Pájkovaná meď vs. zváraná oceľ na rozvody kúrenia - kotol na pevné palivo s radiatormi

dobrý deň, chcela som sa informovať ktorý materiál je lepší. Kúrenár mi povedal, keď že sú urobené rozvody vody a kanalizácie bol by problém so zváraním... teraz neviem....lisované spoje nechcem.
Odpovedať
Profilova fotka
keď niekto nevie robiť, tak sa to nedá. Kanalizácia sa vždy robí skôr ako ostatné rozvody, potom vzduchotechnika, voda kúrenie sa musí prispôsobiť a elektro sa dá ťahať aj dookola.
Odpovedať
Na kvalitné zvarenie medi treba ozaj dobrého zvárača s kvalitnou výbavou. Zvárať malé priemery rúr je problém aj u železa. Spájkovanie je jednoduchšie, viac zváračov to vie dobre urobiť. Predpokladám že spájkovanie nebude robené na tupo, ale podobne ako pri lisovaných spojoch jedna rúrka zasunutá do upraveného konca druhej. A používaná špecialna spájka na Cu alebo strieborná. V žiadnom prípade nie nízkoteplotná. Obe metódy vyžadujú starostlivú prípravu, odfláknutie sa vypomstí.
Odpovedať
@neprd a preto bud machra na pajkovanie alebo racsej lisovacie
Odpovedať
@88monulik88 dajte si rozvod z medi alebo uhlikovej ocele kludne lisovacie tlakova skuska na 10 barov pocas 3 dni a ste za vodou samozrejme zabezpecte aby do systemu neslo 120ˇC ale predpokladam že sa prave toho bojite:))
Odpovedať
Mne urobili hlavne rozvody po rozvadzace z uhlikovej ocele(pekna rychla robota,zvarat som nechcel v kotolni),z rozvadzacov do radiatorov mam hlinikoplast.Kurim automatom na uhlie.Pravda ale je ze hlavne rozvody z uhlikovej ocele som nezasekaval,pekne povrchu natahane.V stene mam len 4 spoje.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?