyčajné dosky, aby sa mala prípadná vlhkosť kadiaľ odvetrať
Odpovedať
@jakino Tak v projekte mam napísanu parozábranu na strop tak zrejme tam musí byť :) Hoci strop ma 220mm. Keby človek vedel ako sa to bude správať za pár rokov. Ale tiež mi to láme hlavu ako ju tam dám a či na ňu mam pokladať rozvody rekuperacie alebo ešte pod ňu prípadne ako píšte nedávať parozábranu vôbec.
Odpovedať
Profilova fotka
@mpfnordy netreba
Odpovedať
zbytocna
Odpovedať
@tinakrajn2 tiež máme žb strop. ŽIadnu parozábranu tam nejdem dávať. Pôjde tma akurát rošt a medzi to vata 40cm. Na to dám asi OSB dosky. Vata je taká aká je a dýchať to nechcem. Tie dosky s medzerami veľmi nepomôžu a bude sa tam z tej vaty prášiť. @mpfnordy tiež ideme dávať na povalu rekuperáciu a pôjde pod vatu. Veď by ti tam mohla kondenzovať, keby dáš nad. Na povale veľmi teplo nebude.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto125 osb dosky nedavaj :-) tak ako pisu dosky a medzi to medzeri ine riesenie ani neuvazuj. No uvidim este mozno nedam ved na tom bude 500mm eps tak by to malo byt ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 ako sa to moze prasit ked stym nebudes manipupovat pod doskami . Osb ti zabrzdi vzniknute pary a tie ti po zmrznuti zdegraduju vatu.
Odpovedať
@wolodymyr Chceš mi povedať, že keď je spravený rošt a do neho vložená vrstva vaty, na tom dosky s medzerami , tak sa ti tam tá vata nebude prášiť? Neverím tomu, je to hnusoba, prasi sa to strasne.
Odpovedať
@mpfnordy @wolodymyr normálne rozmzmýšľam dať tam radšej EPS. Z akého dôvodu sa vlastne odporúča a projektuje na strop vata?
Odpovedať
@peto125 vsetko zalezi ake zateplenie mas vypocitane a podla toho sa musis riadit :-) kebyze chcem davat vatu musel by som jej tam dat hrubsie ako eps. Zasa eps budem mat previazane s vonkajsim zateplenim.
Odpovedať
@peto125 vata je lacnejšia a odolnejšia voči ohňu ako EPS, preto sa tam dáva. Pokojne si tam naukladaj aj ten najtvrdší styrodur/XPS, ak na to máš a nemusíš robiť ani rošt ;-)
Odpovedať
@mpfnordy ak budeš dávať parozábranu na betónový strop, daj si ju aj na steny a parotesne ich zlep dokopy, aby to malo význam ;-) A samozrejme tú stenovú parozábranu treba poriadne spojiť s hydroizoláciou platne...
Odpovedať
@jakino presne tak este prepojit aj pod dom..... Daj zmysluplnu odpoved ze preco nie tiez nemam vysvetlenie preco ano je to len tak navrhnute.
Odpovedať
@mpfnordy ja to tak v dome mám, že parozábranu mám v strope, v stenách a je aj napojená na hydroizoláciu platne. Je to ale drevostavba. Prečo ju netreba na betónový strop, som napísal vyššie
Odpovedať
@jakino ok dakujem :-) takze parozabrana na betonovy strop su vyhodene peniaze a nema to ziadnu funkciu.
Odpovedať
@jakino @mpfnordy @wolodymyr len tak pre info, keď sa robia rovné strechy a na to napríklad tatrafol, tak sa tam dáva ako izolácia EPS či sa môže aj vata? A keď sa dáva EPS, tak nejaký špeciálny na strechy alebo klasický fasádny? Diky
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 toto ja ozaj netusim na to su fundivanejsi odbornici a ja osobne som zastancom sikmych striech ;-)
Odpovedať
@mpfnordy parozábrana na betónovom strope má význam vtedy, ak by sa dávala na betón izolácia z EPS alebo XPS, ktoré majú väčší difúzny odpor ako železobetón @peto125 dáva sa aj vata aj polystyrén. V prípade dvojplášťovej rovnej strechy sa dá použiť aj fasádny polystyrén. V prípade jednoplášťovej musí byť tvrdší
Odpovedať
@jakino nie je tá vata mäkká? či sa tam dáva nejaký rošť? veď to už aj fasádny EPS je pevnejší, nie?
Odpovedať
@peto125 áno, v prípade vaty sa robí rošt, kukni tu: http://www.modrastrecha.sk/blog/miros...
Odpovedať
@jakino Takže v mojom prípade pri pokladani 500mm EPS 150S by som mal dať lebo som s toho jeleň už :)
Odpovedať
@mpfnordy áno, pri EPS ju daj
Odpovedať
@jakino Inak na strope mám položený 2x hranol ako stolicu na strechu a pod nim je asfaltovy pás dá sa to považovať ako parozábrana a môžem to napojiť na to ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?