Otočenie ventilu na radiátore

Po prve - nic o radiatoroch neviem, ale kupili sme byt, v ktorom je ventil na radiatore otoceny smerom k vstavanej skrini, nie je tam regulacna hlavica a ani sa tam nezmesti. Chcem sa spytat, ci sa da otocit ten ventil tak, aby smerom inam a hlavica by sa tam zmestila :)
Odpovedať
@eviku33 Ventil sa dá otočiť ako chceš...ale ak ho dáš ináč ako do vodorovnej polohy nebude Ti správne regulovať ak tam bude termohlavica. Ja mám ventil zhora, ale ho mám regulovaný el.ventilom- meranie/termostat/ je na stene. Máš meranie kúrenia na radiatore??? :-S :-) :-)
Odpovedať
@technik007 tieto nove termohlavice mozes dat do akejkolvek polohy a funguje . Tie stare s alkoholovou naplnou mohli byt len v urcitej polohe ale novym je to jedno
Odpovedať
@gkrivanek No fungovať bude aj tak ,ale ako mi jeden technik povedal pri montáži nového radiatoru,že je to síce jedno, ale bude to mať na reguláciu vplyv spôsob umiestnenia termohlavice.Jednoznačne vo vodorovnej rovine... :-) :-)
Odpovedať
@technik007 vplyv ma nanho jedine teplo nanho posobiace pri polohe smerom nadol atd vtedy nereguluje podla prilozeneho navodu. Najidealnejsie je vodorovne alebo v 45 stupnovom uhle suhlasim.
Odpovedať
@eviku33 Odfoť to, dozvieš sa viac...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@gkrivanek prepacte, ze sa prizivim pri twjto otazke, ale riesim nieco podobne... len s rozdielom, ze nam budu robit balkon. cize menime radiator a neviem, ci mame kupit termohlavicu. Mme plyn.prietokovy kotol protherm panther 24kov a mame aj termostat na stene, jeden servisak nam povedal ze nie termohlavice a druhy ze zasa ano :-( a ja sa v tom nevyznaaam :-( pomozte prosiiim
Odpovedať
@majaja74 tak v miestnosti odlahlom od centralneho termostatu ano urcite dat termohlavicu. Kde je termostat tam nie
Odpovedať
Resp. ju tam dajte, nech to nevyzerá ináč ako v iných izbách a nechajte otvorenú naplno...
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek @dedo758 dakujem za rady :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?