Ovládač zmiešavacieho ventila cez internet

Nevie niekto poradiť nejaký ovladač zmiešavacieho ventilu ku kotlu, ovladateľný cez internet..aby som si vedel nastaviť automatické prepinanie rôznych teplot v priebehu dňa?
Odpovedať
Zmiešavača... asi na kúrenie. S akým kotlom by to malo spolupracovať? Nestačí mať teplotu nastavenú izbovým termostatom a ten ovládať diaľkovo?
Odpovedať
@dedo758 potrebujem nastavit urcitu teplotu na zmiesavaci pre podlahove kurenie..ktora by sa dala casovat (ina teplota v ine casy). Aktualne tam mam manualny zmiesavaci ventil, ktory funguje na percentualne vzhladom na teplotu vody v kureni..ak je teplota v kureni 80 st., tak mam napr. teplotu 40st., ak klesne napr. na 60st. tak sa teplota cirkulujucej vody znizi na 25...a potreboval by som toto regulovat cez internet s casovacmi...mate to niekto takto riesene?
Odpovedať
Potreboval by som nieco jednoduche na mobil, cim budem ovladat zmiesavac ale tak ze nastavim cielenu teplotu, nie percenta resp. uroven od 1 do 10 ako to je teraz. Vie niekto nieoc poradit?
Odpovedať
No to bude chcieť asi nejaké mini PLC, alebo programovatelne relé s analóg. vstupom a výstupom a s ethernet alebo wifi výstupom. Jeden príložný snímač teploty na potrubie do podlahovky na základe ktorého bude PLC otvárať alebo zatvárať pohon (asi 0-10V) na zmiešavacom ventile. Plus naprogramovať PLC s nejakou PI reguláciou. Prípadne pozrieť či nejaký takýto regulátor už neexistuje, napr. Ebay alebo Aliexpres
Odpovedať
@antoni_sk ano tak nejak to ma fungovat, len to neviem najst....nejake veci ma Tech sterowniki, len je to zbytocne drahe a kopa nepotrebnych veci....pre mna..
Odpovedať
Napr meibes+ modul vr71 vaillant+ovladanie cez izbovy termostat wifi. tiez nelacne
Odpovedať
@dent do 300 stoviek mam komplet riesenie od Techu...len to je ako ist tankom na mravca..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?