Panasonic Aquarea 9kW, 3-faz. - skusenosti

Blizia sa posledne kola programu Zelena domacnostiam a mam ponuku na toto tepelne cerpadlo. Ma s nim niekto realne skusenosti? Je spolahlive? Budem vdacny za kazdu radu. Dakujem!
Odpovedať
Profilova fotka
Ako bolo písané vyššie, panasonic patri k dobrým značkám. Ale ak môžeš, daj 1-faz, tak je to lacnejšie ako 3-faz. Pritom výška dotácie ostáva nezmenená, lebo výkon má taký istý.
Odpovedať
@petovar ano az nato ze 1 faza na 6 kw ma vyssiu spotrebu ako 3 faza. Pri 6 kw urcite 3 fazu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek píše sa 9kW, 6kw jednotka je jednofazová
Odpovedať
@gkrivanek , @petovar hej, aj monteri mi odporucaju 9kW trojfazu a aj dotacia na 3 fazu je o nieco vyssia, myslim ze o 650€ a rozdiel v cene cca 1000, cize o 350 € drahsie ako 9kW jednofaza. A vykon ovela vyssi aj pri -15 a spotreba menšia a treba aj mensi istic...aspon tak mi to vysvetloval dodavatel...
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek, @xkodiakx ano, mate pravdu ja som pozeral tu SXC jednotku
Odpovedať
Vo štvrtok 29.3.2018 nám ho namontovali do novostavby, poobede spustili a na na druhý deň ráno bol dom vyhriaty na nastavenú teplotu. Dotáciu sme dostali vo výške 3300,- my sme platili okolo 4800,-. Nedajte sa odradiť od dotácie - nie je to podvod!! Využite poradenstvo z firmy čo vám bude montovať.
Odpovedať
ma niekde este skusenosti s Panasonic Aquarea ? Pripadne odporucte dodavatelov. Dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@xkodiakx Ahoj Kodiak Ako si spokojný s tepelným čerpadlom Panasonic? Aký máš presný model ? Urobili na 9KW Panasonic návrh aj mne,a chcem si byť istý, že to funguje. Kúrenie máš podlahové, alebo radiátory ? Ja to chcem k radiátorom. Poprípade akú plochu vykuruješ, poprípade aké máš zateplenie. To len pre moju predstavivosť, aby som to vedel ako tak porovnať. Ďakujem Ti.
Odpovedať
@jansepik nakoniec som dal daikin, a dom som časom predal...ale faikin altherma 3 nemap dobre riešenu reguláciu, casto cykloval a neustále pripajal špirálu, aj keď nebolo vôbec treba a bola zakázaná.
Odpovedať
@xkodiakx ok, ďakujem za informácie, tak teda skúsim ten panasonic. Mám naceneny aj daikin, je trosku drahší, ale hlavne mi silou mocou tlačia výkonnejší 14kw,a panasonic 9kw.k d
Odpovedať
@jansepik Ostatný zase 11-12kw. Možno aj to predimenzovanie spôsobilo to cyklovanie.
Odpovedať
@jansepik ja som dal len 6kw daikin, a ešte na spiatocku 50l buffer tank. Takže v tom chyba nebola, ale v nastavení regulácie. Ale myslím, že aj Panasonic to bude mať podobné... Ved uvidíš, bez coje lacnejšie. Daikin som bral kvôli 9kw záložnej špirále, ak by boli veľké mrazy a ono ju zapinalo aj nad nulou. Všetko stiahnuté na minimum a v dome trenkova teplota. Celé zle
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?